Wednesday 10 September 2014

Bioderma Photoderm AKN Mat SPF 30

Тази седмица заминавам на семинар на морето - май за последен път ще го видя тази година :) Изпращам едно не много слънчево лято, което обаче изкарах с един много слънчев продукт - Bioderma Photoderm AKN Mat SPF 30. Купих го с идеята да го ползвам само на плажа, а почти цяло лято изкарах с него и в града...


Как се получи така? След дълго търсене на слънцезащита за лице без силикони се спрях на Photoderm AKN Mat напълно естествено - съставът му не ме уплаши. Консистенцията също - флуидна, приятна за нанасяне, леко подхранваща и с нежен аромат. Леко лепне при намазване, но това отшумява след минутка и финишът е полу-матов. Не, не просто полу-матов - разкрасяващ. Не знам как го прави, но кожата ми изглежда чудесно след намазване, а порите са по-малко видими. Да, ако сте с тъмен тен, може би ще ви белее (на мен изобщо), но все пак това е трудно да се избегне. В компенсация получавате супер комфортна грижа не само в града, но и при екстремните условия на плажа :) Трябва обаче да спомена, че при влизане в очите при къпане малко щипе - неприятно, но не и ужасно.


Как се справя в дългосрочен план? Освен, че с него не лъсвам като тиган след два часа (даже почти никак), пази чудесно. Нито грам зачервяване, нито нови лунички, нито сухота или опъване. Е, и тен няма, но и не искам - здравето и красотата на лицето са по-важни :) 

В заключение ще кажа само едно - за мен това е идеалният слънцезащитен крем за лице. Също както Photoderm Bronze SPF 30 е идеалният слънцезащитен продукт за тяло. Намерих ги и мисля и следващата година да се срещна с тях, перфектната двойка!

8 comments:

  1. Наистина ли не мазнее това? Ползвала съм мънички тубички от два флуида на Bioderma, и двата с фактор 50 и само те успяваха да направят нормалната ми кожа супер мазна и лигава. Единият дори беше за мазна кожа, пълно безумие! Дори физичният ви слънцезащитен крем, който е много бял и оставящ филм всъщност не беше такъв тежък.

    Ентусиазирана съм да пробвам нещо такова, но вече съм много скептична. Може би трябва да питам за мострички в аптеката.

    ReplyDelete
    Replies
    1. И при мен 50 фактор флуид беше пълен ужас - и затова първо отидох за мостра до аптеката :) Пробвай го, дано ти хареса (и после да споделиш) :)

      Delete
  2. На мен това ми е любимият слънцезащитен крем, който мога да ползвам на плажа и през деня под грим. Напълно подкрепям всичко написано от теб в ревюто :)
    P.S. И на мен флуидът с 50 фактор не ми харесва. От него лицето ми лъсваше след половин час (имам много мазна Т-зона през лятото). Двата продукта нямат нищо общо.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Определено - като цяло AKN Mat няма нищо общо с което и да било слънцезащитно, което съм ползвала :)

      Delete
  3. Аз също го обожавам и за под грим. Зимата направо никакво лъсване с него. Моя на Neutrogena свършва и се чудя сега дали да не се върна към този. :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. За зимата не го бях обмисляла... Имам точно още един крем, който трябва да изхабя, и след това май пак ще си взема него :)

      Delete
  4. Хубаво ревю, аз ползвах 50 фактор това лято, но бих го пробвала този крем щом е толкова хубав :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. И аз доста време взимах само 50ти фактор, но в един момент осъзнах, че май няма смисъл - нивото на защита е само с 2 процента над 30ти, а текстурите са доста по-тежки (в повечето случаи ориентирани към алергични кожи). Естествено, ако намеря 50ти с хубава текстура за мен, бих го взела (приемам предложения) :)

      Delete

Thank you for your comment!