Tuesday 20 October 2015

Yves Rocher Low ShamPoo

Революцията, наречена co-washing, си проправя стабилно път на запад, а отскоро - и по нашите ширини. Co-washing накратко е тенденцията да се ползват продукти за почистване на косата, които не залагат на конвенционалните съставки на шампоана. Повечето такива продукти всъщност приличат повече на балсам за коса, но съчетават в себе си и почистващи свойства. И не се пенят! Нанасяте (мажете по-скоро), разнасяте, изчаквате и отмивате. Това е :)


На нашия пазар май първо се появи Macadamia Flawless - красива опаковка, която обаче съдържаше смърт за косата ми (разбирайте, омазняващ и утежняващ продукт, който определено не беше за мен). Затова доста се чудех дали да пробвам Yves Rocher Low ShamPoo - все пак го направих и не съжалявам :)

Yves Rocher Low ShamPoo е почистващ крем за коса без сулфати, силикони, парабени и оцветители. За сметка на това съдържа екстракт от глог :) Формулата е доста мека и употребата е някак приятна, защото включва и лек масаж в корените. За съжаление, разнасянето на този тип продукти от корен до връх върху дълга коса е доста трудоемък процес, в който отива и голямо количество продукт... Отмиването също трябва да е доста по-обстойно, за да не остане от продукта върху косата. С малко свикване вече не ми е изобщо дразнещо, трябва да подчертая :)


Ефектът е сериозно омекотяване и помощ при разресване дори и без допълнителен последващ продукт. Плюс много приятен и задържащ се аромат. Усещам си косата напълно чиста след измиване с Low ShamPoo (за разлика от ужаса с Macadamia Flawless), а и я усещам много приятна на допир. За съжаление, това чисто усещане трае точно един ден.


И така, ако поставя на кантара Yves Rocher Low ShamPoo, бих казала, че е един чудесен шампоан за бърз 2-в-1 ефект или при ежедневно миене. На опаковката пише, че е подходящ за такава употреба, но аз предпочитам да си мия косата през два дни. Също така, предполагам късокоските ще останат очаровани от този продукт, тъй като при тях няма да отнема повече време/количество :) Аз лично ще поддържам опаковка в банята, защото ефектът ми харесва и определено оценявам колко услужлив е за случаите, в които се нуждая от ежедневно миене. Да не говорим, че цената е чудесна!

Какво ще кажете, ще скочите ли в тренда co-washing?

6 comments:

  1. Когато опитах Флоулес, първият път бях очарована. Вторият път осъзнах, че от цялата 8в1 история шампоанът страда най-много. Избягвам да ползвам продукти, които са повече от 1 в 1. Ако създадат по-успешен такъв продукт, ще е чудесен за пътуване или да оставиш една опаковка у гаджето, за да не окупираш банята му. :D За момента не съм им фен.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Хаха, да - колко повече в едно, толкова по-неефективна е цялата работа. Според мен YR са се справили доста добре, а и техните обещания далече не са като на Macadamia :Д

      Delete
  2. While reading състава, си мисля, че това е именно съдържанието на един приятно лек безсиликонест подхранващ балсам. Което пък ме подсеща за "бабиния" съвет ако ти се налага да миеш косата всеки ден, да редуваш миене с шампоан и последващ продукт (балсам/маска/etc) с миене само с вода и балсам, за да не сулфатираш косицата ежедневно.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Мда, май точно това е идеята, но си почиства доста добре :)

      Delete
  3. Удобно звучи, ала това с ежедневното миене и при мен го няма. Иначе, ми бяха носили някаква мостричка, която беше с такъв тип продукт от чужбина и така и не успях да разбера от една употреба дали се харесваме.

    ReplyDelete
    Replies
    1. С тези продукти май наистина е така...

      Delete

Thank you for your comment!