Friday 17 April 2020

Nudestix: Brand Overview

Минаха годините, в които се впечатлявах лесно. За сметка на това, сега се впечатлявам по-силно. А срещата ми с Nudestix беше толкова впечатляваща, че в последния месец почти никакъв друг грим не съм ползвала. :) Как се случи, защо харесах марката толкова и как се стигна до покупката на тон техни продукти - четете надолу!


Кои са Nudestix?

Nudestix е канадска марка, създадена от инженер-химик и нейните две дъщери. В търсене на бърз и лесен грим за ежедневна употреба, те създават линия продукти във формат стик (подострящи се и на винт) в нюд нюанси, които пасват на максимално голямо разнообразие от тип и цвят на кожата. И са се справили отлично с тази си задача.

Аз лично бях върл противник на подостращите се продукти допреди два месеца. Просто е too much hassle, да не говорим за загубата на продукт при остренето. Но пък Nudestix ми бяха интересни и когато видях, че лимитираната им колаборация с Estée Lalonde съдържа само два подострящи се молива, реших да взема за проба. И стана тя каквато стана...

Няколко думи за начина, по който Nudestix предлагат продуктите си, за да не се чудите на някои уточнения по нюансите. Повечето се предлагат поотделно, но няколко пъти годишно се пускат сетове (или както те ги наричат - палитри), в които има изцяло нови нюанси. Тези нюанси после се появяват за покупка и поотделно. Палитрите са страхотна сделка от гледна точка на брой продукти/цена, но са лимитирани. В този пост ще видите продуктите от палитрата Nude Beach Festival (миналогодишното им лятно предложение, което е все още налично в Douglas) и сета на Estée Lalonde (наличен само в Selfridges), плюс няколко стика, купувани поотделно. Но това не е ревю на конкретна палитра, а по-скоро е миш-маш от повечето неща, които имам на марката.


Nudestix Nudies

Започвам със стиковете за лице, очи и устни Nudestix Nudies. Мултифункционален продукт, с който буквално можете да си направите грима сутрин за пет минути. Предлагат се три вида - матови (ружове и бронзъри), сияйни (ружове с 'dewy' финиш, без блестящи частички) и хайлатъри с блестящи частички (които така и не ме впечатлиха и не взех).


Nudestix Nudies Matte Blush: Sunset Strip е кораловочервено, което придава свежа руменина и стои разкошно на устните; Salty Siren е розовееща прасковка, която  не спирам да си представям на някого с тен... Salty Siren все още не се предлага у нас като отделен цвят (моят е от сета на Estée Lalonde), но скоро се надявам да се появи.



Nudestix Nudies Matte Bronze: Sunkissed е червенеещ бронзър, който отива дори и на моята кожа чудесно; Beach Babe е розовеещ бронзър, който ползвам като руж и си умирам за него.  Sunkissed дойде с палитрата Nude Beach Festival Kit (но се предлага и поотделно), а Beach Babe  дойде с новата им лятна палитра Sun & Sea (скоро ще се предлага и отделно).



Nudestix Nudies Bloom: Tiger Lily Queen e розовеещ корал, Cherry Blossom Babe е романтично розе, а Poppy Girl е румено червено. Формулата на Bloom линията има сочен завършек и е по корейска рецепта за екстра свежест. В зависимост колко нанесете, тази сочност може да бъде доста очевидна.


Ако трябва да избирам любимци, май Beach Babe и Tiger Lily Queen ще са на първо място. Но всъщност харесвам страшно много всички нюанси и смятам, че са подходящи за наистина много поводи. Могат да бъдат нанесени съвсем лежерно или пък да се наслоят за по-драматичен ефект. И в двата случая се разнасят и сливат с кожата идеално, и се държат чудесно цял ден.

На устните Bloom-четата ми стоят по-комфортно, но и матовите са ок за тази цел. За очи обаче стават само матовите на моите мазни клепачи (и то на съвсем фин пласт), Bloom формулата се насъбира на мига в сгъвката.

От едната страна на всеки стик има и малка, отвинтваща се гъста четка с мек косъм, ако искате да нанесете навън без да ползвате пръстите си. Но аз лично намирам разнасянето на продукта с пръсти за най-удобно.

Ето и swatch-ове:

Nudestix Nudies Matte: Salty Siren, Sunset Strip,  Sunkissed, Beach Babe
Nudestix Nudies Bloom: Tiger Lily Queen, Poppy Girl, Cherry Blossom Babe
На снимките се вижда, че има малко припокриване между нюансите от матовата и Bloom серията, но върху кожата си личат разликите. Даже си направих експеримент на едната страна да нося Tiger Lily Queen, а на другата Salty Siren - забелязва се лесно, че са два различни цвята.

Като цяло, гамата покрива почти всички типове нюанси, които човек може да носи на скулите си. На мен лично не ми липсва нищо.

Ако трябва да сравня тези стикове с друг популярен 3-в-1 продукт като Fenty Matchstix, тези на Nudestix са в пъти по-лесни и приятни за употреба от суховатата формула на Matchstix.

Nudestix Lip and Cheek Pencil

Nudestix Nude Beach Festival Kit
Следват моливите за устни/скули Lip and Cheek Pencil. Те се предлагат в няколко разновидности: Intense Matte, Gel и Cream. Аз лично предпочитам да ползвам тези продукти основно за устните, но ако нямам руж подръка - са си ок и за тази цел.

Nudestix Intense Matte Lip and Cheek Pencil е мек молив с напълно матов ефект, но бих казала комфортен за носене. Не е като татуировка и след обилно хапване се изтрива, но все пак е сравнително дълготраен. И доста наситен - нюансът Kiss е красиво неутрално розово.

