Tuesday 7 March 2017

Catrice HD Liquid Coverage Foundation

Има продукти, в които се влюбваш от първия път - сякаш са правени точно за теб. С този много хвален фон-дьо-тен на Catrice беше точно така! Понеже не съм от най-често употребяващите подобни субстанции, нямах никакво намерение да го взимам въпреки хилядите чудесни ревюта. Но... беше в промо комплект с любимия ми и свършващ коректор, как да не го взема?!


Catrice HD Liquid Coverage Foundation е фон-дьо-тен в солидно стъклено шишенце с пипетка. На пръв поглед може и да не е най-удобната опаковка, но за сметка на това е доста хигиенична, а и изглежда доста добре на тоалетката. :) Основната характеристика на продукта е 24-часовата издръжливост, комбинирана с естествено матово покритие. Рядко имам възможност да кажа, че нещо наистина изпълнява рекламните си обещания - но този фон-дьо-тен е едно такова чудесно нещо.


Фината флуидна формула се разнася леко върху лицето, като буквално се слива със самата кожа. Не бих казала, че трябва да сте супер бързи с нанасянето, но е добре и да не се бавите - въпросното сливане се случва минутка след допира с кожата. Не съм забелязала сериозно оксидиране (може би една идея, ако се забавите с разнасянето в някоя зона), а нюансът 010 Light Beige е идеален за моя тен.



Ефектът? Перфектна кожа, прикрити червенини и черни точици, изравнен матов тен. В покритието няма нищо неестествено, буквално "вашата кожа, но по-хубава". Не мисля, че този фдт ще се справи качествено с акне, например, но иначе за всеки друг случай е просто перфектен. Матирането е от една страна супер естествено, а от друга супер издръжливо - което си е цял подвиг при моята комбинирана Т-зона. А усещането... Сякаш не носите грим. Лек е като перце!

Не знам точно на какво се дължи успеха на този фон-дьо-тен, но формулата е перфектна. Надявам се силно Catrice да не решат да го спират или обновяват, защото ще трябва да се запасявам! :)


Вие пробвахте ли го?

7 comments:

  1. Аз като представител с качествено акне :D Покрива идеално, много по-добре от много останали (поне при мен покрива най-добре от всички дрогерийни ФДТ-и, които имам и е на кантар с Double Wear на Estee Lauder). Аз много си го тача, само че дори и най-тъмния цвят ми идва светъл :/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Супер, благодаря ти за коментара! Аз само отделни пъпчици съм се опитвала да скрия с него, но ми трябва и допълнително коректор за пълно скриване (не че много се старая в тази насока, де). А за цветовете - да се надяваме като успешен продукт да разширят гамата с нови нюанси. Междувременно, май мернах някъде продукти за потъмняване и изсветляване на фдт, като че при The Body Shop бяха...

      Delete
  2. CATRICE sushto pusnaha v novata si kolekciq izsvetliavashti i potymniavashti kapki : http://www.catrice.eu/en/complexion/make-up/foundation/catrice-cosmetics/prime-and-fine-make-up-transformer-drops-lightening.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Охооо, мерси, че сподели! :) Само дано да ги има сред нещата, които внесат - аз още не съм видяла зареждане тук, но го очаквам.

      Delete
  3. Ахх от доста време му се чудя на този фтд!Ще взема да го пробвам! :)

    ReplyDelete
  4. И аз съвсем скоро писах ревю за този фон дьо тен и споделям мнението ти, че е страхотен, НО при мен оксидира много през деня :/ ще си го изхабя, но много ме е яд, защото освен оксидацията е идеален!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ако не беше твоя коментар, дори нямаше да си направя такъв експеримент. :) Наистина ако го оставя на капка върху ръката се оксидира, но ако го разнеса и погледна след пет минути - няма разлика. Затова и не ми е правило впечатление досега. Може би само ако е в по-голямо количество се оксидира така... Но при всички положения върху лицето ми не забелязвам разлика.

      Delete

Thank you for your comment!