Thursday 6 November 2014

The HydraFacial MD Experience

Привет!

Сигурно знаете, че не си падам много по салонните процедури, но направих една крачка, за която изобщо не съжалявам - направих си HydraFacial MD. Ако това име не ви говори нищо, нека ви запозная накратко с може би най-извънземно интересната процедура по нашите ширини :)


HydraFacial е американски метод, който е доста разпространен в Холивуд - и има няколко причини за това. Почти не оставя следи по кожата, таргетира общо взето всеки възможен кожен проблем и е силно подкован с наука :)

Процедурата се осъществява посредством един малко космически уред :) Конзолата включва компютър, няколко бутилки със серуми и няколко уреда. Чрез основния накрайник се извършва самия HydraFacial, а с другите се прилагат допълнителни процедури като лимфен дренаж и хроматерапия.

По време на всички етапи на HydraFacial работи иновативната вортекс система за спираловидно завихряне на специални серуми и въздух, с помощта на вакуум чрез различни дюзи. По този начин се прониква дълбоко в порите, като едновременно се почиства и третира.

Всяка процедура се състои от няколко основни етапа. За всеки от тях се ползват различни дюзи, серуми и ампулки, и на няколко пъти се променя степента на вакуума. Всичко се контролира от козметика и е съобразено с типа кожа и нуждите й :)

Дюзите и основния накрайник (даже в синичката дюза се вижда малко изсмукана гадост)
Стига повече общи приказки - ето и как протича HydraFacial MD, в Студио Алекс в Пловдив! Преди процедурата се прави анкета за определяне на проблемите, които ще се третират (в моя случай черни точки и пъпки). Козметикът дегримира лицето и задава необходимите стойности в компютърната програма, ръководеща процеса. Започва се с точково нанасяне на серума Activ-4 посредством първата дюза - за "размекване" и лек дренаж. След което тя започва да се плъзга по лицето с определени движения с цел ексфолиране. Дюзата не е абразивна, което определено е много по мой вкус (имам неприятен спомен от микродермабразио) - усеща се доста, но не става болезнено дори и за моята чувствителна на механично дразнене кожа.


Второ ниво на ексфолиране е ампулата с химичен пилинг GlySal - разтвор на гликолова киселина в концентрация по преценка на козметика (при мен  - 15%), който отново се нанася с вортекс технологията и специална дюза, чрез която достига възможно най-дълбоко. А благодарение на това, че вакуумът непрекъснато изсмуква течността от кожата, няма и никаква опасност от изгаряне.

Следващият етап - екстракцията на комедони, е може би най-неприятен, но далеч не може да се мери с ужаса на ръчното почистване. Усеща се как завихрянето си върши работата (силата на вакуума се увеличава), а през това време серумът Beta-HD прочиства порите и успокоява едновременно. Тук ми беше показано какво се изсмуква от кожата ми - определено не беше приятна гледка :D На този етап се премахват ръчно и по-упорити подкожни възпаления (ако има такива).


Преминаваме към анти-ейджинг третирането с ампула DermaBuilder, който стимулира производството на колаген. Силата на вакуума отново се намалява, а самият серум се усеща изключително приятно и охлаждащо върху кожата. За край на процедурата се използва хидратиращ серум Antiox-6 с хиалурон. Ефектът се запечатва с гел за околоочен контур и крем :)

Серумите
Веднага след процедурата: кожата почти не е зачервена (само в участъците, където се третират ръчно възпаленията - ако има такива); няма подуване. Лицето ми си е съвсем спокойно и не ме е страх да се покажа пред хора :)

Няколко часа по-късно:
- Порите са видимо свити
- Усещам си кожата напълно комфортно - няма го паренето, дискомфорта и чувството за охлузване от ръчното почистване или микродермабразиото
- Кожата изглежда грейнала и невероятно свежа - не знам как да го опиша, просто е  "щастлива" :) А процедурите правех вечерта след работен ден...

На следващия ден:
- Голямо уау за свиването на порите! На места почти не личат, това никое друго почистване не го е постигало досега :) Не мога да кажа, че съвсем ги хваща липсата, но свиването и изглаждането на кожата са съвсем очевидни
- Кожата е свежа и сияйна, и не лъщи. Това ме изненада и очарова страшно много - отдавна не бях карала цял ден без пудра или нещо за матиране!

