Monday 28 January 2019

Caudalie Divine Oil

Ако преди 5 години ми бяхте казали, че ще се вманиача на тема масла за тяло... Щях да ви изгледам странно. Но 5 години могат да бъдат доста голяма разлика, когато става дума за промени в кожата. Моята беше мазна на лицето и суховата на тялото. През последните години обаче премина към мазна и дехидратирана на лицето, и много суха на тялото. Затова и маслата се превърнаха в мой най-добър приятел...

Пробвах различни видове, докато стигна до момента, в който да дам 40лв за малко шишенце масло. Пробвах кокосово, което ми харесва като ефект, но е сложно за употреба (лятото се втечнява, зимата не мога да го откъртя от буркана). Пробвах евтини разновидности, залагащи на течен парафин и маслени естери + мъничко количество истински масла - техният ефект бе силно спорен в дългосрочен план, да не говорим, че производителите не влагат особено старание във формулите. Пробвах чисти масла, които са освен сложни за употреба (разлято масло по пода не е работа), миришат странно и имат доста плътна и мазна формула.

Стигаме до момента със скъпите "аптечни" масла, в които се влюбих. Заради формулата им, заради ароматите им, заради опаковките им (донякъде). Причислявам героя на днешното ревю към тази категория, защото в чужбина Caudalie се предлага именно в аптеките. У нас го има май само в Notino, но пък можете да го намерите в сайтове като FeelUnique и подобните. Т.е. лесно е за откриване.

Caudalie Divine Oil е мултифункционално масло на базата на масла от гроздови семки и сусам. Съдържа и патентованите от марката полифеноли, които действат антиоксидантно. Води се сухо, но за мен е едно от по-тежките подобни масла - т.е. оставя лек филм след нанасяне, а може да се ползва и за масаж. Оставя кожата наистина кадифена, а след няколко дни употреба еластичността е осезаемо подобрена.


Ароматът му е наистина божествен - на нещо леко ориенталско, но в същото време плодово. В сравнение с други масла от този клас, трайността на аромата е средна. Усеща се силно през първия час, след това затихва, но вечерта можете все още да го доловите. Можете да го комбинирате с парфюма от серията за по-дълготраен ароматен ефект.

Ползвам Caudalie Divine Oil основно за тяло, но съм го тествала и на лицето за нощна употреба - велико е, ако кожата ви е пресушена от слънце, например. За коса е доста тежко и не става, освен ако не го ползвате с измиване (като маска).


Бутилчицата е чудесна - изискана и красива, с масивна дървена капачка, удобна за захващане и не се изплъзва. Спреят не е много фин и понякога подлива, но не е неприятен проблем. Caudalie Divine Oil се предлага в разфасовки от 15мл, 50мл и 100мл, като тази от 50мл (на снимката) е на цена около 35-40лв.

Дали ще го купя отново? Купувала съм го "отново" и ще го направя пак. :) Това масло е красиво - дори не знам как да го опиша по друг начин.


Пробвали ли сте Caudalie Divine Oil? Какво мислите?

No comments:

Post a Comment

Thank you for your comment!