Wednesday 24 January 2018

dm Shopping // Part 2

Част втора на dm находките ми от последните няколко месеца е тук - с няколко неща, които ме впечатлиха и няколко, които ме разочароваха... Да видим дали споделяте мнението ми!


Balea Creme-Öl Bodylotion е едно много добро попадение. Ако сте пробвали Creme-Öl душ геловете на марката, ще се досетите за аромата - плътен, кремообразен и ядков, на моменти чак прекалено силен. Но уютен. :) Въпросните душ гелове бяха страхотни откъм подхранване под душа, а този лосион само допълва серията. Дарява с аромат и за през деня, и омекотява кожата феноменално. Определено е по-подходящ за зимата, тъй като се справя със сухотата без компромис, но оставя лек филм. Този лосион е лимитиран, но се надявам да го пуснат за постоянно, тъй като е истинско съкровище. Ако го мернете - задължително го вземете!

Сухите шампоани от лятната колекция - донякъде чудесни, но не съвсем. Sweet Melon е много сладникаво парфюмно ухание, което така и не заобичах. Tropical Coconut пък е доста приятен - не е като страхотния аромат на кокосовия Batiste, но ми харесва. И двата аромата се задържат доста дълго върху косата, което в единия случай е неприятно, а в другия - чудесно. Откъм ефект на сух шампоан съм раздвоена. Хем освежават косата подобаващо, хем са ми са трудни за разнасяне. На няколко пъти си излязох с белезникави следи в корените без да се усетя. Не мисля, че бих взела отново точно тези сухи шампоани на Balea...


Продължавам с душ гела Balea Dusche & Ölperlen. Нежен прасковен аромат, приятна пяна и непресушаваща кожата формула. Именно каквото търся във всеки душ гел, всъщност - и не очаквам повече. Маслените перли не допринасят с нищо, според мен. Ако трябва да съм честна, Balea имат и доста по-добри формули от гледна точка на грижа, но ароматът тук беше водещ при избора ми.

Следва Balea Buttermilk & Lemon: аромат, който взех в двата налични варианта - душ гел и крем за ръце. Ако ви кажа, че този аромат е най-добрият на Balea, няма да излъжа... Просто по-добър до момента не са правили (според мен). Нещо като лимонова глазура е, но не точно. Сладък, но и кисел, успокояващ, но и тонизиращ. Зимен, но и летен. Перфектен. Надявам се силно да го внесат и като лосион за тяло, защото го мернах в немския сайт на dm. Самите продукти са сравнително обикновени като качество, нищо особено. За по-суха кожа са по-скоро, тъй като формулите са плътни и кремообразни. Този душ гел например има по-богата пяна от предния и остава по-дълго като аромат върху кожата (но пак не е много траен).

Balea Schönheits Geheimnisse е най-новата серия грижа за коса в дрогерията - все още не са внесени всички продукти. За съжаление, не се разбрах с двата шампоана, които взех. Този на снимката е с кокосова вода и е за суха коса, пробвах и този с лимон и мента за нормална. И двата ухаят приятно, но не натрапчиво. И двата не успяха да почистят косата ми добре, въпреки че не ползвам стилизанти (само сух шампоан). Дори и веднага след измиване косата ми не изглеждаше особено свежа, а на втория ден ситуацията беше покъртителна. Накрая дори ми се появи и лек пърхот... Общо взето, не бих повторила покупката.

А вие какво пробвахте или си набелязахте при последното си посещение в dm?

Част 1 на покупките ми е тук.

No comments:

Post a Comment

Thank you for your comment!