Nudestix Gel Color Lip and Cheek Pencil е нещо като глос-балсам в стик формат. Мек, комфортен, не толкова наситен (или поне не и светлият нюд нюанс Haven, който имам).

Nudestix Intense Cream Lip and Cheek Pencil е най-стандартната формула, просто хубаво наситено и комфортно червило. Моят фаворит, може би. Нюансът Mystic беше в сета на Estée Lalonde и е страхотен тъмен нюд за всеки ден. Забравила съм да го снимам на общата снимка, но и той е като другите, само дето дървесината му не е боядисана в черно.

Гамата нюанси не е особено богата, но това са Nudestix и затова повече се набляга на телесните тонове. Все пак, можете да откриете и някои по-дълбоки (бургунди, слива), както и разкошни червени нюанси.

Magnetic Eye Color

Nudestix Nude Beach Festival Kit
За десерт останаха сенките за очи Magnetic Eye Color. Предлагат се в две разновидности, Matte и Luminous. Първият нюанс, който пробвах, бе от Luminous серията - Nudity беше в сета на Estée Lalonde (отново забравен в общата снимка, но го има на swatch). И останах без думи. Кашмирено мека формула, която се нанася и разнася като мечта върху клепача, независимо дали с пръсти или с четка. И се бетонира само след няколко секунди, издържайки цял ден без да мръдне, без да се събере в сгъвката или да избледнее. Поклон за този продукт!

Luminous нюансите съдържат различно количество блясък, от нежен до доста забележим. А Matte версията е, ами... матова. :D Хубавото при моливите е, че няма разпрашаване, така че няма притеснения дали ще си омажа току-що нанесения коректор под очите.


На снимката горе виждате както сенките Nudity и червилото Mystic от сета на Estée Lalonde, така и всички нюанси от палитрата Nude Beach Festival. Специално внимание тук обръщам на Praia (може да бъде малко неравномерен за нанасяне с тези по-едри блясъчета) и Maroon'd, който може да създаде проблеми при блендването (сенките се бетонират наистина за секунди, не се шегувам). На доста места чета, че матовите им го имат този проблем, но за мен е въпрос на техника и бързина. Иначе всички нюанси работят идеално заедно и се държат разкошно.

И при сенките гамата основно се върти около телесните нюанси и допълващите ги (taupe, черно, сиво). В новата им лятна палитра има няколко по-свежи нюанса, които сигурно ще влязат в регулярния асортимент.

Един съвет: не се опитвайте да премахнете тези сенки с кърпички за грим. Аз пробвах с едни с мицеларен разтвор и трябваше да си остържа клепачите, докато премахна всичко. Което, няма нужда да казвам, съвсем не е препоръчително. За сметка на това сенките падат сравнително лесно с почистваща пяна/гел, както и дегримьор на маслена основа (ако сте фенове на двойното почистване).

Опаковките


Всички продукти на марката идват в метални кутийки с огледалце и острилка във всяка (една острилка при палитрите). Наскоро гледах един live с основателите на марката, които обясняваха точно защо са избрали тази опция и определено в думите им имаше много смисъл - въпреки, че ги обвиняват страшно много за това 'излишество'. Оказва се, че са направили кутийките именно, за да не оставят боклук, и че кутийките им излизат по-евтини като опаковка от другите видове. Самите кутийки можете да използвате отново, аз си държа разни дреболии в тях. Или да рециклирате - долната част е метална, горната е метал + пластмасово огледало, което не е особено използваемо (изкривява образа). Забравила съм да снимам кутийките, в които пристигат отделните продукти, но можете да се ориентирате по тази от палитрата, просто са по-малки. Повечето палитри също така идват освен в метална кутийка, и в свежарски несесерчета.

Ако сте като мен и не харесвате продуктите за подостряне... Ами, трудно се пречупих и аз да взема, но си заслужаваше. Остренето не е чак такава драма; всъщност, само при гел моливите за устни е препоръчително да пъхнете молива в хладилника предварително, защото са мекички. Но иначе е лесно - това не са гигантските chubby моливи или пък такива с тънък и чуплив 'графит'. Включените острилки са точно за размера на моливите и острят подобаващо. Малко ме е яд, като гледам каква част от продукта заминава на кино, но уви...

Единственият недостатък на Nudestix (като цяло) е това, че по опаковките остават много отпечатъци и прашинки. Ако например сте си нанесли с пръсти коректора и после хванете моливче, по него остават следи. Не е кой знае каква драма, но все пак да се знае, че инстаграмъбъл вида на продуктите не е вечен.

Къде се предлагат?

Местата, където можете да намерите Nudestix - в БГ е само Douglas май, а от UK с доставка дотук са Cult BeautyLook Fanstastic и Selfridges. Не навсякъде има всичко, а палитрите свършват бързичко. Цените са доста солени, но за това страхотно качество... Ами, нямам проблем. В момента всичко останало ми е на заден план и се мацотя основно с Nudestix и без това.

И така, ако с този си hype не успях да ви зарибя по Nudestix, и аз не знам как бих. :D Буквално се мъчих да намеря кусура с отпечатъците. Ама това е бял кахър... Може би някой ден ще събера сили за ревю и на другите нещица от бранда - тук не съм включила глоса и хайлатъра от сета на Estée Lalonde, както и още два продукта за устни. Ревю на палитрата Sun & Sea, която е таз-годишното им лятно предложение и е невероятно красива цветова комбинация, можете да откриете тук >>

Стана ли ви интересно? Имате ли марка, която да ви е впечатлила до такава степен?

No comments:

Post a Comment

Thank you for your comment!