Monday 11 June 2018

L'Oreal Smooth Sugars Scrubs

Надали сте останали безучастни към лансирането на новите ексфолианти за лице L'Oreal Smooth Sugars. Особено, след като ни бомбардираха с шумни непреведени реклами из все Instagram и Facebook. :) Изненадващото за мен обаче беше, че рекламната кампания дойде сигурно три месеца след като продуктите бяха вече по стелажите. Аз лично взех и трите ексфолианта на редовна цена през януари и щях да се изям от яд, като видях намаленията през месеците след това...


Истината за това много забавено ревю е, че ги забравих да престояват в шкафа, докато ползвах други ексфолиращи продукти. Но и техният ред дойде. Днес ще ви разкажа накратко за всеки, какво ми хареса и какво не. Имайки предвид успеха на маските на марката, очаквах доста...

Първо - за какво е целият шум? Всъщност, захарни ексфолианти има на пазара от много време, но повечето бяха за тяло. L'Oreal хитро използваха това и следвайки хитовия захарен ексфолиант на Fresh предложиха гама от три продукта с различни съставки (за различни нужди), включващи захарни кристалчета. Интересното в случая е начинът на употреба - препоръчва се нанасяне на почистена суха кожа, с влажни ръце. Захарните кристалчета се топят при допир с вода, затова и самата ексфолиация става почти на сухо. Аз лично ползвам ексфолиантите под душа, като подсушавам с кърпа лицето и ръцете си преди това, но се възползвам от влагата в напарената кожа. И нямам проблеми. :)


Ще започна с най-неудовлетворяващия според мен: L'Oreal Smooth Sugars Nourish Scrub. Както подсказва името, той е насочен към по-сухите кожи, обещава подхранване и за целта в състава си има микс от масла. Формулата му е доста гъста и кремообразна и ако в банята ви е по-студено, буквално ще се наложи да си издълбаете парченце. Ухае на нещо карамелено, доста изкуствено. При нанасяне върху кожата кристалчетата захар се усещат съвсем нежни (като че са най-малки), но пък ги има в достатъчно количество. Отмиването трябва да е внимателно, защото масленистата формула не пада много лесно от лицето. Омекотяващият ефект от маслата е осезаем, но ексфолиацията в този продукт не ми е достатъчна и именно заради това не ми стана любим.


Следва най-"известният" от тройката: L'Oreal Smooth Sugars Clear Scrub. Зеленикавият гел е супер Instagram-friendly, което доведе до неговото бързо популяризиране. Той съдържа екстракт и семенца от киви и действа пречистващо на по-мазна кожа с несъвършенства. Ухае също малко изкуствено, но по-добре от Nourish със сигурност. Не е съвсем на киви, но е нещо свежо (малко като някакъв препарат за почистване). При нанасяне се усеща доста сериозно затопляне, което трае няколко секунди до минута и е много приятно през студените месеци. Кристалчетата тук са доста абразивни и след отмиване можете да усетите кожата си наистина по-свежа и чиста.


Фаворит обаче ми стана ексфолиантът, който бюти блогърите в чужбина спрягат за копие на този на Fresh: L'Oreal Smooth Sugars Glow Scrub. Той е под формата на гъста кафеникава паста, в която много ясно можете да видите захарните кристали. Ухае на нещо ободряващо, напомня на резен лимон със захар и джинджифил. При нанасяне ще трябва да сте по-внимателни, защото е наистина грубичък. Но аз такива ги харесвам. :) След употреба кожата ми е феноменално мека и гладка, в никакъв случай раздразнена или пресушена. В състава на този ексфолиант също има масла, които се усещат приятно върху кожата по време на масажа, но се отмиват напълно.

Няколко думи за употребата на тези ексфолианти върху устните... Аз не бих го правила. На пръво място, усещам ги страшно гадни и химични на вкус, може би само Glow ми е поносим. На второ място, не съм сигурна, че искам да "хапвам" от съставките им, а това неминуемо се случва. Ако искате захарен ексфолиант за устни, можете без никакви угризения да се насочите към Lush!


И още два недостатъка: съотношението цена/количество и опаковка. Цената е доста над оправданото за 50мл, дори и в намаление. Честно казано, трудно ми е да оправдая и цените на маските, но при тях виждам повече ефект. А опаковката... Да, харесвам масивните бурканчета като украса, ама от екологична гледна точка имаме стъклен буркан с пластмасова капачка, опакован в огромна картонена кутия, обвита в целофан. WTF?! Все повече започвам да се замислям за опаковките на продуктите, които купувам, и все повече започвам да се ядосвам на такива безумни недомислици. Ама никой никъде не е казал, че L'Oreal са еко, де...


В заключение ще кажа, че за мен лично Glow е фаворит, Clear е на второ място и те (може би) ще бъдат купени отново. За Nourish пасувам, но и той не е за моя тип кожа, така че не се считам за адекватен индикатор за неговите качества.

Ще се радвам да споделите вашия опит с ексфолиантите!

6 comments:

  1. От маските с глина не бих повторила или поне тази , която имах (сивата глина) пресушаваше Т-зоаната, а уж тя е мазната. Купих си ексфолианта с киви от намаление в ДМ , иначе толкова пари точно за Лореал ми се струва надценена работа. Доволна съм от него, но и на Ейвън който имам върши същата работа. За еко френдли не са нито един от двата.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Аз много харесвам от глинените червената - иначе съм напълно съгласна за пресушаването от сивата. Сега съм взела новите синя и жълта, но не съм ги тествала още; подозирам, че жълтата ще е подобна на червената.

      Какъв ползваш на Avon? Аз много обичам от Clearskin серията зеления (с охлаждащ ефект) :)

      Delete
  2. Ей откога чакам това ревю! :) Още от зимата се чудя дали да пробвам някой, но честно казано може би ще се въздържа. И все пак, ако тествам ще е Glow :) Мерси, Ели!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ако ще ги пробваш - сега са още в намаление, иначе не знам дали би си заслужавало...

      Delete
  3. За захарен ексфолиант за устни, лично предпочитам просто да смеся мед и захар. Не виждам за нужно да плащам за нещо такова към момента.
    Но определено бих пробвала какаовия ексфолиант, Glow. Всеки го хвали доста, а и може да се ползва като маска, доколкото разбрах!

    xx
    www.thedecemberdame.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Факт, ако не търсиш определен вкус (аз лично много харесвам тези на Lush), мед и захар е напълно достатъчно. Или просто с четката за зъби под душа :)

      Пробвах ги и като маски, но не виждам никакъв по-сериозен ефект, честно казано. Само дето отмиването ми е малко по-трудно.

      Delete

Thank you for your comment!