Thursday 20 September 2018

NYX Ultimate Brights Eyeshadow Palette

Наскоро се заговорих с приятелка за NYX и се присетих за тази палитра, която купих миналата година, а все още не е получила своето ревю. И то не защото не ми харесва или не я ползвам, а защото просто остава на заден план покрай други ревюта. Е, днес е ред на NYX Ultimate Brights Eyeshadow Palette!


Както се подразбира от името и снимките, това е палитра с 16 ярки, парти цвята. Не е за всекидневна употреба, или поне не и ако работите в строго делова среда. Но ако обичате експериментите и забавния грим, в нея ще откриете цветовете на дъгата и отвъд. :)

Да започнем с опаковката. NYX Ultimate Brights Eyeshadow Palette е квадратна пластмасова палитра с прозрачен капак. Доста е стабилна, усеща се добре в ръката, като в същото време не е тежка или обемиста. Всъщност, доста добре са се справили със събирането на 16 цвята на едно място. Единственото, което ми липсва, е огледало.


Самите нюанси са разпределени малко или много по редички - първият ред е отреден на оранжевото и червеното, вторият на розовото и лилавото, третият на синьото и резедата, а четвъртият на зеленото и жълтото. В някои нюанси се забелязва микроблясък, но той почти не се вижда почти на клепача. Няма преходни цветове, всички са ярки.

За съжаление обаче не са от най-наситените. Ако не ползвате основа, ще получите малко бозав завършек, тъй като някои от нюансите са твърдички и с по-слаба пигменатация - особено тъмнолилавото, тъмнозеленото, светлозеленото и млечнолилавото. С основа обаче можете да постигнете и уау ефект (особено със сините). А ако ползвате бяла основа, цветовете със сигурност ще изпъкнат в пълния си блясък.


Формулата на сенките е сравнително приятна за работа; има леко разпрашаване, но само в самата палитра (прашинките не падат под очите), а и нюансите се размесват доста добре. Само дето проблемът с пигментацията води до нуждата от нанасяне на няколко пъти, за да постигнете ярък цвят.

Като за дрогерийна палитра от близо 40лв - очаквах доста повече откъм пигмент. Не че не успявам да я накарам да работи добре за мен, просто са необходими повече усилия. Иначе харесвам палитрата и начина, по който цветовете в нея се комбинират. Не мога да посоча любим, но може би съм пристрастна към сините заради по-силния им пигмент.

Ако сте хвърлили око на NYX Ultimate Brights Eyeshadow Palette, ви съветвам да прецените дали бихте ползвали основа всеки път (за мен лично тя е абсолютна необходимост с палитрата), както и дали сте склонни да прекарате повече време в работа със сенките, за да постигнете оптимален резултат. Разбира се, swatch в магазина е винаги добра идея, като тук пигментацията варира от нюанс към нюанс и е добре да тествате повечко.

Ето и swatch-ове: върху основа от коректора Makeup Revolution Conceal & Define, нанесени с четка. За почти всички нюанси са нужни няколко загребвания с четката, за да постигнете тази наситеност.


След всичко изписано, за мен лично тази палитра щеше да е перфектното дрогерийно попадение, ако струваше наполовина. Грамажът не е голям, опаковката не е луксозна, ароматът и усещането са като за китайска палитра... А и NYX не беше скъпа марка. Обаче имайки предвид липсата на добри ярки палитри на пазара ни, за нежелаещите да инвестират в покупки от чужбина, това е добро решение. Друг вариант е да посетите Inglot и да инвестирате доста повече в custom-made палитра с ярки нюанси, които обаче са наистина на ниво. Или просто да поръчате Kaleidoscope Dream на Urban Decay, в която има по-малко, но в пъти по-наситени и красиви ярки нюанси.

Ще се радвам да споделите дали сте пробвали или имате намерение да пробвате палитрата!

2 comments:

  1. Имах намерение да си я взема, но след като я тествах в магазина се отказах. Честно казано, за 40лв мога да си поръчам много по-добро качество и повече цветове. Още се чудя какво точно да взема вместо нея, но май се спирам на Morphe към момента.

    хх
    www.thedecemberdame.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. BH Cosmetics също имат интересни предложения (но не съм ги тествала) :)

      Delete

Thank you for your comment!