Sunday 21 August 2016

Korean Skincare Regime: Skin Watchers

Дали заради диетата, заради качеството на въздуха, заради гените или влиянието на луната по техните ширини, жените от изтока се славят с красивата си порцеланова кожа. Разбира се, те далеч не са били обземани от мания по трупането на тен, което до голяма степен спомага за поддържането на еластичността и естествено сияйното излъчване дори и при по-възрастните дами там, но не може да не сложим в уравнението дългия и сложен ритуал за грижа, който те изпълняват още от малки.


И преди съм засягала многостепенния ритуал за грижа на корейките, така че тук само ще посоча 2 линка, на който можете да откриете повече информация - схема и статия. Аз лично на няколко пъти съм се опитвала да спазвам всички стъпки, но не ми се получава за по-дълго от седмица. За това време обаче ми ставаше ясно, че основното в случая е не колко продукта слагаш, а в какъв ред. При източния ритуал винаги се върви от по-рядка към по-гъста текстура, като така се осигурява максимално усвояване на съставките от кожата. Масажът също е незаменима част от грижата на източните дами.

С тази дълга прелюдия пристъпвам към днешното ревю, в което ще си говорим за корейската марка Skin Watchers и това, че тя вече е достъпна на нашия пазар, благодарение на Kocos.bg - сайт, в който се надявам да виждаме все повече и повече корейски марки.


Skin Watchers беше първата, като вносителите са заложили на продуктите с екстракт от зелен охлюв. Той има избелващи, освежаващи и изглаждащи свойства, а както и "обикновения" си брат - възстановяващи. Аз пробвах два от продуктите, за които ще ви разкажа по-надолу!

Skin Watchers Green Snail Intensive Toner е тоник с активна съставка филтрат от слуз на охлюви, който успокоява кожата и я прави еластична и мека на допир. Текстурата му е полутечна/полугелообразна - необходими са му няколко секунди, за да попие в тампончето за грим. При нанасяне оставя леко охлаждащо усещане (което можете да засилите, ако го метнете в хладилника преди употреба), премахвайки напълно усещането за опъване от продуктите за почистване. Имайте предвид, че корейският тоник е малко по-различен от европейския, тъй като е съставна част от грижата, а не просто завършек на почистването. Ароматът е успокояващ, с нотки на лавандула. Неговата текстура, като най-лека, насища кожата с активните съставки и я подготвя за следващата стъпка.

Ако следвате корейския режим, това ще е така наречената есенция, но в случая аз продължавам със Skin Watchers Green Snail Emulsion - емулсия за бистър тен, която се бори с появата на фини линии, несъвършенства и неравенства по кожата, отново благодарение на слузта от зелени охлюви. Текстурата тук е ефирен крем, който се нанася леко върху кожата, попива бързо и е идеална основа за грим. Ако кожата ви е мазна, съвсем спокойно можете да пропуснете допълнителната грижа (аз го правя вечер), но за през деня е задъжително да нанесете отгоре и слънцезащита. И не се тревожете, че натрупвате няколко продукта един върху друг - няма усещане за тежест или филм, тъй като текстурите на тоника и емулсията са наистина фини. Така че нанасянето на крем + BB или ФДТ отгоре не е никакъв проблем. И тук се долавят нотките лавандула, но и нещо "кремообразно" като аромат.


Както доста източни марки, Skin Watchers също прегръщат идеята да не включват в продуктите си оцветители, минерални масла, талк, парабени и други вредни съставки. За сметка на това съдържат доста натурални съставки, масла и екстракти, които успокояват и действат благоприятно на кожата в комбинация.

Опаковките и на двата продукта са в типичния изчистен за корейската козметика (раздел грижа за кожата) стил, като флаконите с помпички са супер удобни и хигиенични. Останах с много добро впечатление от употребата им, и като цяло смятам, че двата продукта в комбинация спомогат за успокояване на кожата ми в доста бурен откъм хормони период. През по-студените месеци бих пробвала и другите продукти от серията със зелен охлюв!

P.S. В Kocos можете да откриете и Benton - една от хитовите корейски марки за продукти с екстракт от охлюв и пчелна отрова.

* Продуктите са ми предоставени за проба от вносителите.

No comments:

Post a Comment

Thank you for your comment!