Sunday 5 March 2017

Korean Hand Creams: Recap

Привет!

Преди вече не помня колко време направих една поръчка от Testerkorea.com, в която имаше само кремове за ръце - исках да пробвам няколко различни марки и видове, за да си избера фаворит, към който да се придържам. Кремовете пристигнаха, отворих един от тях и оставих другите в шкафа.

Познайте какво стана... Забравих за тях. Миналия юли, когато се местихме в нова квартира, ми попаднаха отново пред полезрението и за щастие се оказа, че срокът им на годност не е изтекъл (не бяха отворени). Между другото, при всички поръчки от Testerkorea винаги съм получавала супер пресни продукти, буквално излезли от фабриката преди месец. Та, това май спаси от хвърляне кремчетата. Днес ще направя едно обзорно ревю на всички видове, като за първият ще е по спомен. :)

Започвам с Tony Moly Natural Green Hand Cream с аромат на мед. Именно него отворих първи, за да се порадвам на аромата. Не беше кой знае какво, за съжаление - леко химичен, леко сладникав, леко цветен, не особено меден. Самия крем е с лека консистенция, но е напълно достатъчен за подхранване в по-топлите месеци, когато търся баланс между грижа и лекота. Тази тубичка беше изхабена до последната капчица, което подсказва за отношението ми към продукта. :)


Следват кремовете The Face Shop Daily Perfumed Hand Cream. Както си личи по името, това са продукти за ежедневна употреба - сиреч, не са за "взискателни" ръце. Тези с аромат на тиаре и акациев мед бяха кремообразни, а този със зелен чай бе под формата на полупрозрачен зеленикав гел. И трите ползвах отново през топлите месеци и есента, защото нямаха достатъчно плътна консистенция за зимно подхранване. От трите само ароматът на зелен чай ми допадна - свеж, тръпчив, много приятен. Самият гел беше малко лепкав преди да попие, но не беше неприятен. Другите два аромата бяха прекалено цветни за мен - тиарето миришеше силно на бели цветя, а акациевият мед беше доста изкуствен (но поне не много силен).


Накрая идват Mamonde Warm Hand Cream (затопляща ултрабогата текстура) и Mamonde Ice Mint (лека охлаждаща грижа с SPF17). На първо място: затоплящият крем не затопля, а охлаждащият крем не охлажда. Усеща се някаква промяна в температурата, но тя е тоооолкова лека, че я забелязвам само, ако имам за цел да я забележа (почти като да си въобразявам). За сметка на това, другите части от описанието са верни.


Зимният крем е наистина богат и подхранващ, оставя филм върху кожата и е перфектен за преди лягане (иначе всичко пипнато става мазно). Ароматът е уютен, нежен, кремообразен, като корейска Nivea. :)

Лекият крем пък е фин лосион с аромат като на зелен чай - въпреки че трябва да е на ледена мента. Попива бързо и е перфектен за по-топлите месеци като грижа и усещане. А слънцезащитният фактор е винаги доббър вариант, защото аз лично редовно си забравям ръцете. А както знаем, те са едно от първите места, на които възрастта проличава...


И така, като равносметка - от всички кремове бих взела отново единствено този със зелен чай на The Face Shop и охлаждащия на Mamonde. Може би бих пробвала и още някой от ароматите на Tony Moly, защото самото кремче беше доста приятно.

Ще се радвам да споделите дали сте пробвали корейски кремове за ръце и кой бихте ми препоръчали!

No comments:

Post a Comment

Thank you for your comment!