Monday 29 August 2016

16 Android Apps I'm Loving Right Now

След кратка почивка се завръщам с (надявам се) нови сили и нови идеи. :)

Допреди няколко години се кълнях, че телефонът ми ще си остане само телефон и за всичко друго имам компютър. Няколкостотин мегабайта интернет в плана обаче правят чудеса и след като се оказах с по-читав телефон (не върха на сладоледа, но все пак смарт), започнах да откривам света на приложенията. Ето ме тук, няколко години по-късно, с ясно определени любимци във всички категории - именно тях ще споделя с вас днес. Повечето от тях със сигурност сте виждали/ползвали, но се надявам да откриете и нещо ново! :)


Социални мрежи
Instagram и Twitter са ми любимите, като IG е може би най-често ползваното приложение в телефона ми. Повече за тази страст можете да прочетете тук.


Persicope държа на телефона си, защото тази live-streaming услуга е предпочитана от някои брандове/блогъри за ранни превюта на нови продукти. Заради това свалих и Snapchat, но така и не се разбрахме с него, просто не е моето "нещо"... Доста интересен факт е, че Google + е доста приличен на телефон за разлика от своя десктоп брат. A Facebook така и не заобичах на приложение, защото е ужасно тежък (както и Messenger - проклети да са, че премахнаха опцията за съобщения от версията в мобилния браузър).

Както съм на тема социални приложения, няма как да не отбележа Boomerang, едно от най-интересните видео приложения, тъй като то стартира като притурка към Instagram. Кратките loop-ващи се клипчета понякога се получават много симпатични и забавни, a и са ready-to-use във Facebook и Insta. Layout също е чедо на IG и е за създаване на фотоколажи в квадратна форма - най-бързото такова приложение, а и най-опростеното.

Ето Boomerang:

Видеоклип, публикуван от Bulgarian Beauty Blogger (@maquilab) на


И Layout:


Обработка на снимки
Следва обработката. След като преминах през какви ли не приложения за обработка на снимки, на телефона ми останаха Snapseed и Aviary. И двете предлагат адекватни решения за тунинговане на изображения (аз съм доста виновна в този раздел, a и в прекаляването с филтрите), бързи са и не крашват. Мога и само с едното да оцелея, но при Aviary има повече "украса" - стикери, рамки и филтри, докато при Snapseed има повече контрол над фините настройки.

Ефекти
Наскоро преоткрих Prisma - app за моделиране на изображения с предефинирани ефекти. Забавно, просто и понякога доста ефектно (много зависи от изходния материал). Единственият недостатък е, че приложението е много бавно, което може да ти скъси нервичките...


Можете ли да познаете коя е тази серия?
Друго подобно приложение, но с различен обхват на действие, е Glitch. Както издава самото име, то се грижи за това снимките ви да изглеждат надлежно сбъгавясани. :) Има няколко доста добри попадения във филтрите и си е доста забавно (и малко притеснително) да гледаш как се променят изображенията. Извънземна работа.


Убиване на време
Преминавам към забавленията. За чакане на спирката и убиване на време в разглеждане на добре подбрано съдържание предпоръчвам app-а на Harrods. Той пристига с последните броеве на интерактивното им списание, което си е истинско удоволствие за сетивата. Не са ъпдейтвали от няколко месеца, но пък ако сега започвате - имате доста за четене!

Игри
Сред игрите изборът на телефона ми винаги е бил слаб, защото просто не обичам да играя. Малко се побърках покрай Pokemon Go, но непрестанните бъгове се отразиха на и без това слаботелесната ми напоследък нервна система и го изтрих някъде покрай 11-и level. Една игра, която много харесвам, е Rayman Adventures. Супер сладка, супер красиво нарисувана, с много забавен геймплей и супер за губене на минутки. Дори и да нямате за губене.

Блогове
Ако обичате да четете блогове на телефона си, Bloglovin' е ултимативното приложение за всички сфери - малко утежнено е само това, че трябва на два пъти да кликате, докато стигнете от приложението до оригинала на избраната статия. Това е проблем и с нюзлетъра им, който се надявам рано или късно да отстранят. А ако искате да сте в крак с БГ бюти и лайфстайл блоговете, Beauty Feed е доста приятно и изчистено приложение. И тук проблем е нуждата от два клика за преминаване от приложението в статията, обаче.

Не на последно място и някак не попадащо в никоя изброена категория, доста често ползвам приложението на Lidl. В него си набелязвам нещата за пазаруване от тематичните седмици (обожавам ги).

За момента друго съществено на телефона ми не се крие - голите снимки ги трия навреме. :) А на вашите какво има?


4 comments:

  1. Като един фен на Lild веднага си изтеглям приложението! :D Аз много обичам да използвам и Pinterest за убиване на време. Foursquare е полезно,когато с приятели се чудим къде да излезнем.За "украса" на снимките последно време използвам много Font Candy,което предлага сладки готови фрази или опция ти да си направиш твоя.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pinterest браузвам, когато търся вдъхновение за конкретно нещо, но иначе последните две години не ми е много на сърце - след като му промениха алгоритъма и половината съдържание е реклами и "подбрано специално за мен"... :( Отивам да видя Font Candy, мерси за препоръката!

      Delete
  2. Pinterest и на мен ми е любим.Призма-та я изтрих, защото определено ми скъса нервичките :D Виж от Pokemon Go не се отказвам и не ми бъгва :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. При мен буквално спря да показва локация и кьорав покемон не хванах при последните няколко лова... Много ме беше яд! :D

      Delete

Thank you for your comment!