Wednesday 22 November 2017

dm Shopping // Part 1

Още не съм започнала поста, а се върнах да добавя в заглавието "първа част". Последните няколко месеца буквално прекалих с пазаруването в dm и това си личи по кутията с продукти под тоалетката ми, която чака да бъде употребена. Как човек излиза от този магазин без да си купи нищо... за мен остава пълна загадка.


Реших да започна от по-летния край на покупките ми и да вървя към по-зимния. Ще видите за какво става дума съвсем скоро. И да не кажете после, че съм подстрекател - четете на собствена отговорност! :)

Balea Duschlotion Sensual Rose
Деликатен розов аромат, примесен с нещо много женствено - това беше нещото, което ме привлече към този душ гел. По принцип харесвам всички на марката (пробвала съм ги почти без изключения, освен новите предложения), но този като че ли засега ми е любимец. Формулата му е кремообразна, а пяната е пълен разкош. За съжаление, ароматът не остава след душ.


Balea Crazy Coco Fussdeo Creme и Fuss Mousse 
Кокосово ли е, мое е! Тези продукти за крачета са доста приятни и като аромат (ненатрапчив е), и като консистенция. Кремът е доста гъст, но се разнася лесно и ако не се прекали с количеството - попива също толкова лесно. Мусът пък е въздушен и лек, но при него също трябва да се внимава с количеството. И двата продукта за мен действат доста подхранващо, но не са за много суха кожа на стъпалата. Към колекцията има и спрей, но се въздържах от него, защото зимата нямам нужда от такъв.

Бонус: прочетете няколко пъти името на муса бързо. ;)


Balea Warmende Fusscreme
Когато установих, че този затоплящ крем не затопля изобщо, бях съкрушена. Наистина ми се искаше да имам такова чудо за зимата, защото краката ми буквално замръзват. Като оставим това неспазено обещание настрана, уханието е много нежно и приятно - на нещо захарно и сладко, с намек на ванилия. Консистенцията е кремообразна, доста подхранваща и "уютна".


Balea Reinigende, Reparierende и Straffende Maske
Тези три интересни думички (този немски!) означават Почистваща, Възстановяваща и Стягаща маска - с уточнението, че са за нощна употреба (не се отмиват). Не очаквах кой знае колко от тях, но пак останах разочарована. Като цяло нямам много положителен опит с "нощните маски" за лице и ги деля в две групи: такива, които оставят лепкав и тежък филм и такива, които са си просто нощни кремове. В този случай говорим за първия вид - и трите маски ме оставиха с усещането, че нещо слузесто ми е минало през лицето, а при събуждане бях като мазен тиган и нямах търпение да се измия.


Иначе са сладки. Малките балончета са пълни с гелообразна консистенция (две от тях са прозрачни гелове, а третата е мътно бял гел-крем). Количеството стига за поне три пъти, но няма как да затворите опаковката, така че да ги запазите по-дълго време. Което е безумно, не знам за някой с толкова голямо лице, че да използва 8мл продукт наведнъж...


За десерт - две лимитирани сетчета с мини продукти от Balea и Alverde. Все още се намират, но са в ограничени количества, така че ако много ги искате, може да ви се наложи да пообикаляте.


Сетът с кремове за ръце на Balea е много готин подарък за приятелка - кремчетата са леки, ухаят ненатрапчиво на роза, кайсия и лавандула. Не очаквайте много, тук презентацията е по-важна май. Постарали са се да са в леко винтидж провансалски вид. :)


А сетът с масла за тяло на Alverde  е страхотно попадение. В сладките бурканчета се крият аромати на смокиня, смокиня с портокал и смокиня с лавандула. Този с портокал ми е фаворит в момента, тъй като е доста коледен. Формулата на маслата на Alverde е сравнително гъста, но тези подхранват много добре - оставят лек филм, но не е неприятен.


Толкова за първа част - за втора съм запазила новите им шампоани и сухи шанпоани, един лимитиран лосион за тяло и дуо душ гел и крем за ръце с невероятен аромат. Плюс още два лимитирани сета. Може би докато стигна до поста ще има и още допълнения. :)

Имате ли да споделите нещо от dm покупките си наскоро? Коментарите са ваши!


2 comments:

  1. Здравей, въпросът ми може би е странен, но много ми харесаха двете саксии със сукуленти, откъде са? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Здравей! От Jumbo са - имаше няколко вида изкуствени сукуленти и кактуси, както и някакви листа :)

      Delete

Thank you for your comment!