Бях предупредена, че вакуумът изкарва на повърхността скрити дълбоки възпаления и е възможно няколко дни след HydraFacial те да избият като пъпчици. Затова и е препоръчително да се направи курс от няколко процедури, така че кожата да се пречисти и изглади максимално. При мен се появиха няколко по-големички, но нищо трагично. Досега съм направила две процедури, очаква ме и още една за затвърждаване на ефекта и финално прочистване от избилите възпаления :)

Update: След третата процедура ефектът определено се затвърди. Общо взето, от началото на курса не съм  пипвала пудра, пъпчиците се ограничиха, порите ми са толкова малки, колкото никога не са били (или не помня). Сутрин просто слагам крем и излизам, без BB/ФДТ/пудра :) 

Накрайник за хроматерапия
Относно фините линии не мога да кажа нищо конкретно - там са си. Предполагам заради химичния пилинг след повече процедури те ще се изгладят, но моята основна цел пред процедурата е изчистването, а не премахването на бръчици. Ако все пак сте ентусиасти, има и дюза за микродермабразио, което допълнително обновява кожата (но в никакъв случай не го препоръчвам за чувствителни кожи).

Трябва да предупредя нещо - след HydraFacial е задължително да пазите кожата от слънце, и то много добре (заради гликоловия пилинг). Също така, малко повече подхранване не е излишно, тъй като кожата се обновява и се забелязва леко излющване - аз лично просто добавих един витаминен серум преди дневната и нощната грижа.


Цената никак не е ниска (зависи от салона, но е над 100лв), но се предлагат пакети за повече процедури с отстъпка. За парите си получавате наистина страхотната технология, материалите, времето за обучение и вниманието на самия козметик. За моите възможности е доста скъпичко, но ако цената падне (или ми вдигнат заплатата), HydraFacial ще бъде част от живота ми поне два пъти годишно :)

HydraFacial определено не е скучното, болезнено и не особено ефективно ръчно почистване или анти-ейдж терапия. Това е един наистина комплексен подход към всички аспекти на здравето на кожата. Независимо дали третирате бръчици, петна, акне, белези или неравномерен тен - ефектът не е единствено върху проблема, а върху цялостното състояние на кожата :) Дефинитивен плюс е и липсата на агресия, така че и чувствителната кожа може да бъде перфектно обгрижена.

И така, в крайна сметка бих ли препоръчала HydraFacial? Да, да и пак да - въпреки цената, бих предпочела нея пред която и да е друга терапия. Процедурата е подходяща и за преди някое много важно събитие - сватба или абитуриентски, например :)

Симулация на етапите от процедурата и повече за технологията можете да видите в това видео (с БГ субтитри е). За съжаление аз така и не успях да си направя читави преди/след снимки, с които да ви покажа реалния ефект - свиването на порите и изглаждането на кожата. Ще се радвам да отговоря, ако имате въпроси :)

* Процедурите са комплимент от Бул Мед Консулт и Студио Алекс, Пловдив.

14 comments:

  1. Звучи много добре.. И цената е горе-долу приемлива за такива процедури. Все пак един химичен пилинг излиза над 100 лв , а това звучи мнооого по-добре :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Да, определено - това си е направо 4 процедури в 1 :)

      Delete
  2. Ели, ефектът на свити пори колко е траен? Че с моите кратери ххахаха

    ReplyDelete
    Replies
    1. Траен е - и с всяка следваща процедура би трябвало да става и по-траен. При мен май с всеки изминал ден стават по-добре (предполагам заради удълженото действие на киселината) :) Третата процедура ще я планираме за след седмица-две и като мине повече време след нея, ще допълня поста. И моите са кратерести, честно казано не очаквах такъв ефект :)

      Delete
  3. Нещото прилича на бензиноколонка :)

    пп звучи много интересно, определено имам нужда от подобни процедури :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Хаххахаа, не се бях замисляла за тази прилика, но определено си права :D

      Delete
  4. Хм, Алекс е страхотна, трябва да я разпитам по-подробно за тези процедури, като ходя следващият път :) страхотна публикация , Ели.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Дааа, изключително мила е и ми обясни всичко за процедурата много подробно :)

      Delete
  5. Много отдавна я разучавам тази процедура и за майка ми и за мен, но цената ме спира, защото искам да направя няколко процедури. Супер е статията надъхвам се все повече и повече :) чакам резултати и след 3тата ти процедура :)
    Поздрави

    ReplyDelete
    Replies
    1. Предлагат се отстъпки за повече процедури, в зависимост от мястото - попитай по салоните близо до теб (в сайта на Бул Мед има списък с предлагащите HydraFacial) :)

      Delete
    2. Супер ще се позаинтересовам :)

      Delete
  6. Здравейте, ще си позволя да допълня, че от Понеделник стартира новият сайт на ХидраФейшъл - www.hydrafacial.bg. Там ще намерите всички контакти на салоните, в които се предлага процедурата :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Благодаря, ще го очакваме :)

      Delete
  7. Ако имаш желание може да направиш този таг:
    http://makeupbyjoanna909.blogspot.com/2014/11/the-makeup-addict-tag.html

    ReplyDelete

Thank you for your comment!