Monday 15 December 2014

All You Need is Braun Silk-épil 7 SkinSpa

Привет, момичета!

В най-празничния месец всеки се чуди с какво да се поглези - подаръците "от мен за мен" са най-актуални точно сега :) Днес ви предлагам един такъв, който не само, че ще ви глези, но и ще ви помага да поддържате кожата си гладка през цялата година, което го прави чудесна инвестиция!


Става дума за Braun Silk-épil 7 SkinSpa - система от три компонента, които правят живота по-лесен и по-красив :) Основният уред съчетава епилатор и ексфолираща четка за тяло (два различни накрайника), а в допълнение получавате и отделна четка за лице. Цялата система може да се ползва под душа, което пести доста време. Уредите са безжични - основният уред се зарежда от мрежата, а четката за лице е на батерии. Ето и поотделно за всяка част от трилогията!



Основната част е епилатора - той си е цяло чудо на техниката! Тялото му е масивно и доста по-тежко от стария ми епилатор (заради вградената акумулаторна батерия), но се оказа изключително удобно за хващане и боравене. Епилиращата глава се състои от 2 части - подвижна система за високочестотен масаж (за обезболяване), и самия епилатор с 40 чифта пинсети с технологията close grip, която захваща и най-късите косъмчета.



Не бих казала, че пинсетните епилатори действат по-ефективно от тези с дискове, и като че с този ми трябва едно минаване повече, за да хвана всички косъмчета. За сметка на това, преживяването с Braun Silk-épil е по-безболезнено (не мислете, че епилирането се преръща в приятен процес - това е невъзможно, но поне се облекчава малко) :) А и "завиването" покрай кокали е много по-лесно заради подвижната глава!


В допълнение уредът има и вградена светлинка, която ви насочва дали не сте пропуснали някъде (вижте я в действие тук). Това ми е супер удобно, тъй като в повечето случаи се епилирам вечер. Има две степени на действие, като и двете са доста бързички, според мен :) Шумът при работа не е нещо, което да ме дразни ужасно, за което съм много благодарна!

Втора част на трилогията - четката за тяло. Сваляте епилатора (и масажния накрайник, и епилиращата част) и закрепяте четката за тялото на уреда. Има две степени, както при епилатора - все пак са един уред. Четката е доста мека и не я усещам като агресор върху кожата. Ползва се или за сухо четкане, или мокра с подходящ продукт за под душа. Аз избирам второто, поне няколко дни преди да се епилирам - и когато се сетя. Ексфолира нежно, но ефективно - и определено заглажда по-добре от повечето конвенционални ексфолианти. Може би само копринените ръкавички я бият :) Четката се сменя на всеки 9-12 месеца и има предпазно капаче.



И най-якото според мен - четката за лице! Този тип продукти станаха много модерни и кой ли не производител  вече има такава джаджа в портфолиото си. За мен лично, това е заместител на ексфолианта и масажа в едно :) Ползва се с какъвто имате подръка разпенващ се почистващ продукт, което е аааадски удобно! Има две степени, които се сменят с малкото бутонче (другото е on/off) - аз ползвам по-ниската, защото ми е по-приятна - усещането е като лек масаж, много приятно :) Ползвам четката за около минута-две и един-два пъти седмично, защото след иначе имам чувството, че започва да "пристъргва" (мека е, но не я подценявайте). Почиства и изглажда кожата перфектно, след употреба лицето ми е меко като бебешко дупе! Главата се сменя на всеки три месеца и за съжаление няма капаче.



И така - малко да пообобщим?

Какво ми харесва:
- Един комплект, няколко приложения - пести и пари, и време, и средства за допълнителни продукти (четките се ползват с каквото имате подръка)
- Епилаторът е много удобен - светлинката и подвижната глава улесняват процеса, дори и за зони, които са трудни за епилиране (като коленете, например)
- Вградената акумулаторна батерия издържа много дълго време (поне едно цялостно епилиране, или до 40 минути)
- Уредите работят под душа - Halleluja, sistah!
- Работят без кабел - няма да ви описвам как съм се омотавала с кабелите на старите ми епилатори :D


Какво не ми харесва:
- Основният уред не може да се ползва, докато е включен в мрежата (така само се зарежда). Предполагам - само заради възможността някой идиот да влезе с него под душа, докато е включен в контакта (и да му стане много забавно и горещо). Така че - бъдете сигурни, че батерията ви е зареждана скоро, преди да започнете да се епилирате
- Комплектът включва само една четка за лицето и една за тялото - резервни за смяна си купувате сами (не че са много скъпи)
- Четката за лице няма капаче
- Липсват ми накрайници за епилиране на "нежните" зони



Braun Silk-épil 7 SkinSpa, дами и господа, определено си заслужава паричките - инвестицията от над 250лв според мен се изплаща подобаващо :) Не очаквайте чудеса и да ви носи закуската сутрин, но определено един неприятен процес става малко по-приятен. А четките са нещо, което трябва да пробвате, за да се убедите сами, че бъдещето май е в тях!

* Продуктът ми е предоставен за проба от PR.

No comments:

Post a Comment

Thank you for your comment!