Sunday 26 March 2017

Essence & Catrice News for Spring

Пролетта официално е тук, а с нея и новите продукти по стелажите на Essence и Catrice. Ако трябва да съм честна, тази година съм малко разочарована от нещата, които внесоха - като че най-интересните новости така и не ощастливиха родните дрогерии. Но да не задълбаваме в нещата, които нямаме, защото днес ще ви разкажа за част от тези, които имаме!


Започвам с гланца за устни Catrice Lip Cushion, който според мен е едно от интересните попадения. Това е доста дебела опаковка с гъбичка накрая, като механизмът е с изтласкване - основата се завърта и продуктът излиза на повърхността на гъбичката. Глосът е доста гъст и оставя плътно покритие върху устните, тип лак. Аз тествах номер 020 Better Make a Mauve, който е чудесен ежедневен нюанс (без блестящи частички е). Ароматът е лек и малко картонен, но не се усеща след нанасяне. Откъм издръжливост нямам забележки, за гланц е чудесна. Единственият негатив е, че текстурата не е от най-леките и определено я усещам върху устните си. Не е неприятно, не е лепкаво, но се усеща. Удобният апликатор е чудесен помощник за нанасяне през деня, но някак доста бързо започна да ми се струва някак мръсен, а няма как да бъде изпран... Ако все пак сте любопитни - смело напред! :)


Следва Essence Volume Stylist Lash Extension Mascara. На първо място спиралата привлича вниманието с опаковката си - странната усукана капачка и размера на тубичката са нещо странно на фона на останалите спирали на марката. За мен лично е малко кич, но пък хваща окото. Както си личи и по името, целта тук е удължаване. Формулата на спиралата е доста суха за моя вкус и така и не успях да се разбера с нея. Не стои лошо, просто не е ми харесва откъм нанасяне, засъхване и ефект. Доста лесно се получават бучици, но това може и да е от гъстата четка. При всички положения, не съм особена впечатлена, но тук доста ми влияят личните предпочитания.


Преминавам на още един продукт на Catrice, в който нямаше как да не се влюбя. Моливът за очи е един от продуктите, без които не оставам, и определено оценявам добрите попадения. Catrice 18 Hour Colour & Contour Eye Pencil е всичко хубаво в едно - добре пигментиран (на снимката е едно минаване без много натиск), с умерено мека формула, лесен за прецизно нанасяне и опушване. Автоматичен е, но включва и фина острилка в долния край, с която можете да получите наистина остро връхче. Издръжливостта е силна черта, но не очаквайте цели 18 часа - по-скоро 8-9 часа, точно за един работен ден. Пигментът е наистина силен, в сравнение със стари моливи на марката е направо в пъти по-добър. Бих инвестирала и в другите цветове от серията. :) Малък минус е сравнително трудното премахване, но с тази наситеност е нормално.


За лака Essence The Gel Nail Polish сме си говорили и преди - супер приятна бюджетна опция във всяко отношение. Нюансът 92 Red Carpet? е закачливо червено, което придава супер настроение.


За отделно ревю оставям още няколко новички неща, включително и новите палитри на двете марки - така че бъдете на линия. :)

Ще се радвам да споделите впечатления от новостите в коментар!

* Продуктите са ми предоставени за проба от бранда.

4 comments:

  1. Взех си молива и гланца от новите, гланца много ми хареса, нося си го всеки ден, обаче молива в цвят stella mc browny е едно голямо разочарование. Опитах върху сенки, като си мислех, че не вади цвят заради тях, след което опитах и без сенки...не, не. Просто минавам, оставя една лека опушена следа, повтарям и тя изчезва ронейки се. Формулата е много суха на кафявият цвят, изисква натискане, а това не ми харесва, хвърлих го директно в коша. Оставам си с автоматичният Essence hot chocolate..няма втори като него.

    ReplyDelete
    Replies
    1. За мен Catrice-кият черен молив е върха - имах още два черни, които подарих, защото просто няма смисъл да застояват като ще ползвам само този. Не е рядкост обаче между отделните нюанси да има разлика в качеството, най-вече при червилата ми се е случвало. Жалко, че и тук се е получило така... От серията на Essence загледах тюркоазеното, пробвала ли си го?

      Delete
  2. Не, не съм пробвала тюркоазеният на essence, но съм пробвала петроленият - един синьо- зелен на Catrice от старата серия автоматични, беше бетон, много хубав и ярък и не помръдваше цял ден, предвид мазните ми клепачи. Сега от новата колекция виждам, че има същият цвят 070 green smothie, но не зная какъв е като качество.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Мерси, ще погледна и него. Моливите лятото са си голямо спасение :)

      Delete

Thank you for your comment!