Sunday 1 January 2017

Planning the New Year: 2017 Planners & Organisers

Окей, за тези от вас, които не са луднали все още на тема организиране - време е. Целият свят го прави. Но не това е важното, а че воденето на истински хартиен органайзър е чудесно занимание. Хем полезно за ежедневието, хем приятно за сетивата. Затова ви предлагам няколко опции за планиране, с които да се гмурнем в 2017-та.

На първо място искам да поясня, че за целите на постовете ми вече ще правя разлика между органайзър (система за планиране с дискове или рингове) и планър (система за планиране с лепени/шити страници). Извинете ме за странната заемка, но "тефтер" и "дневник" не ми вършат работа! :) А сега да преминем по същество!


1. The Happy Planner
Класиката в жанра, поне за мен. Това беше органайзерът, който ме зариби. Това си остава и идеалният за мен вариант за подреждане на работната седмица. Създателите на The Happy Planner линията не спят и изкарват нови и нови попълнения, с които трябва да се сдобия, но да видим кога. Предлагат се три размера (mini, classic и big), с вертикален или хоризонтален layout (в заивисмост от вида и дизайна), датирани са (освен някои комплекти), с много удобни дискове и супер качествена хартия. Ревютата ми можете да прочетете тук и тук. Аз лично чакам минитата да се появят в Blitsy, за да грабна и едно такова...


2. Webster's Pages Color Crush
Ако си падате по органайзърите с рингове, това е вашата линия. Имат разнообразие от цветове, два размера (А5 и personal) и вариант traveler's notebook (папка с ластици и отделни "книжки"), добре направени са и са удобни за размотаване в чантата (ако не ви е жал). Имам два от видовете - 2 х personal (ревю тук) и А5 (ревю скоро), като и двата са ми много на сърце по една или друга причина).


3. ban.do Agenda
Cool роднината на всички планъри. Забавна и много откачена като дизайн, тази линия ме грабна от мига, в който я видях. Предлагат се три размера (classic, medium и large), чудесно изработени и илюстрирани, датирани и с уникални стикери за разкош. Аз имам classic варианта и го ползвам от няколко месеца като основен другар за ежедневие и работа. Ревюто е почти готово - stay tuned.


4. Heidi Swapp Memory Planner
Страхотна серия, ако обичате да слагате много неща в органайзъра си. Ринговете са доста големи, хартията е много здрава, а дизайнът е разкошен. Предлагат се в два размера (personal и large), не са датирани (yay!) и са чудесни за албуми със спомени. Аз имам големия на златни точки, но още не съм го пробвала - като не е датиран и някак все отлагам във времето. Новите дизайни излязоха съвсем наскоро и са също толкова приказни, колкото и златните. Нямам търпение!

5. Paperchase Organisers & Diaries 
Чудесни бюджетни решения. Планърите на марката са наистина много хубави - имат такива с изчистени датирани страници, както и такива с най-прекрасните илюстрации на света. Имам от втория вид и така и не посмях да го употребя, беше за 2016-та... Органайзърите на Paperchase не са идеални, но са много красиви и функционални - предлагат се в 3 размера (pocket, personal и A5) и са с различни дизайни и видове закопчаване. Аз лично имам един лачен personal с яркорозова подплата, който си чака деня (супер girl boss е!).

От тук нататък следват органайзерите, на които съм хвърлила око, но все още не притежавам - за тях ще споделя само какво ме е грабнало!

6. Feelunique Beauty Diary - The F.U.N. Planner
Силно напомня на ban.do като концепция - весел и забавен планър за момичета. Допада ми формата и това, че включва секции за бюджет.


7. My Prima Planner
Сравнително нова серия в света на органайзърите. Още не съм наясно дали би ми свършил работа като оформление, но пък е красив AF... :)


8. Carpe Diem Planners
Серията на Simple Stories претърпя обновление наскоро и с това още повече ми влезе в полезрението. Тези органайзери се предлагат само в размер А5 и не са датирани, което е голям плюс, според мен. Разкошният дизайн е разделен на две колекции, като аз имам доста от съпътстващите продукти - основно стикери.


9. Second Maison Studio Mellow Diary
Да не забравяме, че първият ми планър беше корейски. Едва ли бих се върнала към тях (главно заради по-тънката хартия), но този е разкошно сладък!


10. kikki.K Planners & Diaries
Шведската марка е еталон за много хора, но така и не успя да ме зариби да се охарча за някой от продуктите ѝ. Имат наистина красиви предложения и откъм планъри, и откъм органайзери, а скандинавският стил се усеща във всеки детайл


11. Rifle Paper Co. Planners & Agendas
Много красиви! Да видим докога ще удържам фронта за тази марка - честно казано, бих искала да ги видя на живо преди да встъпя в брак и с тях. Покъртително полигамна съм, когато става дума за планиране...


Остава да споменем и Personal Planner - планър с опцията за пълно персонализиране. Супер забавно и приятно като идея, а и включва доста неща!

Почти всички изброени по-горе опции могат да бъдат открити в Blitsy - а там са и намалени през 90% от времето. С изключение на предпоследната ми пратка, която по незнайни за мен причини отиде на митница, всички други си идват в пощата и това си остава най-евтиният ми вариант за сдобиване с нови органайзъри и стикери. :) Иначе и по европейските магазини се мяркат някои, но са а) доста по-скъпи и б) доста рядко са всички видове. От тези, които имам, само ban.do и Paperchase са от UK сайтове, всички други са от Blitsy.

Както споменах в началото, организирането на хартия е новата мания, така че секторът в момента се обогатява и нон-стоп виждам нови и нови предложения. Което е в минус на портфейла ми...

Сега е ваш ред - какви методи за планиране използвате и какво бихте добавили в този списък?

6 comments:

  1. Здравей!Къде бих могла да намеря такива планери в България?:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Здрасти! Никой от тези видове не се предлага в страната, за съжаление. Можеш да откриеш Filofax в книжарници Orange (те са папки с рингове, но са доста скъпи), а наскоро една читателка сподели, че в Bershka имало планъри (но тях все още не съм имала възможност да погледна на живо). Онлайн излиза доста по-евтино за мен лично, а и изборът не е ограничен. :)

      Delete
  2. Здравей! Бих искала да попитам каква е цената, която се начислява, за доставка до България от blitsy? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Здравей! Зависи от сумата на самата поръчка - до 25 долара е 8 долара доставката, от 25 до 50 долара е 12 долара доставката, а над 50 долара май беше 15 долара. Да не те излъжа обаче; като минеш на последна стъпка преди поръчка ти дава точната сума на шипинга. :)

      Delete
  3. Много са ми вдъхновяващи тези постове,но съм много непостянна и винаги съм се чудела ще го ползвам ли или не. Получих подарък-планър по мое искане да видим 😁 Оказа се,че е на Paperchase. На първо четене много ми харесва,но и аз нямам опит. Достатъчно шарен е да няма нужда от други неща; не е обемен и няма толкова много място да се чудя как да го запълня 😊

    ReplyDelete
    Replies
    1. Понякога украсата пречи, понякога - улеснява. Зависи дали ти се занимава или не да я правиш сама :) Щастлива Нова година, и дано планирането ти бъде забавно!

      Delete

Thank you for your comment!