Tuesday 5 June 2018

Sundance // Budget Sunscreens Put To The Test

Тази година Sundance (собствената слънцезащитна марка на дрогерии dm) пуснаха няколко нови продукта, които грабнаха интереса ми. И тъй като преди години бях пробвала един доста симпатичен техен флуид за лице, реших да взема за проба три от тях - и трите за лице. Въпреки желанието ми да си допаднем обаче, не си паснах на 100% с нито един.


Може би трябваше да го очаквам, имайки предвид съставите им. И при трите алкохолът е на доста челно място в списъка. Не съм маниак на тема "избягвай алкохола на всяка цена", но забелязвам, че кожата ми реагира на наличието му с повишена себумна секреция, както и при силиконите. И затова имам винаги едно наум за продукти, при които той е в топ съставките (количествено) - особено при слънцезащитата, тъй като все пак слънцето само по себе си действа дехидратиращо...

Няма да се спирам поотделно в детайли на всеки крем, защото разликите са главно в текстурата и усещането при нанасяне:

> Най-лекият като консистенция крем е този против замърсявания - Anti Pollution SPF30. При него употребата е и най-приятна, тъй като се разнася и попива в кожата най-добре.

> След него е матиращият флуид Matt SPF30. Той е една идея по-плътен като усещане, но отново се разнася добре без усилие.

> Най-тежък ми се струва противостареещият флуид Anti Age SPF50. Взела съм 50-и фактор погрешка и може би част от проблема идва от това (именно заради по-тежките формули и липсата на голяма разлика в защитата избирам винаги 30-и фактор). Този флуид има и лек цвят, който може би би позацапал бели тъкани, така че имайте едно наум.

Крайният резултат е почти еднакъв и при трите - кожата ми изглежда доста мазна дори и веднага след нанасяне, а след около час мога да изпържа две яйца и порция бекон върху Т-зоната си. Най-интересното е, че финишът при противостареещия флуид най-много се доближава до нещо естествено и немазно, въпреки по-тежкото усещане. Все пак, не е достатъчно естествен, че да продължа да го ползвам...


Не мисля, че някой с комбинирана или мазна кожа би се разбрал с тези продукти. Може би нормална към суха е най-добрият таргет за тях. И трите съдържат химични филтри и аромати, така че не бих ги препоръчала и на хора с чувствителна кожа. Поне не съм забелязала дразнене на очите в градски условия.

За съжаление, още не съм имала възможност да тествам на плажа, но пък за сметка на това анти-ейдж флуидът беше тестван в планината без забележки. Опитах да ползвам другите два продукта като основа за грим, но е загубена кауза... Просто омазняването ми е огромен проблем и явно ще се върна към слънцезащитата за мазна кожа от аптечните марки.

Като опаковки Sundance са се справили прилично - помпичките са ми любимият вид контейнер като цяло, а и тубичката на матиращия е доста удобно и чисто решение.

Не съжалявам, че пробвах тези продукти, особено имайки предвид цените им (всички бяха под 10лв, май). Останалите предложения на марката за момента избирам да оставя на рафта, тъй като не мога да преглътна количествата алкохол в съставите им.

Ще се радвам да ми споделите кои са вашите слънчеви любимци тази година - за плажа и за града!

No comments:

Post a Comment

Thank you for your comment!