Thursday 4 September 2014

Korean Bits & Bobs - part 2

Още една порцийка корейски сладурии? Винаги съм "за", надявам се да ви са интересни :)


Започвам с няколко маски на Purederm - марка, позната и у нас :) Маските-лист за лице (по средата) са ми много любими, а точно тези като че са и най-подходящия като размер и форма за моето лице. Точно тези с ориз имат леко избистрящо действие и подхранват добре :)

Ексфолиантът за крачета (отдясно) не е кой знае какво - някак рядък ми е и с обли частички, които не знам дали изобщо вършат работа.

А маската за ръце... О, тази маска! Влюбена съм и ще издирвам подобни продукти. По принцип имам много проблеми с кожичките, сухи са и изглеждат не особено лицеприятно. След 20 минути с ръкавичките-маска и малко масаж за втриване на останалия продукт (леко мазен е), ръцете ми изглеждаха като излезли от професионален SPA маникюр! С мека кожа, без следа от сухите кожички, с видимо подхранени нокти. И този ефект се запази към два дни - определено си заслужава да имате под ръка нещо подобно за спешни случаи преди някое събитие, например.


Следва ружа LadyKin, нюанс 03 Aurora Blossom - първоначално си помислих, че изобщо няма да личи, но тук сбърках. Представете си някоя K-pop звезда с нежна руменина по бузките и имате ефекта от този руж! Много е естествен, с лежерен блясък и е приятен за всекидневието. Нанася се изключително лесно без опасност от прекаляване, и издържа цял работен ден :) Да не говорим, че опаковката е сладурска - определено съм доволна!

Продължавам с лаковете Dearberry, в нюанси на 100% перфектни за летен педикюр. Червено-кораловият #21 Pink Sprinkling е много приятен като цяло, но оранжевият #20 Fantasy за съжаление става малко на резки и като блажна боя (а аз не обичам да слагам по три пласта, за да го изравня). Хубавото на тези лакове е формулата - нанася се леко и съхне много бързо.


Иии, за десерт на този дълъг пост - почистващата пяна O & Soap Berry Bubble Cleanser. Много лека, нежна, не щипе много очите като повечето корейски пяни, че и не пресушава. Но и не почиства напълно по-тежък грим. Доволна съм и в момента я ползвам почти всекидневно, с изключение на дните, в които съм с молив или очна линия, които не маха много добре. А знаете ли кое е най-якото в тази пяна? Че в шишето има и торбичка със soap berry (явно) - cool!

7 comments:

  1. Маските поръчваш ли ги или си ги купуваш? Питам конкретно за тази за ръце, защото за лице май съм виждала в дрогериите.

    ReplyDelete
  2. Обожавам маските им за лице а тези за ръце и крака не съм ги виждала ( http://mybeautywords.blogspot.com )

    ReplyDelete
  3. Нещата тук са изцяло от кутии MemeBox :) И аз не съм виждала тази маска за ръце никъде в БГ, но ще потърся (а и на други марки) в сайтовете, от които пазарувам, заслужава си!

    ReplyDelete
  4. Аз имам малко случаен въпрос - може ли да ми кажеш кой е златният лак между розовия и червения? Изглежда страхотно <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ето гооо: http://maquilab.blogspot.com/2014/06/a-quick-post-flormar-matte-nail-enamel.html :) :) :)

      Delete
  5. Голяма фенка съм на тези маски на Purederm. Особено тези в средата са страхотни. Преди си спомням, че се продаваха и някакви кърпички за махане на грим на Purederm в България, но вече не ги намирам никъде :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Не съм попадала на кърпички :( Но сега видях едни много симпатични маски в DM, във формата на шише с коркова тапа (нарисувана, де), и определено ще се пробват!

      Delete

Thank you for your comment!