Friday 17 March 2017

Bourjois Rouge Edition Souffle de Velvet

Привет!

Героят на днешното ревю е едно червило, което бе меко казано разнищено от доста блогъри, и то не в позитивния смисъл. Аз пък имам съвсем ралично мнение, което обаче е благодарение именно на негативните ревюта - вижте защо!


Bourjois Rouge Edition Souffle de Velvet е "летният" представител на семейството Rouge Edition - не само защото бе лансиран по спомени именно лятото, но и защото е най-лек. За разлика от другите червила в серията (силно пигментирани и с доста изсушаваща текстура), то е под формата на суфле, което подхранва и омекотява устните, оставяйки нежен кадифен нюанс и едва доловим плодов аромат.


Главният удар по червилото беше именно в категорията пигментираност. Наистина, тук не можем да говорим за сериозен цвят - аз взех Fuchsiamallow (един от сравнително ярките) и дори с няколко минавания пак не мога да получа пълно покритие. По-скоро се получава ефект "руменина" за устните, която ми допада много. Освежава тена, без да се натрапва или да изглежда кичозно, въпреки че самият нюанс в опаковката намеква за нещо такова.

Формулата е разкош - мека, пухкава, буквално гали устните като балсам. При Rouge Edition Velvet имах проблем с пресушаването след определено време на носене, който тук нямам. Но и нямам подобна издържливост - суфлето е аут на втория-третия час и се налага повторно нанасяне.


Опаковката със стандартен апликатор-гъбичка е удобна за разнасяне в чантата и освежаване, а и е също с известна доза "лятно" излъчване. Има нещо в тази бяла лента и матовия финиш!

Та, изборът да взема това червило бе ако не продиктуван от негативните ревюта за него, то поне повлиян. Това, което не се хареса на другите момичета, на мен ми допадна - и съм влюбена в лежерния финиш на червилото. Беше добре, че бях предварително "предупредена" за прозрачността му и някак получих точно това, което очаквах (и което е представено в описанието на продукта, в интерес на истината). :)

Вие пробвали ли сте Bourjois Rouge Edition Souffle de Velvet?

2 comments:

  1. На мен ми харесва много точно защото е с полупрозрачен завършек. Моите устни са естествено червени и обичам червилото само леко да променя нюанса им. Фенка съм на стейновете, но не и на пълното покриване. Не мога да се възприема с плътно червило и това си е.
    Но при мен суфлето издържа 4-5 часа без избледняване, ако не ям нищо мазно. Дори след това остава един лекичък стейн, който ми е достатъчен.

    ReplyDelete
    Replies
    1. При мен има и един друг момент - дъвча си устните доста често. Само някое много ярко червило ме спира, и то защото не обичам да имам червило по зъбите. :D Както и да е, опитва се да се отърва от този навик, не само продуктите за устни страдат от него, ами и самите ми устни...

      P.S. Винаги много съм харесвала естествено червени устни, придават невероятен чар! :)

      Delete

Thank you for your comment!