Wednesday 11 January 2017

At Home

Сигурно вече сте видели последните ми придобивки в социалните канали на блога. Не са козметика, не са канцеларски материали... А са малки нещица за дома. Домът, в който живея вече близо половин година и който всъщност е квартира. Но това не пречи да го усещам повече вкъщи от предишните ми обиталища!


Последните два месеца прекарвам основно у дома, тъй като напуснах предишната си работя и сега "офис" ми е бюрото в хола. Именно заради тази пространствена промяна в ежедневието ми започнах да забелязвам малките неща в квартирата - тук ми липсва нещо, там може да няма нищо... И малко се отвеях в размисли за декорация. Не съм от хората, които обичат да трупат (по-скоро обичам да се освобождавам от ненужности), така че най-близкият ми стил на обзавеждане е скандинавският, и то съвсем изчистеният. Също се увличам по рустик, но това е за един друг дом в мечтаното бъдеще. :)


Та, откъде да взема нещата, които щяха да паснат на идеите ми? Нямаме си IKEA в Пловдив, не ми се чакаше за поръчки онлайн... И стигнах до JYSK, или както го наричам аз - другата IKEA. От там първо забърсах нови завеси и поразгледах туй-онуй (набелязаното веднага споделих в поста за коледните подаръци). След това взех и къщичката Torkild в комплект с две изкуствени растения за разкош. Не подминах и подносите Teitur, тъй като те са чудесен акцент за снимки. Също както одеялцето Myggblom, което така и не ми дава сърце да ползвам по предназначение! :D

За накрая оставих дъската за бележки Ditmar. Може би защото още не ми се беше избистрила идеята за inspiration board, която ми се въртеше в главата сума време. Първо мислех да е телена решетка, закачена над бюрото, но това красиво създание ми остана в сърцето. И беше взето - прецапах през най-обилния снеговалеж, за да стигна до магазина... :)

Как направих въпросния inspiration board? На първо място избрах снимки от любимите си инстаграм акаунти напоследък, свалих ги и ги направих на колаж (с PicMonkey или Canva), който после разпечатах на плътен картон формат А3. Нарязването стана с гилотината, която бившите колеги ми подариха (от Lidl), а окачването - с най-обикновени дървени щипчици. Няколко дори си имаше закачени на самата дъска, като я купих.

Освен снимки, можете да включите вдъхновяващи цитати, любими бижута, билети... Каквото ви вдъхновява. Най-хубавото е, че като ви писне - просто декорирате отново. Няма да ви обяснявам колко е приятно окото ви да се спре на любими кадри от социалните мрежи/пътувания/семейство, приятели и котки в един по-нестандартен формат!


Няма по-хубаво усещане от усещането за дом. А то се създава с топлината на любимите хора и малко помощна декорация. Не знам до каква степен всъщност половинката ми одобрява последните попълнения в интериора, но не беше и питан...

А сега е ваш ред да ми споделите своите любими декоративни елементи, къде пазарувате за дома си и как персонализирате пространствата вкъщи - коментарите са ваши!

No comments:

Post a Comment

Thank you for your comment!