Tuesday 17 January 2017

Avon Anew Clinical Advanced Resurfacing Peel

Привет!

Ако още не сте се впуснали да си пилинговате лицето - сега е перфектният момент. Напоследък няма много слънце, а както знаем най-големият враг на кожата след пилинг е именно силната светлина. Аз лично вече няколко месеца си правя седмични курсове с един чудесен продукт на Avon, за който ще ви разкажа днес!

Avon Anew Clinical Advanced Resurfacing Peel

Avon Anew Clinical Advanced Resurfacing Peel е пилинг за лице с киселини (с най-голямо съдържание е гликоловата) и растителни екстракти, който избистря тена и изглажда кожата. Предлага се под формата на напоени тампончета, 30 броя в кутийка. Цената беше 20-ина лева, но аз го взех в промо предложение (и в момента е в кампания).

Avon Anew Clinical Advanced Resurfacing Peel Pad

Как се нанася?
За съжаление, преводът на български на опаковката беше доста подвеждащ и нямаше нищо общо с английския. Та - препоръчителната употреба е веднъж на два дни, вечер преди основната грижа. Тампончетата са достатъчно напоени и едно стига за цялото лице. Ароматът им е много прятен, но алкохолът се усеща. Имайте предвид, че щипкат леко, ако имате чувствителни зони или разранени пъпчици. Аз лично нанасям по-подхранващ крем след това, защото с киселините винаги имам страх от пресушаване. За щастие, досега с този пилинг не съм имала проблеми.

Avon Anew Clinical Advanced Resurfacing Peel Ingredients

Ефект
Всъщност, ефектът е само положителен. Както споменах, не ги ползвам непрекъснато, а на седмични курсове. Буквално след три тампончета (през ден) кожата ми се чувства доста по-добре, успокоена, изгладена и по-бистра. Да не говорим, че и порите ми са по-стегнати. Сутрин след употреба на тампончетата кожата ми е в най-доброто си състояние. Не бих казала, че заличава белези от пъпки или че помага за премахването на несъвършенствата, но ефектът е видим. И то с просто око!

Бих препоръчала Avon Anew Clinical Advanced Resurfacing Peel на всеки, който има нужда от освежаване по бързата процедура. Може и да е химичен пилинг, но не е агресивен и не причинява дискомфорт, ако го ползвате разумно. Само чакам да го пуснат пак, за да се запася с поне още две опаковки. :)

UPDATE 2018:
Тази година за пореден път взех тампончетата, но за съжаление реших да си направя експеримент с ежедневна употреба и... сгреших ужасно. pH балансът им явно не е особено добър и само след няколко дни това доведе до ужасно пресушаване, което не можах да оправя над месец. Буквално никога не съм била с толкова суха и опъваща кожа. Та, поучете се от този нещастен мой опит и подхождайте с повишено внимание към киселините. Най-вече - честотата на употреба и баланса на съставките (трябва да се следи за pH, както и количеството алкохол).

P.S. Не забравяйте високия слънцезащитен фактор по време на курс с пилинги!

No comments:

Post a Comment

Thank you for your comment!