Monday 10 December 2018

Apivita Refreshing Fig

Ще запомня тази година като годината, в която открих смокинята и лозовите листа като аромати в грижата за красотата. Те са си били там и преди, но някак все не съм имала близък контакт с тези типично средиземноморски ухания. Много се радвам, че те все пак намериха своя път до тоалетката и банята ми, а днес ще ви разкажа за два продукта, носещи неповторимия дъх на гръцката смокиня...


Но първо - познавате ли марката Apivita? Тя стъпи сравнително наскоро на нашия пазар, но вече съвсем спокойно окупира аптечните рафтове с красивите си опаковки. Няма начин да ги пропуснете - стилът им е изключително разпознаваем. В тумбестите бутилки и тубички се крият еликсири, съдържащи натурални съставки от южната ни съседка, като на почетно място са продуктите от пчелния кошер (откъдето именно произлиза и името на марката).

Освежаващата смокиня Apivita Refreshing Fig е линия, която включва само два продукта - душ гел и лосион за тяло. Ароматът е тръпчив, наситен, но не се натрапва. Много топъл и слънчев, точно като жежките следобеди, в които гигантските листа на смокиновото дърво събират лъчи, за да подхранят плодове с впечатляващи за нашите ширини размери. При лосиона се разгръща с успокояваща млечна нотка.


Естествено, екстрактът от смокиня е звездната съставка в колекцията, но съвсем не е единствената. Душ гелът съдържа екстракти от прополис и алое, масла от лавандула и здравец, потопени в нежни пенители. А лосионът за тяло съдържа омекотяващи съставки като зехтин, масло от шеа и бадем, в комбинация с успокояващите пантенол и бизаболол. И двата продукта са с над 90% натурални съставки, като водата в тях е заменена с инфузия от хамамелис.

Съставките на лосиона за тяло
Съставките на душ гела
Удоволствието от употребата им за съжаление не може да бъде предадено с текст. Богатата и нежна пяна на душ гела ароматизира студената ми баня и работи с горещата вода, за да стопли душата ми по време на сутрешния душ. Фината млечна текстура на лосиона пък се плъзга леко по кожата и я оставя кадифено мека. Трябват му няколко минутки, за да попие напълно, но не е проблем да се облечете и веднага, защото не оставя мазно усещане. Подходящ е за нормална или може би леко суха кожа, каквато е моята в момента (непрекъснатото ползване на масла през последните месеци предотврати зимното пресушаване на кожата на тялото ми тази година). Усещането от този лосион е "благодат" - няма друга дума, с която да го опиша.

Първите ми впечатления от Apivita са повече от приятни - спечелиха ме както с формула, така и с аромат. Да не говорим за опаковките. :) Пробвали ли сте марката и ако да, препоръчайте ми вашите любимци!

* Продуктите са ми предоставени за проба от бранда.

2 comments:

  1. Да, Apivita ми беше препоръчана от една фармацевтка, след като се оплаках от непрекъснато омазняване на кожата. Даде ми две мострички на техни продукти за грижа за лицето - почистващ гел за мазна и комбинирана кожа (моята е комбинирана) с лайм и прополис и крем-пяна за лице и очи с маслина и лавандула за всички типове кожа.
    От повечето продукти, които съм използвала, кожата ме сърби, чувствам я като опъната, случвало ми се е дотолкова да ме пресушат, че да започне да ми се бели кожата. Но към тези два продукта нямам никакви забележки. Усещам си кожата мека, без да е мазна (което е много трудно, защото като всяка дама с комбинирана кожа на лицето, е много трудно да се угоди на лъщящото ми носле), без да усещам какъвто и да било дискомфорт.
    Да, продуктите са малко скъпички, сравнени с такива от подобен клас (закупих си гела с лайм и прополис в разфасовка от 200 мл), но съдържанието и на гела, и на крем-пяната е изключително концентрирано, за почистване на лицето дневно са нужни само 1-2 капчици, които се разпенват леко и се нанасят върху кожата.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Абсолютно, ама абсолютно съм съгласна! По същия начин в една аптека ми дадоха мостра (шишенце 20мл) на измивната пяна... Ами не помня вече колко време го ползвах, ама беше много! Супер икономичен продукт, който си оправдава цената не само количествено, но и качествено, защото почиства чудесно без да пресушава. Сега си взех една 75-мл опаковка за път от Гърция на тази пяна и сигурно 3 месеца ще я ползвам :)

      Delete

Thank you for your comment!