Tuesday 24 May 2016

Balea Body Care Summer 2016

Привет!

С настъпването на по-топлите дни не само в гардероба настъпват промени, но и в цялостната грижа за тялото, косата и лицето. При мен започна още преди повече от месец, но чак сега имам достатъчно наблюдения, за да ви поговоря за промените, които аз нанесох в списъка с лосиончета за тяло и други подобни глезотии :)

Основната част от новия арсенал е от dm, и то на една марка - Balea. Както всяка година, те пуснаха доста нови интересни продукти, които (ах, каква изненада) без да искат се озоваха в кошницата ми. Ако сте решили скоро да посетите магазина, ето накратко за какво да се оглеждате!


Balea Spray-On Body Lotion: трендът на лосионите-спрей започна преди няколко години от UK (по мои спомени) и чак сега достигна до нас. Става дума не просто за лосион със спрей дозатор, а такъв под налягане, който разпръсква продукта много фино, букално за да няма нужда от доразнасяне. Е, не се получава точн така :) Фината струя я има, но странното в случая е, че тя е във формата на кръг - т.е. точно срещу дюзата не се разпръсква много от продукта, а по-скоро по радиус 3-4см около нея, ако държите бутилката не много близо до кожата. По този начин доста голяма част от продукта отива по завивки/под/хавлия и не е препоръчително да се пръскате там, където някой ще ходи впоследствие... Това настрана, самата идея е готина, защото можете без усилие да нанесето продукта и от задната част на краката, тъй като флаконът работи и обърнат надолу (за разлика от конвенционалните спрейове). Самият лосион е доста лек, нежно ароматизиран на нещо чисто, и попива сравнително бързо, след като го доразнесете. Освежава до известна степен и го виждам като летен продукт със сигурност - особено имайки предвид, съдържащата се алое вера.

Balea Body Gelee: труден за подминаване продукт заради вкусния му вид :) Ако посягате към него заради аромата на диня и мента обаче - помислете пак, тъй като ароматът за мен е доста под нивото на Balea, което познавам. Не че е лош, просто ми е малко евтин и не особено свежо-вкусен (каквито бяха очакванията ми). За сметка на това, ако търсите нови преживявания в грижата за тялото - пробвайте! Текстурата на сорбе/желе освежава наистина чудесно и се усеща тоооолкова приятно върху кожата :) Леко, успокояващо, разхлаждащо. За суха кожа със сигурност не е, но лятото може и да мине за заместител на редовната грижа от време на време, тъй като определено в топлите дни оставя по-комфортно усещане. А на вид е просто красиво. Like!


Награбих и няколко минита за из път по време на последното ми щъкане, но от тях честно казано ме впечатли сами душ-крема с кокос и ванилия на Balea (приятно кремообразен е и ухае чудесно) и душ-гела на Alverde (главно заради свежия аромат).

Сега е ваш ред да споделите какво ново сте набелязали в dm и какво не бива да се пропуска - коментарите са ваши!

3 comments:

  1. И аз този месец минах през ДМ и доста прекалих с продуктите на Балеа. Определено порепоръчвам шампоана им с Манго, взех го просто така, но след пробва определено ще се запазя с още. Писах за него в блога.

    ReplyDelete
  2. You have such a lovely blog
    http://abdelkhalekleblog.blogspot.com/

    ReplyDelete

Thank you for your comment!