Wednesday 7 December 2016

Aura Geisha Limited Edition

Няма начин да не сте забелязали на стелажите на Aura последната им лимитка - опаковките са бели и контрастират на стелажа. :) Колекцията е вдъхновена от Изтока и гейшите, което автоматично ме слага в категорията "силно заинтересувани". Ето и какви са моите размисли по темата!


Aura Geisha е разделена на две тонални гами: Maiko и Mononoke. Maiko е по-свежа, студена и дистанцирано кокетна (точно като тепърва навлизащите в занаята гейши маико). А Mononoke е по-топла, темпераментна и близка до земята (като самата принцеса Мононоке). Аз имах възможността да тествам първата тонална гама и се влюбих в няколко продукта от нея!

Започвам с най-голямата изненада за мен, а именно течното матово червило Maiko. Както знаете, устните ми се пресушават ужасно от силно матови текстури, и тук не правят изключение. Час след като нанеса червилото вече имам нужда от подхранване. Но... Цветът е разкошен и съм готова да простя на текстурата! Дори не мога да го опиша - mauve, пепел от рози, сивкава лила, каквото и да кажа, не отразява този чудесен за ежедневието нюанс. Апликаторът също ми е доста на сърце тук, тъй като формулата е много фина и се нанася чудесно.


Следва ружът Maiko, който буквално ме изненада с шамарче от цвят. Толкова силно пигментиран руж не съм срещала, ама никога! :) Цветовете в палитрата се преливат и се получава доста кокетен матов яркорозов нюанс (точно като на гейша), който трябва да се нанася с много лека ръка, защото иначе стават бели. Откъм издръжливост нямам проблеми, буквално си стои цял ден, докато не го сваля. Опаковката е изчистена кутийка с огледалце и принт.


Ако сте фенове на очните линии в бурканче, има нещо специално за вас. Очната линия е неизменна част от грима на гейшата и Aura са я интерпретирали по доста интересен начин. Тази от серията е плътна, пигментирана и матова като финиш. Засъхва скорострелно (затова и трябва да сте сравнително бързи с нанасянето), но веднъж нанесена - не мърда. В кутийата ще откриете и доста читава четчица, с която лесно могат да се изтеглят красиви линии.



Дойде време и за прозрачната матираща пудра, която ми е любимият продукт от серията. Нанасям я с пухкава четка с две цели: 1. за фиксиране на грима 2. за матиране през деня. Фината формула е почти прозрачна, като само при прекаляване се долавят следите от прашеца върху кожата. Финишът е много нежен, пудрата не се набива в порите и фините линии, а матирането не е натрапчиво. Единственият недостатък на пудрата е липсата на пухче в кутийката с огледало, така че да мога да се напудря и в екстремни условия. Така де... :D


Накрая са изкуствените мигли Maiko, с които така и не се възприех. Доста са плътни и дълги за моя вкус - стоят ми някак прекалено натруфено и драматично. Иначе са си типичното за Aura качество, сравнително леки за оперението си и доста здрави.


Сега обмислям дали имам нужда и от някой от продуктите в серията Mononoke от колекционерска гледна точка. Ако не сте гледали "Принцеса Мононоке" (и всички останали филми на Студио Гибли) - силно ви препоръчвам да го направите. :)


Вие какво мислите за серията Aura Geisha?

* Продуктите са ми предоставени за проба от бранда.

4 comments:

  1. Аз много я харесвам. Поредна страхотна лимитирана колекция. Трябва да си взема и този цвят течно червило. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. И най-хубавото е, че вносителите зареждат всичките им серии досега, а не избирателно (май само едни сини червила е видях тук). :)

      Delete
  2. Аз лично съм много разочарована от миглите им и не само от тази серия! Основата е много твърда за изкуствени мигли и за цената си от 7-8 лева не се различават с нищо от тези по 50 стотинки от китайските сайтове. Силно препоръчвам да не се купуват, защото са само загуба на средства!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Честно казано, не съм пробвала китайски, но съм пробвала доста по-скъпи мигли и не бих казала, че основата на Aura ми идва прекалено твърда... Основно в косъмчетата е разликата между скъпите и евтините, според мен. :)

      Delete

Thank you for your comment!