Tuesday 28 April 2020

Nudestix Sun & Sea Palette

В миналия пост направих кратък обзор на някои от продуктите на канадската марка Nudestix. А днес ще ви разкажа за едно конкретно тяхно предложение, което ще донесе лятото в домовете ви (знам, че и на вас ви се иска да се припичате вече на плажа!). Става дума за лятната лимитирана палитра Sun & Sea!


Nudestix Sun & Sea Palette е е палитра с цветова гама, вдъхновена от разноцветните корали и синевата на океана. Съдържа 4 молива за очи, 2 молива за устни/скули, и 1 стик за очи/устни/скули. Моливите са в типичната за Nudestix метална кутийка с огледалце и острилка, а кутийката и стикът 3-в-1 са побрани в страхотен полупрозрачен несесер, който ми носи много морско настроение. Цената на палитрата е £75 в Cult Beauty (нямам идея дали изобщо ще се предлага у нас в Douglas).

Ето и накратко за всеки цвят поотделно!


Nudestix Lip and Cheek Pencil Gel Color - гел моливи за устни
- Babe: телесен нюанс с лек коралов подтон, който би прилегнал на почти всички видове тен. Щом и на моя блед такъв стои ок...
- Crave: шоколад с нотки бургунди, който е една идея по-насочен към дамите със сериозен тен. Аз лично го нося нанасен съвсем фино върху устните, както и върху бузките.

Гел формулата е със завършек като на гланц (без блестящи частички) и е супер комфортна за носене.


Nudestix Magnetic Eye Color - моливи за очи
- Desert Sun: матова охра
- La Isla: матов оранж, който бие на теракота
- Sunrise Star: блестящ оранж
- Cote d'Azur: наситено морскосиньо с блясък

Първите три нюанса са сравнително лесни за използване (но трябва да сте бързи, защото засъхват мигновено). Синичкото обаче е колкото красиво, толкова и палаво - трябва да се нанесе плътно и равномерно като очна линия или сянка, защото просто губи чара си при блендване. Това не е проблем само тук, забелязала съм, че тъмнозеленото и тъмносиньото като цветове са доста трудни за запазване при разнасяне, просто започват да изглеждат "мътни" (muddy е на английски думата, не се сещам за по-добра на БГ...). На мен много ми допада нанесено като молив над миглите на долния клепач - можете да го подострите за по-фино нанасяне или да ползвате четка за очна линия за целта.

Ако не сте чели обзорния пост за Nudestix, и тук да отбележа способността на сенките да се бетонират - това ви касае при времето за блендване, което е почти нищожно. За премахване използвайте или маслен дегримьор, или директно гел/пяна за почистване. Мицеларките не вършат много работа, особено за синия змей.


Nudestix Nudies Bronze в нюанс Beach Babe е един неописуем разкош. Не го приемайте като бронзър - това е хибрид между руж и бронзър, който придава на кожата хем лек загар, хем и розовееща руменина. Идеален е за по-бледа кожа. Дори и да не вземете палитрата, се надявам да обърнете специално внимание на този продукт, тъй като е уникален (казвам го с буквалното значение на думата, не съм срещала нищо подобно). Скоро ще бъде наличен за покупка и поотделно.


И така, Nudestix Sun & Sea Palette е една перфектно съчетана цветова хармония за лятото. Толкова я харесах, че поръчах и back-up, а принципно не правя такива неща с гримове. Но тук се влюбих в нюансите и толкоз...

Тези чантички са доста готини за плажа, защото са водоустойчиви :)
Надявам се палитрата да е налична и у нас, но тъй като е лимитка - не бих рискувала да я изпусна, ако съм на ваше място. ;) Все пак се надявам в някакъв момент да пуснат нюансите за покупка и поотделно, както са правели досега. Beach Babe е сигурен, но всички го заслужават.

No comments:

Post a Comment

Thank you for your comment!