Tuesday 3 May 2016

Spring Detox - Curcuma by Vital Concept

Ако има време от годината, в което наистина ми се иска да започна "начисто", това е пролетта. Не е учудващо, че не е 1ви януари, тъй като тогава все още не ми е писнало от свинското със зеле и туршията... Но виж, април месец е времето на първия сериозен глад за праскови и вкусни краставици, както и времето, в което осъзнавам колко точно килца съм навъртяла през зимата. А свалянето им е все по-трудно :(


Преди месец получих предложение за тест на продукти от Vital Concept - бранд за натурални хранителни добавки, който тепърва стъпва на пазара ни. Това предложение доста добре се вписа в идеята ми за пролетно обновяване на организма. Бях започнала приема на витамини и растителни екстракти с идеята да преборя умората, върлуващите вирусчета и някои други странични ефекти от липсата на балансирано меню през зимния сезон (не се старая особено в тази насока, признавам си).

Затова и реших да пробвам продукта от асортимента им, който най-много се доближава до идеалната за мен добавка - Curcuma :)


Бях чувала за действието на тази източна подправка - куркумата е известна с пречистващите си свойства, положителния ефект върху имунната защита и храносмилателния тракт. Това беше и ключово за мен, защото откакто се помня точно с тези две важни системи имам проблеми... В описанието си продуктът на Vital Concept е представен така:

- Антиоксидант, който подпомага метаболизма
- Био куркума (95% куркумин) + черен пипер
- Eстествено детоксикиращо и противовъзпалително действие
- Засилва естествените съпротивителни сили на организма
- Облекчава изхвърлянето на отработените от метаболизма вещества и подпомага храносмилателната система

Дозата е 2 капсулки на ден, с които замених мултивитамините от дневната програма. За няколкото седмици, в които ползвам Curcuma, мога да споделя за ясния ефект върху храносмилателната система - бих казала, че е подобен на пробиотик, но без негативите (да, при мен понякога има доста бурна реакция към тях и се налага да приемам тройно по-малко от предписаното).

Не знам как да го опиша по-меко и приятно за четене, но храносмилателната ми система е щастлива от единия до другия край :D Сравнително ленивите ми черва са будни и действащи на нормални обороти. Това е най-осезаемият ефект, но бих добавила и цялостния прилив на енергия, който ме е завладял напоследък. Може и да се дължи на новия сезон, де...

Не съжалявам нито за миг смяната на витамините с Curcuma - доволна съм от балансирания ефект и осезамо благотворното действие върху храносмилането ми. Трудно е да се оцени дали има промяна в силата на имунната защита и дали съм се "детоксикирала", но да кажем, че не съм имала повод за притеснения откъм разболяване.


Капсулките в жизнерадостно оранжевата опаковка са без GMO, без глутен, без лактоза и са vegan friendly - за тези, които се интересуват :) Цената на добавките Vital Concept е малко висока за моите стандарти, но не е прекалено висока на фона на други подобни продукти. Останалите разновидности от марката са също доста любопитни, като комбинациите покриват широк спектър от цели - отслабване, красива кожа/коса, баланс...

Вие ползвате ли хранителни добавки в режима си? Ще се радвам да споделите!

* Продуктът ми е предоставен за проба от марката. Статията е спонсорирана.

4 comments:

  1. Много са ми интересни такива добавки, които могат да се заменят с много по-евтино пакетче куркума от магазина...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Аз лично съм от хората, които нямат време (и желание) за бъркане на домашни отвари :) Затова предпочитам формата "няколко хапчета и заминавай на работа". Ако предпочиташ домашни рецепти, ето тук открих доста, надявам се да са ти полезни: http://www.bgbilka.com/638/%D0%BA%D1%83%D1%80%D0%BA%D1%83%D0%BC%D0%B0/ :)

      Delete
  2. Супер! А каква е цената?

    ReplyDelete
    Replies
    1. 33.05лв е тази добавка, ето директен линк: https://vitalconcept.com/all-products/curcuma :)

      Delete

Thank you for your comment!