Wednesday 3 December 2014

Philips Lumea - The Summary

Привет!

Дългоочакваното ревю за Philips Lumea Essential е вече готово :) Ако ви е любопитно какъв е "крайният" резултат от процедурите с фотоепилатора - voila!


Пиша "краен" в кавички, защото обезкосмяването с фотоепилация, колкото и да е трайно, не е завинаги и има поддържащи процедури през няколко месеца. Аз минавам в този етап :) След 6 процедури фотоепилация с Philips Lumea две от трите зони, които третирам, са вече в миналото. По мишниците и бикини линията ми са останали не повече от 20-тина косъмчета общо (само да дразнят), кожата е гладка и общо взето там вече си спестявам почти изцяло какъвто и да било вид обезкосмяване.

За съжаление, краката до колената не се повлияха. Няма смисъл май да продължавам с тази зона - ако за 6 процедури няма ефект... А и започнах да полудявам от бръсненето и не знам как издържат мацките, които го правят всеки ден. Честно казано, нямам обяснение защо на две зони имам такъв хубав ефект, а на третата - не. Ако някой ми обясни, ще съм много благодарна :)

Ще съкратя в едно "за" и "против" това, което мисля за фотоепилатора. Три месеца ми бяха предостатъчни да си изградя мнение (по принцип активният курс е 4 процедури за два месеца) и се надявам да ви е полезно при избора на метод за обезкосмяване :)

Положителни страни:
- Процедурата е много бърза и лека, няма неприятни ефекти за кожата впоследствие (като  зачервяване, болка и подуване)
- Третирането е в домашни условия, когато ви е удобно на вас (и без питанки за хигиената по салоните)
- Уредът е лесен за поддръжка и ползване, с доста дълъг срок на "годност" - 100 000 импулса
- Не необходимо кой знае колко умение или сръчност (всъщност се става про на втората процедура)
- Забравяте за подкожни косъмчета и прочие гадости, свързани с продължителното епилиране
- Резултатите (там, където ги има) са видими и след втората процедура
- След постигане на желания ефект, за поддръжката му се искат само няколко процедури годишно 

Отрицателни страни:
- Подходящ е само за определени комбинации от кожа/косъмчета (светла кожа/тъмни косъмчета). А дори и това не е гаранция за успех - при мен зоната, която не се повлия, отговаряше перфектно на това условие...
- По време на курса се изисква само да се бръснете - никакви форми на обезкосмяване с изскубване от корен
- Не трябва да се излагате на слънце преди и след процедура (т.е. не започвайте курса лятото)
- Уредът е доста скъп като начална инвестиция (но е перфектна дългосрочна такава)
- Силната светлина при отделяне на импулси е малко неприятна

Сами си правете извода - резултатите варират от човек до човек, дори от зона до зона. Аз лично съм много доволна, дори и от "половинчатото" действие при мен. Все пак, бикините и мишниците са аут от програмата ми за обезкосмяване, а те бяха доста проблемни за чувствителната ми кожа. Не смятам, че загубих време борейки се с крачетата - поне опитах (въпреки че направо полудях от бръсненето!). Ако намеря отговор на загадката с тази зона, ще споделя със сигурност. Сега се чудя дали да не пробвам и над колената, да видим там как ще е - там са ми доста светли и затова досега се дърпах, но от опит глава не боли :) Ще ви държа в течение!

Ако търсите още инфо по темата, вижте и останалите ми публикации тук!

* Продуктът ми е изпратен за проба от PR.

14 comments:

  1. По принцип съм чела, че точно краката най-лесно се повлияват. При мишниците и бикини зоната /особено цял интим/ ефектърт е доста по-малък заради хормоните. Но ако са ти останали едни крака за скубане, то ситуацията е съвсем добра :) :) :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ох, едни крака, ама са най-тегавата и времеемка зона :D

      Delete
    2. Толкова ми е проблемна бикини зоната и то при всякакви методи, че краката са ми песен :)

      Delete
    3. Разбирам те - аз там такива белези имам от враснали косъмчета, че не е истина...

      Delete
  2. Имам си косъмчета и бих ги определила като тъмни, но се притеснявам дали кожата ми е достатъчно светла. Предвид цената му не знам дали бих рискувала. Иначе биха ми били достатъчни бикини зоната и подмишниците, за краката бих използвала други методи :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Има табличка, с която да определиш кой фототип си - http://www.philips.bg/e/hair-removal/ (в раздела Philips Lumea и кожата ви) :)

      Delete
  3. Много полезно инфо, така ми се иска и аз да се сдобия с една такава машинка. Това ми е най-големият и омразен процес - кола маска, епилатори не ползвам вече, защото ме обричат на подкожни косъмчета и се бръсна през ден, което е адски досадно, но поне не влияе зле на кожата ми.

    ReplyDelete
    Replies
    1. При мен всичко влияе зле - бръсненето ме влудява, колата я ненавиждам заради самия процес и последствията за кожата ми, а епилаторът е единственото, с което се спогаждам (но и той не е приятен, каквото и да си говорим)...

      Delete
  4. Много ти завиждам за подмишниците :) Ходила съм 2 пъти на по 4 процедури фотоепилация и така и нямаше траен ефект. Ако този уред не беше толкова скъп, щях да си го купя и да светкам вкъщи :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ако не си имала ефект от процедури в салон, едва ли този уред ще проработи :( Там машините са доста по-мощни май, при мен още след първата салонна процедура имаше ефект. Но може и при теб само тази зона да е упорита, както при мен краката.

      Delete
  5. В момента гледам уреда и се чудя дали да си го купя. Бая пари е, но и в салон не е по-евтино. За тиъгълника цял ли третира или само бикини линия? Че това не ми става ясно и от самото описание в сайта.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Амиии, цял триъгълник е силно казано - не е подходящ за съвсем интимните части (и в упътването го пише изрично). Но донякъде е съвсем ок, аз третирам почти цялата горна част :)

      Delete
    2. Благодаря ти, гледах го и я Амазон, там пишеше цели бикини...Но ме усъмни и реших теб да питам :)

      Delete
    3. Не се бъркай - бикини линия и триъгълник са две отделни зони. Бикини линията е всъщност най-горната част от бедрата и към корема, а триъгълникът си е, ами формичката на триъгълник между бедрата и корема :D Както и при козметиците са зоните за кола маска (при някой "цял триъгълник" значи бикини линия плюс триъгълник), за справка - на английски зона триъгълник в повечето случаи е brazillian waxing. Уредът е абсолютно ок за бикини линия, но не и за цял триъгълник :)

      Delete

Thank you for your comment!