Monday 24 November 2014

Eylure Volume N107

Този пост си почака доволно :) От години се каня да си взема изкуствени мигли за експеримента - да видя какво е. Но все не се наканвах... Докато един ден тази кутийка не кацна на бюрото ми и не забърза процеса по запознанството ми с любимите грим аксесоари на звездите...


Първо кутийката поседя в шкафа седмица, докато събера смелост. През уикенда реших да пробвам как се правят нещата; предположих, че ще е пипкаво и трудно, и да - беше. Самата процедура не е кой знае колко сложна, но на мен ми отне около 10 минути и доста реплики от рода на "Ех, да ти се не види...". Усещах си пръстите като наденички :) В крайна сметка успях да сложа мигльоците, но като се погледнах в огледалото, си казах, че това е прекалено много за мен, прекалено изкуствено (тъпачето то, какво да очаквам от изкуствени мигли?) :D Свалих ги и забравих...

До Хелоуин, когато реших, че ще си сложа любимите котешки ушички и миглите биха отивали, все пак нещо по-така. Взех ги с мен в офиса и реших, че ако не стане от първия път - няма да се занимавам. Вечерта, точно преди да тръгна, ги извадих и ги сложих - от раз! Доста изненадващо, но вторият опит си беше перфектен. А и самата визия ми хареса доста и оттогава ми стои като профилна снимка тук :)


Как се работи с изкуствените мигли? Подхващате леко мигличките (леко са залепени за подложката), най-добре с пинсета, и нанасяте по ръбчето им от лепилото в комплекта. Това е лесно и не се притеснявайте от белия му цвят - не се вижда, като изсъхне. Изчакват се 20-тина секунди лепилото да "захване" и натъкмявате всяка мигла по линията на собствените си - ето това е трудното, всъщност, и тук аз си помагам с клечка за уши.


След като ги притиснете хубавичко и лепилото си свърши работата (това става много бързо), можете да сложите черен молив по линията отгоре, за да прелее по-добре. Но и без молив не изглежда неестествено - можете да видите долу. Ефектът е Уау!, буквално. Обичам си миглите, но с тези нещата стават просто разкошни! След като се приберете, за да ги свалите подхващате леко от едната страна и ги издърпвате от клепача - лепилото не е много силно (просто достатъчно) и не се усеща дискомфорт при махането.


Eто и нещата отблизо - отгоре виждате първия ми опит (без молив), а отдолу е вторият (с черен молив)

Няма какво да се лъжем - миглите се усещат. При това доста - в началото буквално тежат, но след няколко минутки се свиква. Но докато не ги свалих, очите ми просто не се чувстваха съвсем комфортно и мигах малко по-често. Предполагам, с времето и повече носене на такива неща няма да ми прави впечатление... Все пак има момичета, които ги носят почти всеки ден :) Много готини уроци по мигли има любимата ми Лиса Елдридж - вижте ги тук и тук.

Eylure Volume N107 са първите ми мигли и няма с какво да ги сравня, но честно казано ми харесват, и бих пробвала и други видове на марката. Самият комплект може да бъде ползван няколко пъти, като имайте предвид, че формата се поразваля малко при свалянето, а лепилото не може да се премахне напълно от ръбчето. Да кажем, от един комплект могат да се изкарат 4-5 носения, ако се действа внимателно. Чувала съм, че лепилото е супер важно и това в комплекта се държа чудесно - от залепването до свалянето. Притеснявах се от евентуално разлепяне по време на вечерта, но нямаше такова.


И така, в заключение ще кажа, че ако искате да добавите екстра драма към визията си за някое събитие - изкуствените мигли са най-добрият вариант. Но имайте едно наум за "първия път" и си дайте време. Предполагам, на някой по-сръчен няма да му е проблем и веднага да се справи, ама аз съм си малко от кръжока "Ръцете ми пречат", както се казва :)

По нашите дрогерии могат да се намерят доста видове Eylure - от съвсем естествени, до доста драматични. Ако сте напълно начинаещи като мен, във Feelunique.com мярнах комплекти на марката със специални пинсети и мигла за упражнение, освен двойката мигли в кутийката.

Ще се радвам да ми споделите опита си с изкуствените мигли, любими марки и модели - определено са ми интересни!

* Продуктът ми е предоставен за проба от PR.

13 comments:

  1. Отрежи ги малко в края :) най-добрите са 110

    ReplyDelete
    Replies
    1. На мен точно външният край ми хареса най-много и не ги тримнах (а и си ми пасват перфектно по линията на миглите, не излизат) :) Ще ги погледна тези 110, мерси!

      Delete
  2. Ели, загледах ги и аз в събота, в кварталния магазин и доста им се зачудих, защото не съм чела нищо за тях, а и видовете не ме спечелиха, май бяха от по-драматичните. Ще минавам пак и ако си харесам ще си взема, защото и аз не съм ползвала досега и ми е интересно :)
    Благодаря за мнението :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Наближава Нова година - май за тогава и по-драматични ще вървят. Особено за някое тематично парти :) :) :)

      Delete
  3. Много добре ти стоят наистина създават драматичен ефект. Прукрасен пост

    ReplyDelete
  4. Страхотни са и двата :)) Самите мигли са много хубави. Последният път,когато използвах май беше преди 2-3 години... ;д

    ReplyDelete
  5. Докато пазарувах за сватбата на сестра ми направих едно масивно проучване на изкуствените мигли. Първо и най-важно е лепилото. Всички препоръчат DUO и аз се убедих, че е 10 евро е малка цена за лепило срещу това да сваляш мигли на снопчета със скапаното лепило.

    От моя опит - лепилото трябва да се изчака повече от препоръчаните 20 секунди. Около минутка е най-добре, така става наистина лепкаво и хваща веднага. Първо се поставя средната част да прилепне към клепача и после се подхващат и нагласят краищата. Така е най-малък шансът за грешки. Щом аз се справих, всеки може.

    Трябва да взема да изровя миглите, които купих и да си ги понося. Иначе ще е жалко, така и не ги ползвахме за сватбата.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Това лепилце и за 20 секунди хваща много здрави (и веднага след натъкмяване) :) Ще пробвам това със слагането първо по средата - аз ги натъкмявам от вътре навън, но може би наистина ще е по-лесно както казваш ти, мерси за съвета :)

      Delete
  6. Разкошни са <3 Както и ти, Ели <3
    Girl's Temptations

    ReplyDelete
  7. И аз мисля, че са ти малко дълги, външният край изглежда леко клюмнал :D Но щом ти се харесваш, няма проблем.
    На Eyelure имам само лепилото и съм много доволна. Иска ми се да пробвам и миглите, но досега не съм видяла такива, които да не са твъъърде драматични. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Хмм, добре - ще ги резна малко преди да ги сложа следващия път -да видя как ще е, убедихте ме :D Във Feelunique имаше доста видове, погледни там, тук наистина се предлагат доста обрано...

      Delete

Thank you for your comment!