Tuesday 15 May 2018

Gliss Supreme Length // Don't Cut, Choose Repair

Като човек, който е с дълга коса почти цял живот, съм на мнение, че подстригването е необходимо зло. Необходимо, защото без него стигам до състояние на пълна безпомощност при опитите да се разреша. А зло... защото не обичам да се подстригвам. И то не защото крайният резултат не ми харесва - ооо, нищо не може да се сравни с лекотата на битието след подстрижка! Просто не обичам записването на часове, висенето в салона. Е, новата линия на Gliss се опитва да спести този момент. Да видим дали успешно!


Gliss Supreme Length е линия грижа за дълга коса, която съдържа възстановяващи микролипиди и кератин, подобен на този в косъма. Не знам дали знаете, но ситуацията с кератина е като с хиалуроновата киселина - ако молекулата е прекалено голяма, той няма да проникне между "люспите" на косъма и съответно няма да подейства в дълбочина. До момента се сещам само за една марка от високия клас, която да рекламира продуктите си с това предимство, така че Gliss са може би първи в дрогерийния.

Продуктите от серията са насочени към осигуряването на защита, хидратация, обем и подхранване, без да утежняват косъма. Тъй като не съм съвсем съгласна с всичко, ще споделя по няколко думи за всеки продукт...

Започвам с шампоана. Той се оказа черната овца за мен - знам си, че не трябва да ползвам шампоани със силикон в състава повече от един път без допбър почистващ шампоан без силикони за редуване, но бях любопитна. За съжаление, още на второто ползване косата ми беше очевидно безжизнена и без блясък, а след четвъртото ползване ми се появи и пърхут. Мия косата си през ден, но с този шампоан още на втория ситуацията беше плачевна. Реших повече да не си го причинявам и преминах на продуктите, които нямат досег със скалпа ми.


Балсамът и маската са подобни на други от сериите на Gliss: подобряват разресването, донякъде спомагат и за омекотяването на самата коса, дори и да не ползвам друг продукт след тях. Харесвам ефекта им, но имам проблем с продуктите с отмиване като цяло - едва си подсушавам косата след това. Тук проблемът е изцяло личен, косата ми е доста фина и гъста, а с тези продукти имам чувството, че задържа повече вода. Със сигурност не бих ги отписала, просто съм по-голям привърженик на спрейовете без отмиване.

Те са и любимците ми от продуктите на Gliss. Двуфазният спрей от серията Oil Nutritive е продуктът, който съм повтаряла като покупка най-много пъти през живота си, а това значи много! Двуфазният спрей Supreme Length Express Repair Conditioner не му отстъпва по нищо и може би ще ги редувам. По същия начин ми осигурява перфектно разресване с минимално накъсване, изглажда косата (а това ми е се-рио-зен проблем!), омекотява я осезаемо и ѝ придава допълнителен блясък.


Серум-спреят пък е чудесно таргетирано решение за нацъфтелите и силно изтощени крайчета. Може би именно той е продуктът, който отложи подстрижката при мен. Не че ги "залепя", но ги кара да изглеждат и да се усещат доста по-живи. Напомня ми на един много любим серум за крайчета на Alverde.

В крайна сметка, нищо не може да замени подстригването, но с правилните подхранващи продукти можете да го отложите. Ще се радвам да споделите вашия опит и как вие отлагате ходенето при фризьора!


* Продуктите са ми предоставени за проба от бранда.

2 comments:

  1. Много бих се радвала да споделиш кой е любимият ти шампоан

    ReplyDelete
  2. Единственият без силикони е този за обем - Ultra Volume или Extra Volume се водеше, в лилава прозрачна бутилка. Той беше доста приятен, даже го взимах няколко пъти. Останалите имат силикони и не ми понасят. :(

    ReplyDelete

Thank you for your comment!