Friday 22 November 2019

Essence City Palettes: Hello New York & G'day Sydney

Essence и Catrice напоследък не внасят много от новите неща, които се лансират в чужбина, но има няколко попадения, за които ще ви разкажа в следващите постове. Днес ще се спра на палитрите с имена на градове: общо бяха пуснати 4, а по нашите ширини достигнаха 3. Тук ще видите 2 - Hello New York и G'day Sydney. Харесах тях, защото цветовете бях доста в моя стил, а и са с travel тематика, така че...


Първа е Hello New York - палитра сенки за очи в синьо-сивата гама, която включва и два доста приятни леко дуохромни нюанса (розовеникав и синкав). Всички нюанси, с изключение на светлосивото, са достатъчно пигментирани за нанасяне с четка без проблем (но с разпрашаване). Аз обаче предпочитам да нанасям тези сенки с пръсти за повече наситеност, особено блестящите нюанси.


Цветовете са много приятни, някак спокойни, а подборът е така направен, че да могат да се направят не една и две комбинации. Има избор и за основа, и за преливка, и за акценти. За мен лично яркосиньото (долния ред вдясно) е най-запомнящият се цвят, а лилавото и тъмносивото са най-трудни за постигане на плътност.

Реалистични swatch-ове  ще откриете в този пост:


G'day Sydney е със същото качество, отново само най-светлите нюанси ми се опъват като пигмент. Тук комбинацията от нюанси е доста интересна - освен тези за основа, в палитрата има синьо и зелено с препратка към океана, очевидно. Те са ми и любимите. Светлосиньото е направо мечта!


При тази палитра не ми идват много идеи за грим, но пък е супер свежа за ежедневието, както и за морска ваканция. Не знам защо, но кате че тя ми харесва повече и като усещане за работа със самите нюанси.

Реалистични swatch-ове на различна светлина ще откриете в този пост:

И при двете палитри е необходима база за повече наситеност и издръжливост. Не са най-пигментираните на планетата, но пък за сметка на това са супер лесни за работа и е доста трудно да се превърнете в клоун с тях, или пък да закъснеете за работа заради нужда от 15-минутно блендване. :)

Опаковките им са супер сладки и красиви, но моите две се разлепиха и сега стоят издути отдолу. Не знам дали е заради жегата лятото, но не е приятно... Иначе са от твърд картон, с огледалце в капака - уж чудесни за път. Надявам се само моите да са се разлепили така.


Освен тези две "градски" палитри, essence лансираха и още една на нашия пазар: Salut Paris. Последната, Ola Rio, пък беше налична в Pink Panda. Сега май ще бъдат пуснати нови 4 града (вижте ги тук). Общо взето, тези палитри са чудесен подарък за всеки фен на пътешествията, както и всеки, който не си дава много зор с грима. Не че не може да се постигне и по-драматичен ефект с тях, но за мен това са ежедневни палитри за когато бързам.


По спомен, палитрите бяха около 10 лв.  всяка.

Пробвахте ли ги? Какво мислите?

No comments:

Post a Comment

Thank you for your comment!