Monday 22 October 2018

Lavera Organic Wild Rose Body Wash, Body Lotion & Deodorant

Много обичам аромата на роза. Дотолкова, че лятото редовно си завирам носа във всеки срещнат розов храст. И дотолкова, че да надниквам в магазините за български сувенири само заради аромата на рози, който се носи от тях. А героите на днешното ревю също са розови!


Както сте се досетили, това е серията грижа за тялото, с която Lavera казват "Обичам те" на всички почитатели на най-романтичното цвете. При това по много приятен начин. Колекцията с органична дива роза не е с типичното ухание на розова вода, на което сме свикнали, а е много закачливо, нежно, росно напомняне за истинската същност на цветето. Има нещо леко тръпчиво в аромата, също така нещо захарно... Много момичешки ми се струва, като намигване.

Но стига съм говорила за аромата, все пак сигурно ви интересува как се справят и самите продукти. :)

Lavera Organic Wild Rose Body Wash е душ гел с доста течна формула, която се разпенва лесно в благоуханна пяна. Не е много плътна, предполагам това се дължи на естествения произход на пенителите. Ароматизира цялата баня, дори и леко самата кожа след излизане изпод душа.

Lavera Organic Wild Rose Body Lotion е лосион за тяло, който ми е идеален за преходния сезон. Нито твърде лек, нито твърде тежък. Въпреки наличието на алкохол в състава, се справя чудесно с подхранване на кожата, като я оставя наистина мека и еластична цял ден. Имам малък проблем с нанасянето му обаче - при втриване в кожата оставя бели следи и са необходими няколко минути да попие напълно преди да се облека. Срещала съм подобен проблем и при други органични продукти, за съжаление. От гледна точка на ароматизиране на кожата, тук уханието е доста по-трайно и чудесно би допълнило парфюм, който съдържа розова нотка.

С дезодоранта Lavera Organic Wild Rose Sensitive 24h Deodorant обаче не се разбрахме изобщо. Докара ми обрив, който съм получавала и преди, отново от употребата на натурален дезодорант без алуминиеви соли. Не знам какво точно в съдържанието на тези продукти ми докарва обрива, за съжаление. Предния път се мъчих няколко седмици, тъй като бях чела, че при преминаване от нормален към безалуминиев дезодорант може да се получат сухота и обриви. Уви, аз така и не преминах тази фаза и се отказах. И без това някак не намирам тези дезодоранти за достатъчно ефективни срещу неприятни миризми.


Определено бих препоръчала душ гела и лосиона от серията, а за дезодоранта зависи от собствения ви опит и предпочитания с подобни формули. Ако сте фен на розата и търсите добро натурално решение в дрогерията, със сигурност погледнете Lavera Wild Rose. :)

* Продуктите са ми предоставени за проба от бранда.

No comments:

Post a Comment

Thank you for your comment!