Monday 21 January 2019

City Cocoon Skin Soothing & Eye Contour Serums

Няма съмнение, че българската козметика изживява възраждане. Това може само да ни радва, тъй като имаме солидни традиции в тази сфера. Другото, което може да ни радва, е посоката на развитие - повечето нови брандове у нас залагат на "зеления" подход при подбиране на съставките. Днес ще ви представя един от тези брандове, който носи уютното име City Cocoon...


City Cocoon стартираха само с два продукта (дневен и нощен крем за лице), като вспоследствие добавиха и гама от пет серума за различни нужди. Аз тествам два от тях и съм доста доволна от ефекта им. Четете надолу защо!

Започвам с този, който ползвам вечер - Успокояващ серум за чувствителна и склонна към зачервяване кожа. Моята не е много чувствителна, но през зимата определено реагира на студа и вятъра. В състава на серума са включени хиалуронова киселина (Sodium Hyaluronate), екстракт от  алое и стволови клетки от блатно виделиче. Комбинацията действа успокояващо и цели да тушира зачервяваня и раздразнения. Ползвам го нощем, защото студът и сухият въздух от климатиците дразнят кожата ми и имам нужда от помощ във въвзстановяването ѝ.

През деня пък ползвам Серум за околоочен контур - но аз го нанасям на цялото лице. Той съдържа отново хиалуронова киселина под формата на Sodium Hyaluronate, както и стволови клетки от ехинацея и гардения. Тази комбинация повишава тонуса на кожата и помага за поддържане на свежия ѝ вид. Точно каквото бих искала от продукт за употреба през деня. :)


И двата серума са със сходна консистенция - прозрачна течност без аромат, която се разнася лесно върху кожата и попива за секунди без да оставя никаква следа. След тях можете да продължите с ритуала си без да се притеснявате от лепкаво усещане или усещане за "натрупване" на продукти.

При продуктите с хиалуронова киселина е много важно какво нанасяте преди и след нея, тъй като тя не хидратира кожата сама по себе си, а има нужда от влага, която да привлече. Ако я нанесете на суха кожа, тя ще извлече влагата от нея и ще я пресуши допълнително. Т.е. нанасяйте продукти с HA на кожа, в която вече има влага - почистена, но не съвсем подсушена, или пък напръскана със спрей за лице/термална вода. След това продължете с хидратиращ крем за лице.


Ефектът при мен бе видим още на втората седмица употреба, вероятно именно заради наличието на хиалуронова киселина в серумите. Кожата става много мека и сякаш се "напомпва", което спомага за визуалното заглаждане на фините линии. Не казвам, че е чудо, но разликата между дехидратирана и добре хидратирана кожа си личи и се усеща.

От гледна точка на опаковка, City Cocoon са заложили на прости кафеви картонени кутийки, на които е сложено ръкавче с информация за продукта. Самите шишенца са стъклени и се усещат приятно в ръката, но печатът на етикетите не е много красив. Общо взето, опаковката е нещо, върху което може да се поработи.

Имайки предвид, че серумите на City Cocoon са с минималистичен и сравнително "чист" състав, не виждам причина да не ги направя редовна част от ритуала си. Харесвам ефекта, харесвам и това, че употребата им не ме затормозява. Цената на серумите е около 30лв, като се предлагат още 3 вида в зависимост от нуждите на кожата.


Ще се радвам да ми споделите кои са вашите любими БГ брандове и защо!

* Продуктите са ми предоставени за проба от бранда.

No comments:

Post a Comment

Thank you for your comment!