Tuesday 26 January 2021

Natasha Denona: Bloom Palette, Duo Glow, Diamond & Glow

 Дни преди лансирането на новата колекция на Natasha Denona - аз се сещам да пиша за едни вече мноооого стари по разбиранията на интернета продукти. Сещам се е силно казано, по-скоро ме присърбяха ръцете да напиша нещо и понеже нямам много нови снимки по папките в компютъра, действам с каквото имам. А за тези продукти на Natasha Denona със сигурност си заслужава да потормозя клавиатурата на прашасалия ми личен лаптоп...



Natasha Denona Bloom Palette

Започвам с продукта, който ме накара да обърна по-сериозно внимание на марката, а именно култовата им палитра. Bloom Palette е съчетание от 4 продукта с различен финиш, които могат да се ползват за очи и скули (а един от тях и за устни).



Накратко за всеки:

- Glow Cream Base: бледорозов кремообразен продукт, който се ползва за придаване на леко сияние или за основа на някой от останалите продукти

- Cream Blush: кремообразен руж в наситен винен нюанс, който може да се ползва и върху устните като lip tint

- Duo Glow: прахообразен хайлайтър с прасковен нюанс, който придава озарен вид с фини блясъчета, а с наслояване служи и като руж

- Glow Extreme: силно блестящ хайлайтър с лек шампанен подтон


Най-раозчароващата част от палитрата е кремообразната "основа". За мен лично това е ненужен продукт, тъй като останалите в палитрата се спояват чудесно с кожата, а тя не ги подсилва по никакъв начин. Самостоятелно пък почти не се забелязва. За сметка на това кремообразният руж е шок и ужас - толкова силно пигментиран, че е необходимо буквално едно леко мацване и след това много разнасяне. Ефектът обаче е чуден, като бузките и устните на Снежанка.



Двата хайлайтъра обаче са ми любимците тук. Особено прасковеният, който извайва лицето и придава много приятен, леко екзотичен нюанс. Този с почти брокатените частици пък заминава на клепача и стои разкошно, ако целите да не натрапвате тази част от грима. Може да се ползва и над други сенки. На светла кожа шампаненият подтон си личи, но на по-тъмна ще е само хайлайтър.

В този пост можете да откриете доста добри swatch-ове и визия:



Като цяло, тази палитра е бижу - и вероятно ще бъде купувана отново. Мога да си направя грима само с нея, компактна и здрава е (става за разнасяне), има голямо огледало и предпазно капаче над кремообразните продукти (за което голямо браво на дизайнерите). Цената от £51 е тотално оправдана от качеството и количеството продукт. 

Natasha Denona Duo Glow



Вдъхновена от успеха на Duo Glow продукта в палитрата, налетях и на едноименния руж-хайлайтър в нюанс Alba. Това би трябвало да е нюанс с дуохроматичен ефект (с промяна в цвета в зависимост от ъгъла), но честно казано не виждам такъв. Това обаче е без значение, защото това е един от най-любимите ми ружове!

Swatch:



Изисква малко труд, за да се нанесе до постигане на забележим нюанс дори и на моята светла кожа, но е тооолкова красив. Буквално ме пренася на някой екзотичен остров, където пия коктейл от кокосова черупка под сянаката на палма... И тук го има елементът с оптичното извайване на контурите, което е много красив акцент под силна светлина. Въпреки че прилича в кутийката на Duo Glow продукта от палитрата, двата стоят по доста различен начин върху кожата. Главната разлика е, че тук блестящите частици са много по-фини.

Natasha Denona Mini Diamond & Glow



Ок, тук се подведох малко по снимките и ревютата. Не очаквах това, което получих, но то се оказа много по-яко, отколкото очаквах! Дясната страна е ясна - студен розов руж с блестящи частици, при това от Duo Glow типа (с маалко повече блясък от другите два). Стои страхотно на светла кожа, свежо и кокетно. За съжаление, четка за руж се побира много трудно в това миниатюрно кутийче...

Swatch:



А отляво е една прелест. Чист, кристален блясък в прозрачна прахообразна основа. Не знам как са го споили, защото това не е точно брокат, не е и пудра. На кожата залепва като пудра, а стои като много фин брокат. Ефектът е умопомрачителен под ярка светлина, буквално като окъпан в диаманти. Мисля, че Fenty имат подобен продукт, ако сте го ползвали - споделете. Не е за хора със слаби сърца, но за свраки, които си падат по всичко блестящо е просто подарък свише. 


Кутийките на последните два продукта са подобни една на друга - имат огледалце и са доста здрави, но събират страшно много отпечатъци. Палитрата Bloom също събира, но не толкова.

Силно препоръчвам да се завъртите покрай стелажа на марката в Sephora, ако имате път натам. Това са текстури и нюанси, които трябва да се пипнат и видят на живо. Но дори и да не го направите, няма да сгрешите. Аз поръчах и трите без да съм ги пробвала от Cult Beauty. За мен лично тези продукти са нещо уникално (в истинския смисъл на думата) и ме превърнаха във фен на марката.

А вие имате ли впечатления от Natasha Denona? Какви?

No comments:

Post a Comment

Thank you for your comment!