Wednesday 14 December 2016

L'Oreal Pure Clay Masks

Тези три маски буквално заляха интернет пространството, и макар да не се задълбочих в четенето на ревюта, си личеше, че хората им се радват. Затова и когато се върнах от Дъблин и открих изненадата на L'Oreal Paris България - масивна кутия с трите маски, се ентусиазирах доооста. И естествено веднага се впуснах в тестване!


Маските Pure Clay са базирани основно на комбинация на три вида кал - каолин, монтморилонит и гасул (или расул). В допълнение, всяка от маските съдържа и още съставки за подсилване на ефекта. Употребата им е идентична: нанасят се на почистена и подсушена кожа, оставят се да изсъхнат за пет-десет минутки, след което се отмиват с топла вода. Аз лично не обичам опъващия ефект на глнените маски (а при тези той се проявява доста бързо и доста силно), затова ги правя по време на душ - в банята е достатъчно запарено, че да не им се позволява съвсем да ми скъсат кожата от опъване. Ето и моите впечатления!


L'Oreal Pure Clay Detox Mask беше първата, която пробвах. Тя съдържа въглен, който действа като магнит и извлича нечистотиите от порите, като по този начин детоксикира кожата. Маската е със сивкаво-черен цвят именно заради въглена, предполагам. При нея ми направи впечатление силно пресушаващия ефект върху кожата; след като махна маската, трябва доста бързо да нанеса нещо овлажняващо, защото кожата започва да ми опъва и щипе от сухота. Ефектът обаче е видим - поричките са по-чисти, кожата е по-сияйна. Тук може би резултатът е най-незабележим в детайлите, но като цяло кожата придобива по-гладък и свеж вид. Тази маска ухае землисто, глинесто... Всъщност, доста приятно.


L'Oreal Pure Clay Purity Mask пък беше тази, за която се ентусиазирах най-много заради дълбокия почистващ и матиращ ефект. Съдържащият се евкалипт се усеща леко в уханието, но не се натрапва (по-скоро и тук ароматът е глинест). Бледозелената формула беше най-лесна за нанасяне, но и най-бързо засъхваше и опъваше най-много. След употреба също се усеща доста пресушаваща, но не като Detox. Ефектът е чуден - буквално прочиства и свива порите ми до неузнаваемост! Също така успокоява и леки зачервявания/пъпчици. Определено бих я препоръчала преди важна среща заради действието ѝ върху порите.


L'Oreal Pure Clay Exfo Mask пък е най-интересната от всички. Маската съдържа червени водорасли и доста грубички ексфолиращи частици, не засъхва толкова силно и след употреба не предизвиква опъване. Но предизивиква лека чувствителност - по принцип се мия с доста топла вода, но тук ми се налага да преминавам на хладка и да внимавам доста с масажа при отстраняването на маската. Червената паста ухае леко на джинджифил според мен, а ефектът след употреба е загладена кожа, свити пори и силно освежен тен.


Със сигурност бих взела отново Purity и Exfo маските - ефектът, макар и само за ден след употреба, е много приятен. Да не говорим, че тежките стъклени бурканчета са чудесно попълнение на рафта в банята. :)

Вие пробвахте ли ги? Споделете размисли и страсти в коментарите!

* Продуктите са ми изпратени за проба от бранда.

No comments:

Post a Comment

Thank you for your comment!