Wednesday 4 July 2018

Ecotools & The Order Of The Brushes

Колкото и да ми се иска заглавието на тази статия да е "Ecotools и орденът на четките" (see what I did there?) - не е. Но ви става ясно, че ще си говорим за ред и четки, нали? :) Преди известно време от вносителите на Ecotools за страната ми изпратиха един от сетовете на марката, който е включен в тяхната система за организация на тоалетката. Още в момента, в който видях, че са внесени в страната, знаех, че тези сетове ще бъдат взети до един. Така и стана!


Но нека започна с този, който ми бе предоставен от Beauty Celekt, защото именно той представлява основата на системата - Confidence In Bloom. Той включва голяма табличка, в която се съхраняват четките, както и 8 различни четки. В този комплект ще откриете 4 за очи  и 4 за лице. Много добре се разбрах с четките за пудра, а любима от сета ми стана така наречената "setting" четка, с която нанасям хайлайтър супер прецизно. Този сет се предлага в страната ексклузивно на сайта на Beauty Celekt.


Следват двата сета с по-малки таблички, които се поместват отгоре: Start The Day Beautifully (отляво) и Daily Defined Eye (отдясно). В първия ще откриете отново микс за лице и очи, а вторият е само за очи и включва и малко огледалце. Това огледалце в момента ми е любимото нещо на тоалетката, но да не се отплесвам...


Не на последно място беше най-трудно откриваемият сет: Airbrush Complexion Kit. Той съдържа 4 четки за лице, гъбка тип beauty blender и нещо подобно на моливник с мини поставка за гъбката. Много са удобни, защото в тях държа четките, които ползвам в момента. Останалите са прибрани в основата, а над тях са двете други таблички, в които има джунджурии. По този начин тези отдолу не прашасват и не се налага да ги пера между ползванията. Не знам за вас, но аз съм фанатик на тази тема...


Последните три комплекта се предлагат в дрогерии Лили, но не във всички имат заредени от всички видове (аз обиколих 4 или 5 филиала). Не съм особено съгласна с ценовата политика на вносителите и затова, а и защото се изнервих от обикаляне по Лили-та, поръчах последния сет от iHerb. Първите два обаче бяха в промоция в Лили и излизаха доста изгодно - под 30лв всеки. Надявам се и Airbrush Complexion Kit да бъде пуснат на такава цена, но нямам информация за промоциите към момента.


Няма да се спирам на четките поотделно, защото сами виждате колко са много; буквално с тези сетове покривате почти всички нужди от инструменти за гримиране. Моите фаворити са четките за пудра, setting четката, голямата четка за полагане на сенки (особено, когато нося един нюанс - направо с едно движение покрива клепача), както и Precision Foundation четката от комплекта за лице (харесва ми повече от всяка друга четка за фон-дьо-тен, която съм ползвала).

Така изглежда моята подредба в момента - само дето огледалото си е поставено в улея, а на негово място е гъбката ми за почистване на четки за сенки
Едва ли ще имам много полза от четките за очна линия и коректор, но освен тях всички други вече влизат в употреба. Гъбката също, колкото и да не ми се вярваше - не съм фен на този тип апликатори, но за течен хайлайт се оказа чудесна. Липсват ми само четки за разнасяне на кремообразен продукт (buffing), както и гребенче за вежди.

Както ще забележите от снимките, в табличките има и малки улеи. Те са, за да сложите огледалцето, или някоя от картичките с идеи, които идват с всеки комплект.


Самите четки са с много добро качество - не се скубят, леки са и се усещат удобно в ръката, косъмчетата им са меки (но не прекалено). Изработени са от бамбук, рециклиран алуминий и изкуствени влакна. Имах няколко четки на Ecotools от преди (купувани поотделно), и качеството им е също толкова добро, колкото на тези в сетовете. Имайки предвид цените на комплектите, а и на четките поотделно, смятам, че са много добра сделка в промоция. С тях мога да постигна всяка визия, която пожелая, а има и още хиляди възможности. За удобство, на дръжката на всяка е изписана за какво точно е четката - това е само ориентировъчно, разбира се, но понякога помага.


Много се радвам, че тези комплекти бяха внесени, тъй като отдавна търся читаво решение за съхранение на четките и малките нещица по тоалетката ми. Както виждате от снимките - идеи за конфигурация има, зависи изцяло от това как ви харесва и как ви е удобно на вас. От известно време се замислях и за цялостно обновяване на четките, тъй като повечето ми бяха доста стари и вече не ставаха за нищо. Win-win ситуация, както и да го погледнете. :)


Пробвали ли сте Ecotools и кои са любимите ви техни четки?

Комплектите идват опаковани много добре, даже е малко трудно да ги разопакова човек :)
* Комплектът Confidence In Bloom ми бе предоставен за проба от вносителите на бранда.

4 comments:

  1. Вече 4 години имам 2 двойни четки за очи на EcoTools и не са мръднали. Чудесни са! Определенео ще погледна и тези!

    www.thedecemberdame.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Съгласна - наистина не мърдат, за разлика от други, чиито дръжки се напукват или косъмчетата се втвърдяват. Чудесни са :)

      Delete
  2. Аз също си купих два от комплектите. Не ги намирам в цялост никъде. Основно зареждат тези два комплекта, които вече имам. Като цяло съм доволна от четките, но за съжаление тази за нанасяне на фон-дьо-тен започна да се "обезкосмява" след второто "изкъпване" с вода и течен сапун (така ги почиствам). Сега ми е почти невъзможно да я ползвам, без лицето ми да стане в косъмчета :( Признавам си, че ме разочарова..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Провери в iHerb - там имаше всички доскоро :) А за косменето съм доста учудена, аз досега съм смъкнала май само един-два косъма от едната за сенки и нищо повече. И със старите ми също не съм имала проблеми. Жалко, че ти се е случило!

      Delete

Thank you for your comment!