Saturday 6 January 2018

Avon Mark Liquid Lip Lacquer

Привет, момичета!

Първият пост за тази година малко закъсня, но пък за сметка на това ще е пълен с цвят. Днес ще си говорим за последната новост в една от любимите ми вече серии на Avon - червилата Mark Liquid Lip Lacquer! Те бяха лансирани преди няколко месеца и включват разкошни матови и гланцови нюанси. Четете надолу, за да разберете какво мисля за тях...


На първо място - няколко думи за опаковката и аромата на червилата. Предлагат се в много симпатични малки "бомбички", които директно заминаха в чантата ми. Апликаторите са с форма, която спомага за изкарването на повече цвят от шишенцето и предотвратява нуждата да бъркам по няколко пъти. Ароматите на двете серии се различават, но са сладникави, даже плодови според мен. Не ме дразнят, но не са ми и най-любимите.


Започвам с гланцовите нюанси Avon Mark Liquid Lip Lacquer Shine. Пробвах Pouty (наситен розовокафеникав нюанс) и Love Spell (красиво мораво). Първият беше доста голямо предизвикателство за мен, тъй като през целия си живот съм бягала от кафеникавите нюанси като дявол от тамян. Напомняха ми за 90-е, кафяво червило с очертания от по-тъмнокафяв молив... Досещате се за какво говоря. Pouty обаче се оказа напълно поносим, благодарение на гланцовия финиш. Заради Love Spell пък получих доста комплименти; това е един от онези нюанси, които подхождат чудесно на светъл тен.

За съжаление, с формулата така и не се разбрах. Тежка ми е, усещам я лепкава на устните още с нанасянето, а с времето става още по-зле. Ако се опитам да нанеса по-малко количество, цветът не ми се вижда достатъчно плътен. А ако нанеса повече, нещата излизат извън контрол. Няколко момичета ми споделиха, че с по-малко количество усещането не е толкова лепкаво, но за мен лично така се губи целия чар на пигмента...


Матовите нюанси Avon Mark Liquid Lip Lacquer Matte са съвсем различна история. При тях формулата е супер лека, нанася се като мус и изсъхва след няколко минути до почти недоловим матов филм върху устните. Пигментацията им е чудесна и с по-малко количество. Всъщност, ако се прекали с количеството, резултатът не е особено красив... Издръжливостта е доста на ниво дори и при хапване, но изтриването е малко неравномерно. Разбира се, трябва да внимавате за вида на устните си (както при всяко матово червило), защото всяко сухо местенце ще изпъкне. Но пък пресушаване с времето почти не усещам, формулата е наистина комфортна за носене. Като цяло съм супер доволна от тези червила и бих ги нарекла едно добро бюджетно решение при оферта на фона на дрогерийните матови предложения.

Нюансите, които пробвах, са TKO (весела фуксия) и Flushed (красив розовочервен нюанс). Flushed ми е любимец за момента, изключително красив цвят за през деня и вечерта.

Pouty, Love Spell, TKO, Flushed
Освен новите червила, от Avon ми предоставиха и още няколко продукта. Очната линия в бурканче ми бе най-интересна, тъй като досега съм имала доста положителни преживявания с този формат. Тази е с мега наситен пигмент с драматичен матов финиш, но за съжаление - много бързо изсъхваща формула (буквално за секунди се слива с кожата) и не особено издръжлива (размазва се в ъгълчетата на очите).


Не знам дали съм ви споменавала, но новите четки на Avon ми допадат много. Имам плоската за контур и тази за сенки, сега обмислям и двете за пудра и руж. Тази за очна линия също е доста качествена, но не е моята форма.

Спиралата Big & Style не ми се стори нещо особено - може би очаквах повече обем, а получих повече дължина. Формулата ѝ е малко суха, което също допринася за липсата на обем (при мен винаги са работели по-течните спирали).


Дуото бронзър и хайлайтър е доста симпатично. Бронзърът е много лек и търпи наслояване дори и върху моята бледа кожа, а хайлайтърът е по-скоро златист парти блясък за лице и тяло. Удобното е, че са в една кутийка и мога да ги взема със себе си - ще са чудесно допълнение към козметичната чантичка за морето.


Ще се радвам да ми споделите, ако сте пробвали някой от продуктите и какво ново сте харесали от Avon!

* Всички продукти, с изключение на две от червилата, са ми предоставени за проба от бранда.

No comments:

Post a Comment

Thank you for your comment!