Tuesday 19 April 2016

Bioderma Sebium Mat Control

Привет!

Днес ще си говорим за една болна за мен тема - лъщенето :) Особено с наближаването на по-топлите месеци (какво наближаване, те вече са тук)... Освен неизменните матиращи листчета в чантата ми, всячески се опитвам да туширам проблема с прекомерното омазняване още в зародиш, а това се оказва трудна задача.


Затова и бях доста оптимистично настроена, когато чух за новото попълнение в серията Bioderma Sebium - Mat Control. Крем, който е предназначен да подобри качеството на себума и да предотврати неговата свръхсекреция в продължение на 8 часа. Сериозно обещание, особено за формула със силикони. Именно те бяха и причината ентусиазмът ми да спадне и за съжаление - не без основание.


Текстурата е чудесно балансирана, тъй като осигурява не само перфектно матов финиш и леко стягане на порите, но и усещане за комфорт. Това се дължи на факта, че в тази формула не е пренебрегната хидратацията. При много други продукти за мазна кожа тя е забравена, което води до още по-сериозни проблеми със себума, според мен. Та, в случая имате буквално перфектният крем за мазна кожа, който матира, изравнява и оставя свежо и приятно усещане. Дори ароматът ми е сред любимите - като цяло съм фен на серията Sebium.


За съжаление, към обяд вече започвам да проблясвам на места (около носа и на брадичката), а ранният следобед вече имам сериозна нужда от матиращо листче. Толкоз. Не виждам причина да заклеймявам крема като неефективен, тъй като определено употребата му ми доставя удоволствие. Но не бих го поставила и в челните редици при борбата с лъщенето в дългосрочен план. В тази насока далеч по-добре се справя Photoderm AKN - това и смятам да взема на малко по-късен етап това лято :)

Ще се радвам да споделите какво мислите!


* Продуктът ми е предоставен за проба от марката.

No comments:

Post a Comment

Thank you for your comment!