Friday 13 May 2016

Sunny Days Ahead: La Roche-Posay Anthelios & Hydreane

Даже не са пред нас, а вече не застигнаха слънчевите дни... И ако допреди два месеца можех да си позволя да пропусна слънцезащитата за пътешествието вкъщи-работа-вкъщи, ако съм с рейса, сега и това не си позволявам. Вече на няколко пъти разгневих леко кожата на раменете си в градски условия (с 15 минути стоене на слънце!), та рискове не поемам, особено имайки славата ми на SPF freak сред познатите ми :)


Затова и днес ще си говорим за не един, а два продукта, които тествам паралелно в последните няколко седмици. И двата са на La Roche-Posay, но са с доста различна история :)

Започвам с Hydreane BB Creme - тонирана хидратираща грижа. С него започнах пролетта и до ден днешен използвам при по-облачно време заради по-ниския фактор. Някои биха казали, че SPF 20 за градски условия е напълно ок, но аз под 30 лятото не обичам да падам... На първо място, за разлика от доста BB кремове на западния пазар, този не ми се оксидира до оранжевост на лицето - предлага се в два нюнса, като аз имам светлия. Той е достатъчно блед, за да ми пасне, но няма тебеширения подтон, с който понякога корейците се оливат. Общо взето, добре балансиран тон и подтон за светли дами.


Текстурата е средно гъста и приятно комфортна като усещане - без съпротивление при нанасянето с пръсти и даже леко освежаваща. Финишът е dewy (сияен, но без блестящи частички), бих казала здравословен, и ми харесва много. Лъсването се случва в обедните часове, но не е нещо непоправимо с матиращо листче, и то без да се нарушава покритието. Като заговорих за него, не очаквайте чудеса - изравнен тен, поприкрити порички/зачервявания и сияйно излъчване са основните ефекти, но няма прикриване на груби дефекти.

Номер две за днес е Anthelios SPF 50 Unifying Smoothing Optical Blur. За разлика от кремчето Hydreane, това си е хардкор слънцезащита не само по фактор, но и по предназначение. T.e. - можете спокойно да се изперите на плажа с него, ако ви влече. Аз лично не съм фен на цветните продукти на морето/басейна, затова прибягвам до него в градски условия.

Какво е толкова различното? Още с първо стискане на тубичката осъзнах, че има нещо мнооого различно в този продукт :)

Hydreane - отляво, Anthelios - отдясно
Текстурата е мус, гъста и даже малко трудна за изстискване. Имам малка драма с разнасянето, защото трябва да се действа бързо, а гъстотата не ме улеснява - но се свиква. А цветът... на пръв поглед страшно тъмният по моите стандарти нюанс по някакъв магически начин се разтапя в кожата и оставя само съвсем лек и напълно естествен намек за тен. Приятелят ми ме гледаше как нанасям крема и накрая каза, че ако не ме беше видял как го правя, нямаше да забележи разлика. Да, разлика в нюанса и моя тен има, но тя не е фрапантна и затова мога да нося продукта всекидневно - сякаш съм прекарала да кажем седмица/две на морето и това си е моят тен. Това не значи да се пропуска добрата преливка с шията, разбира се ;)

Относно слънцезащитни способности, успях да го тествам по-сериозно в един слънчев ден на Хотнишките водопади (скоро очаквайте пост) и мога спокойно да кажа, че доверието ми беше оправдано. Единственият недостатък, причинен от първото в списъка със съставки (познахте, диметикон), е омазняването, което на моменти излиза извън контрол. На теория, това е изравняващ продукт, който оставя пудрено матов финиш, прикрити порички и оптически изгладена кожа. На практика, всичко това е вярно, но за около час :( След което лъсвам, и то как. Няколко матиращи листчета са ми необходими, но и след тях финишът е далеч от първоначалният. Ако нямате проблеми със силикони, това едва ли ще е драма за вас, разбира се - но иначе не приемайте за  дълготраен резултат матовото усещане от тестера в магазина.

Anthelios SPF 50 Unifying Smoothing Optical Blur се предлага в два нюанса - розовеещ и по-златист/жълтеникав, който аз лично намирам и за леко по-тъмен. Аз имам розовеещия и както казах, се разбирам доста добре с него. Трябва да отбележа, че по някаква причина не успях в аптеката да намеря имена на нюансите и да ги различа по опаковките, така че внимавайте - за мен единствената разлика беше в нюанса на цветната лента на кутийката.


Ползвам доста редовно и двата продукта, и кожата ми за момента остава сравнително спокойна, въпреки очакваната реакция към диметикона. За тези, които се интересуват - Anthelios Unifying е със слънцезащитни филтри Octocrylene, титаниев диоксид и патентования Mexoryl XL, а Hydreane BB е с Octocrylene и Mexoryl XL (хипоалергенна формула и е подходящ за чувствителна кожа). И двата не са ок за около очите, защото при попадане в тях може да ви залютят - заради химичните филтри.

Phew, малко дълъг се оказа днешният пост, надявам се и полезен :) Ще се радвам да споделите кои са вашите любими тонирани слънцезащитници!

* Продуктът Anthelios ми бе изпратен за проба от бранда.

No comments:

Post a Comment

Thank you for your comment!