Thursday 28 November 2019

The Body Shop Amazonian Acai Energizing Radiance Mask

Обичате ли маски с отмиване? Аз имам love-hate relationship с тях, като обичам ефекта, но не понасям престоя и отмиването на самата маска. Затова през годините си изработих схема, по която единствено sheet маските са ми част от вечерния ритуал, а тези с отмиване минаха под душа. Да, стоя в банята повече от препоръчителните 10 минути, което ми дава и възможност да се наплескам с нещо, да се изкъпя с все там дейности под душа и накрая да отмия маската точно преди да спра водата. Маската The Body Shop Amazonian Acai Energizing Radiance Mask бе ползвана именно така, и затова бе тази дълга прелюдия - но вече съм готова да ви разкажа за самия продукт!


The Body Shop Amazonian Acai Energizing Radiance Mask е част от серията маски на марката, която предизвика доста шум. Дали заради свежия подход към представянето им или заради самите маски е спорен въпрос, тъй като някои от тях не са с особено интересен състав... Аз се спрях на пълноразмерно бурканче от този вид заради ексфолиращите частици - т.е., дори да не ми хареса като маска, поне ще е ексфолиант. Но се оказа, че се разбрахме доста добре във всяко едно нейно амплоа. :)


Маската съдържа глицерин, ексфолиращи частички от арганови костилки и луфа, екстракти от асаи (суперплодче с неизвестни за мен вид и вкус), гуарана и масло от бабасу. Този микс е създаден да се бори с признаците на умора и стрес - повехнала кожа, сивкав тен. Това си е сериозен проблем, особено през зимата!


Текстурата на маската е гениална - червеникаво желе с разни по размер и форма частички. Ухае много свежо, на нещо леко стипчиво и плодово (предполагам, асаи). Нанася се лесно с шпатула или пръсти, покрива кожата с фин желиран слой. С нея се престоява 5-10 минути, след което се отмива с масажни движения, за да влязат в роля ексфолиращите частици.

Няма да си кривя душата, маската леко подразни кожата ми първите няколко пъти - усещах леко щипкане по време на употреба. Като човек, който е свикнал на такива неща от маските с киселини (каквито не ползвах тогава), се учудих. За щастие, след няколко ползвания, това усещане отшумя почти напълно. Ексфолиацията от частиците не е грубиянска, но е осезаема, тъй като са остри.


Ефектът е приятно забележим - кожата след употреба е наистина освежена и тонизирана. Естествено, този ефект не е дълготраен, но като за бързо сутрешно съживяване след late-night е перфектна. Аз не я ползвах редовно, а когато усещах нужда. Затова и бурканчето от 75 мл ми стигна за ужасно дълго време, буквално близо година.

Дали бих я препоръчала? Като че ли да. Бих и купила отново в някакъв момент. Но тъй като съм свела до минимум физическата ексфолиация (отново с продукт на The Body Shop - Vitamin C Microdermabrasion), едва ли ще е скоро.


Заедно с пълноразмерното бурканче бях поръчала и единични сашета с останалите им маски. Някои ми бяха тотално meh (маската с роза, например), но имаше и добри попадения - маската с овес и бадемово мляко беше разкошна, както и тази с чай матча. На снимките липсва маската с кафе, която беше приятно затопляща, но много груба за вкуса ми.

Ще се радвам да ми споделите кои са вашите любими продукти на The Body Shop!

No comments:

Post a Comment

Thank you for your comment!