Monday 21 May 2018

Micro Cell 2000 // Strong Nails In Two Weeks

Може и да си внушавам, но ноктите и косата ми са също толкова чувствителни на хормонални промени, колкото и кожата ми. Пия противозачатъчни от над 10 години и всеки път, в който ги спра, драмата е една и съща - след няколко месеца кожата ми започва да се омазнява неконтролируемо и да прави номера, косата ми става супер стърчаща, а ноктите ми започват да стават толкова тънки и люспещи се, че ги държа подрязани почти до дъно. Няма да навлизам в детайли за положителните странични ефекти от противозачатъчните (и в никакъв случай НЕ ги препоръчвам за справяне с козметични проблеми), но е факт, че те ми помагат за много повече неща от контрацепцията. Затова и когато ги спрях последния път, преди повече от 6 месеца, знаех какво ще се случи. Със сигурност обаче не знаех, че лек за ноктите ми има. Той се казва Micro Cell и днес ще си говорим за него.


Micro Cell е система грижа за ноктите и ръцете, разработена в Германия. Продуктът в основата на всичко е заздравителят Nail Repair - неговата формула е създадена специално за меки и чупливи нокти, като резултатите са видими след 2 седмици. Много съм скептична към такива обещания, но пук от друга страна германците са пословични със създаването на работещи продукти... Затова и реших да пробвам. Вносителите на марката ми изпратиха Nail Repair с гланцов финиш, цветен лак в страхотен Барби нюанс, лакочистител в бурканче и анти-ейдж балсам за студено време. Общо взето, пълна гама за красиво изглеждащи ръце.

Започвам с Microcell 2000 Nail Repair - лечебният гланц, който възстановява белтъчната молекула в роговия слой на нокътя. Нанася се по схема: на първия ден се нанася един слой, на втория се нанася втори слой, на третия ноктите се почистват и се повтаря отново апликацията. По този начин, и то наистина за около две седмици, ноктите ми се преобразиха! В началото на лечението бяха супер тънки, разслоени и късащи се по ръбчетата, а сега съм със здрави и много твърди нокти. Всъщност, ноктите ми никога не са били толкова твърди, дори и в най-добрите си дни.


Micro Cell 2000 Nail Repair може да се нанася и като основа под декоративния лак след като се приключи с възстановяването. Това правя в момента и съм също толкова доволна от резултатите като поддръжка.

Няма какво повече да кажа - това чудо работи, и още как. Ползвала съм много различни заздравители, но никога не съм срещала такъв. Ако имате проблем с разслояване и меки нокти, това е продуктът, в който препоръчвам да вложите парите си. Не е никак евтин, но си заслужава всяка стотинка! Предлага се и в матов вариант, ако гланцовият не е по вкуса ви.

Лакочистителят без ацетон Micro Cell Green Dip-in Remover също е добро попадение, особено ако не ползвате цветни лакове. Казвам го, защото аз го ползвах само по време на курса със заздравителя и не мисля, че ще е окей, ако върху гъбката в бурканчето се изтриват различни цветни лакове. Самата гъбка е много добре напоена с лакочистител, който не пресушава нокътя изобщо, но е наистина ефективен и с едно-две врътвания на пръста покритието изчезва.


Декоративният лак Micro Cell Colour Repair пък ме изненада с чудесна покривност и издръжливост. Формулата му е доста гъста, но се разстила добре по нокътя и дори и едно минаване е достатъчно. Аз винаги нанасям по два слоя за повече издръжливост, понеже в общия случай още на втория ден имам излющени крайчета. Тук обаче три дни нямах никакви проблеми (на снимката май е третия ден точно), а с леко козметично закърпване издържах четири. Единственият проблем на серията е липсата на голямо разнообразие от цветове. Покрити са само най-основните, като моят Барби цвят е може би най-яркият.

Не на последно място е балсамът за ръце Micro Cell 3000 Anti-aging Winter Hand Balm. Той е с плътна, бързопопиваща формула с доста силен аромат на нещо чисто и мноооого познато. На върха на езика ми е и не мога да се сетя какво толкова време... Може би съм попадала на грижа за ръце с подобен аромат и преди, кой знае. Не е най-подхранващият крем на планетата, но оставя лек филм върху кожата, ако не прецените количеството. Забележителното при този продукт обаче е кадифеното усещане, което е наистина рядкост. Просто е комфортен за носене, а като нацелите точната порция, можете и да го ползвате по време на работа (не оставя мазни следи). Също така, действа в дългосрочен план и не ми се е налагало да повтарям нанасянето зааради сухота.


И така, предполагам си личи, че съм впечатлена от Micro Cell. Продукти без крещяща или интересна опаковка, без мощна реклама, а толкова добри. Няма обещание, което да не са спазили. Препоръчвам с две ръце и всичките благодарни нокти върху тях!

* Продуктите са ми предоставени за проба от бранда.

2 comments:

  1. Много интересна и подробна статия. На мен Micro Cell 2000 Nail Repair ми попадна в полезрението под формата на мостра преди известно време и съм с доста хубави впечатления. :) И моите нокти имат склонност към делене, сега за щастие са в добър период и не ми създават особени главоболия. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Мостри на лак! Леле, дори не съм чувала за подобно чудо, но ми звучи супер интересно. :) При този заздравител конкретно дори за няколко дни има разлика, така че е логично.

      Delete

Thank you for your comment!