Monday 18 June 2018

Catrice Active Warrior Limited Edition

Когато лимитираната серия Catrice Active Warrior се появи на хоризонта, я погледнах едва-едва. Като цяло, спортът никога не е бил адекватна част от живота ми и затова и серия грим, посветена на активния живот, не би могла да запали любопитството ми. Това беше до момента, в който вносителите не ми изпратиха спрея и един от продуктите за устни... Хора, никога не съм виждала по-красив ефект на опаковка! Красотата настрана обаче - истинският шок дойде, когато пробвах мастилото за устни... Само няколко дни по-късно вече бях поръчала и другия свят, плюс пудрата. Само че да не избързвам. :)


Catrice Active Warrior е линия продукти с устойчив на изпотяване финиш, перфектни за тренировка (ако гримирането преди тренировка е вашето нещо). Включва фиксираща пудра, фиксиращ спрей, две мастила за устни, два кремообразни хайлайтъра, матиращ стик и очна линия. Днес ще се спра на пудрата, спрея и мастилата за устни - четете надолу за моите впечатления!

Започвам с пудрата Catrice Active Warrior Make-up Freezing Powder. Пресованата финиш пудра се предлага в стандартна за марката кутийка с огледалце, но без пухче. Изглежда бледосиня на цвят, но при нанасяне е напълно прозрачна. Има матов финиш, но не оставя брашнени следи. Не "замразява" грима, но матира и удължава трайността му по този начин. Като недостатък бих посочила доста тъврдата текстура, заради която трябва да работя с по-остра четка (иначе не взима достатъчно от кутийката)


Следва фиксиращия спрей Catrice Active Warrior Make-up Freezing Spray. Резервирана съм към този тип продукти, защото през годините съм пробвала няколко и нито един не ми помага с устойчивостта на фон-дьо-тена. Ако кожата ми е в лош период и се омазнява, това е положението - почти нищо не помага. В случая отново не се наблюдава сериозно подобрение в трайността на основата, но поне има подобрение в начина, по който изглежда тя. Като че спреят някак помага за "сливането" на продуктите един с друг, и с кожата, създавайки по-гладък финиш. А и е много свеж - в жегите е едно приятно допълнение към грим ритуала ми, особено имайки предвид фините пръски на дозатора. Не помага много, но и не пречи. :) Бутилчицата от 50мл е перфектна и за чантата.


Накрая останаха продукта за устни, Catrice Active Warrior Epic Sex-Proof Lip Ink. Абстрахирайки се от името им (кхъм, секс, фитнес, само аз ли не разбирам?!), това са може би най-интересните продукти за устни на пазара ни в момента. Силно наподобяват корейските стейнове - даже май не съм срещала по-добър техен заместител на западния пазар. Формулата им е полутечна, разнася се много лесно върху устните, обливайки ги с цвят. През първите няколко часа носене той е доста сочен (в смисъл, има почти гланцов финиш, но без да е блестящ), а после остава само нюанса. И остава, и остава, и остава... Супер дълготрайни са наистина! Е, не са като някои корейски стейнове, които не могат да бъдат премахнати от устните в края на деня, но са близо. Отново подобно на корейските стейнове, и тук няколко минути след нанасяне все едно не носите нищо на устните си, а отпечатъкът върху чаша е минимален. Ароматът е лек и сладникав, задържа се обаче върху устните доста дълго време (или поне аз го усещам). На снимката отдолу виждате как оцветяват - избърсах с мокра кърпичка около минута-две след нанасяне и вече беше останало доста по кожата.



Цветовете са два: C01 е свежо оранжево, а C02 е бонбонено розово. Харесвам и двата, за лятото са перфектни. А, да, това ще е чуден продукт и за плажа!

Дойде време да ви кажа и защо толкова се прехласнах по серията Active Warrior. Както виждате по снимките, опаковките са като напръскани с капчици вода. И тези капчици са толкова истински, че ако не ги пипнете, няма и да познаете, че са декорация! Пръските варират по различните продукти, което също е приятен детайл. Както се вижда, опаковките отразяват доста, а и по тях остават отпечатъци, но въпреки това съм влю-бе-на!


И така, ще се радвам да ми споделите дали нещо от серията е грабнало вниманието ви. Тя е все още налична в някои обекти на Лили, както и на сайта на Dodis.

* Част от продуктите са ми предоставени за проба от бранда.

3 comments:

  1. В кое Лили ги има? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. В мола на Руски ги видях - в други не съм ходила последните седмици, честно казано.

      Delete
  2. И аз съм пробвала червилата от тази серия, уникални са наистина.Обожавам ги.

    ReplyDelete

Thank you for your comment!