Monday 15 September 2014

Sleek i-Divine Del Mar

Май бая се позабавих с това ревю - имам палитрата от пролетта, ама така и не седнах да пиша. Все пак, няма как да не ви покажа тази красотица!


Sleek i-Divine Del Mar е лимитка, която все още се намира насам-натам из нета. Аз лично я свързвам с лаундж музиката (няма начин с тези чудесни имена!), но и с цветните летни шалове, бонбони и какво ли още не! Всички цветове в палитрата влизат в употреба и самостоятелно, и по двойки. Чак сега зацепвам, че вертикално образуващите се дуо-та си вървят много :)


Като пигментираност нямам оплаквания, с изключение на бялото (Chilled Out се казва) и светло зеленото. Те стоят на петна и са малко трудни за "овладяване". Останалите се справят добре, смесват се и се наслагват чудесно. Със Sleek работя винаги с основа, за да изпъкне наистина красотата на нюансите. А при тази палитра няма лош цвят!


Текстурите на някои са малко неприятни обаче, за съжаление - визирам отново светло зеленото и бялото, но и Lounge Lovers, който сякаш залепва за клепача и стои странно... Друго, което забелязвам и при Garden of Eden (и на нея ще ѝ дойде редът), е, че след няколко бръквания с четка в някои нюанси, те стават малко релефни и се вземат по-трудно. Не е болка за умирачка, но при предната ми палитра Sleek нямах този проблем.


Като цяло палитрата си заслужава заради интересните нюанси, но определено може да се поработи върху формулата. И Sleek трябва да спрат да слагат ужасните си апликатори - четката би била далеч по-добър избор... Толкова добра работа с дизайна, а в последния детайл хич ги няма :)

Цената на i-Divine е 23лв при Makeupbuthow.com и за мен е напълно оправдана, въпреки неизбежните "трудни" нюанси, които май ги има във всяка палитра :)

2 comments:

  1. Влюбих се в кораловите цветове, много красиви наистина. Ами то май винаги белите цветове щом са мат са доста тебеширени и непокривни :) чудесно ревю

    ReplyDelete
    Replies
    1. Да, точно тебеширен е думата- не е невъзможно да се работи с него, но е по-трудно :) Мерси!

      Delete

Thank you for your comment!