Thursday 28 April 2016

6 Mantras I Live By

Преди празници винаги е чудесно време за сериозни размисли. Но това няма да са сериозни размисли, за щастие :) Просто днес ще ви споделя няколко фрази, които често си напомням и са се превърнали в нещо като правила. Успокояващи котвички, когато ти се иска да удушиш някого. Или да се разплачеш. Или да procrastinate-неш.


1. Бъди благодарна
За всички неща, които смяташ за даденост. Което не значи, че изпитвам силна симпатия към бездомните кучета във Виетнам (ако има такива). Просто се старая да оценявам във всеки един момент, че имам семейство, Любим с главно л, тотално откачени приятели, интересна работа. Всяко едно от тези неща може да изчезне във всеки един момент, затова - благодарна съм, че ги има сега :)

2. Бъди уверена
Girl power FTW. Смятам, че имам солидна позиция - може да не съм Бил Гейтс или Зоела, но мисля, че съм на прав път към това да се чувствам удовлетворена (някога).  Както казах онзи ден, аз съм маркетинг мениджър на блог и никой вече не може с пръст да ме пипне :D Шегата настрана, наистина имам зад гърба си нещата, в които вярвам: златно обучение и колкото опит съм могла да натрупам. И си вярвам достатъчно, за да вървя с гордо вдигната глава и най-яркото червило на планетата. Това включва и уверено да поемам отговорност за действията си, невинаги най-правилните :)

3. Бъди търпелива
Защото понякога хубавите неща не се случват веднагааааа. Често си повтарям тази фразичка, когато трябва да направя избор. Сред всички възможности на тази планета най-добрата е да изчакаш, ако имаш тази възможност. Ако нямаш, горната точка е важен съветник.

4. Действай с постоянство
Има причина да казват, че Рим не е бил построен за ден. Най-сладките неща идват с постоянство, което е пряко свързано и с търпението. Ние сме поколението на бързото "удовлетворение" - бърза храна след работа, бърз преглед на фейсбук и бързо натискане на колкото се може повече лайк-а, обещания за бързи пари... Истината е, че нещата, които отнемат време, търпение и постоянство са тези, които те карат да се чувстваш най-удовлетворен. Бих дала за пример блога :)

5. Не съди
Защото не знаеш каква мотивация се крие зад действията на другия. Този друг, когото екзистенциалистите са заклеймили и когото така искаш да фраснеш. Всяка реакция има причина и тя невинаги е конкретната ситуация (дори не искам да намесвам Фройд). Затова се опитвам да не съдя другите, а да ги разбирам с всички техни неволи, привички, въжделения. Невинаги се получава, разбира се - най-трудното за разбиране поведение ми е простотията...

6. Keep Calm
Щото тея нерви не са за един ден. И за два не са - стресът определено ми се отразява, и то физически. Напоследък се опитвам по всякакви начини да си успокоявам мозъчните клетки с взиране в зелени пространства, четене, немисленезанищо, майсторене и писане. Спокойствието е моята дрога и ако се продаваше, сигурно щях да съм истински наркоман...

Сигурно ще се сетя за още нещо съвсем скоро, но засега - това са моите ежедневни мантри. Какви са вашите?


2 comments:

  1. Ели, неслучайно си от любимите ми блогъри! <3
    Весели празници ти желая!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Много щастлива ме правят такива коментари, блягодаря ти :) Весели празници и от мен!

      Delete

Thank you for your comment!