Thursday 21 April 2016

Ebelin Konjac Sponge (Face)

Бях свидетел на бума на гъбите коняк (с ударение на "ко") - още, когато започнаха да изскачат ревюта за тях от блогъри, открили тези малки чудеса в кварталния китайски магазин. Бях свидетел и на това как този сравнително евтин продукт бързо бе оскъпен, пристигайки на западния пазар. А днес ще ви разкажа за това как най-накрая и аз подадох и се сдобих с гъбката от dm, досещате се предполагам за какви "крупни" суми :)


За начало, какво е коняк? Растение, което се среща в тропичните области на източна Азия. Затова и хитрите женички там първи установяват козметичните му свойства (освен хранителните). При нас растението достига в пакетче и с връвчица за окачване, благодарение на Ebelin. Както доста други производители, те са добавили зелен чай за успокояване на кожата - можете да срещнете какви ли не добавки, но след 1-2 измивания какво точно остава от тях в гъбката? Да помислим дружно над това как се плаща за дупката на геврека...



С какво е толкова полезна гъбката? С нежното, но ефективно ексфолиране. Твърдото като камък изсушено парче коняк поема доста вода и омеква значително, но фибрите са точно толкова груби, колкото е необходимо, за да бъдат ефективни. Аз лично ползвам гъбата след почистване, т.е. без допълнителен продукт, но можете да добавите към масажа с нея и любимия си гел  - ще го разпените доста сериозно. Усещането е много приятно, дори и за нежна кожа няма да е грубо, според мен :) Следвайки ритуалите за лимфен масаж от Изтока (от центъра навън, от долу нагоре), си гарантирате и всекидневен мини SPA ритуал!


А ефектът е силно задоволителен! Тотално изключих другите видове ексфолианти в последните няколко седмици и не ми липсват изобщо май. Не бих казала, че гъбата коняк превъзхожда тубичките с изглаждащи помади по някакъв начин, но за мен е доста по-добър вариант откъм цена/ефективност. Ebelin продават въпросната джаджа на въженце за около 4-5лв, а с правилна поддръжка (хубаво изплакване и подсушаване), една такава гъбка може да изтрае до два месеца.

Пробвали ли сте това чудо на източната козметика? Споделете в коментарите какво мислите! А след това, макар и навън да е пролет - да си сипем по един коняк (с ударението на "няк") ;)

5 comments:

  1. Преди няколко дни си я купих, още не съм я пробвала, да видим^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Надявам се да ти хареса :)

      Delete
  2. Пробвала съм, че кЪк! :)

    Имах една на Karmameju и много си я харесвах, тя има и ревю в блога, но се разфръца след по-малко от месец употреба. Сега ползвам коняк гъбичка на Кико, която се оказа по-трайна и на текстура по-различна, та се чудя дали няма някакви изкуствени примеси вътре. И тази на Ебелин имам купена, чака си реда, да видя от зеления чай каква полза има *хм*

    Общо взето много ми харесва как се измива и масажира кожата с тези гъбички, и гледам да ми се намира едничка, но са много скъпи за това, което представляват - пореста растителна тъкан.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ооо, моля те - сподели, като пробваш и ебелинската! Интересно ще ми е сравнение между различните видове и дали наистина има разлика :)

      Delete
  3. Много приятно за четене ревю! А колкото до гъбката - нямам търпение да я пробвам и е супер, че ДМ внесоха такава на по-достъпна цена :))

    ReplyDelete

Thank you for your comment!