Monday 27 October 2014

This is ME!

Аз съм Елена, приятно ми е! Ама повечето ми приятели ми викат Ели :)

Не се шегувам. Досега наистина странях от по-личните постове, но какво пък - дойде им времето, и защо да не започна от днес. Ако ви е интересно кой стои зад MaquiLab - четете надолу и ми задавайте въпроси :)


Първо - сухотевините. На 26 съм, "забавлявам" се с копирайтинг и реклама, завършила съм Английска филология (която си харесвам страшно много). Живях 4 години по време на обучението си в София, но се върнах в града, в който съм родена - Пловдив. Обожавам го до мозъка на костите си!


Обичам да пътувам (и мечтая най-много за това), обичам си приятелите и родителите си. Обичам мъжа до себе си. Обичам, това е.

Съвсем обикновено необикновено момиче съм - и дори не бих казала, че съм скромна. Като ми направят комплимент, казвам "благодаря" и се надувам от кеф (като рибка-балон) :)

Отскоро нося очила постоянно, защото имам 4 диоптъра на едното око. Харесвам се с тях, а и ме харесват с тях - някой сега да ми каже очилатка, ха!


Харесвам джаз и по-алтернативна музика. Като по-"млада" любимо занимание ми бяха пънк и хардкор концертите, където се научих как да оцелявам в 280 :)

Почти изключено е да ме видите на токчета - нищо, че ги харесвам.

Опитвам се да разбирам постъпките на хората - дори и "лошите", и да вниквам в мотивите. Всичко е относително, а зад всеки стои история...

Имам котарак, Ръфчо, който е абсолютно мило чудовище и е много важна част от живота ми. Не драска, обожава да се гуши, малко е куц с едното краче, но се катери по стените като Спайдърмен :)

Никога не заспивам с грим. Дори и да съм обърнала повече от приличния брой чашки. :)


Едното ми уше е по-голямо от другото :) А носът... Ами, май е достатъчно голям е да се грижи за четиричленно семейство. Но не бих го коригирала за нищо на света!

Гледам да съм умерена, почти никога крайна. От крайностите следват само главоболия, а в повечето случаи - безсмислени.

Пържените картофки ям с черен пипер и оцет. Пия бялото вино с лед и лимон, ако щете ме убийте. :) Обожавам въз-лютото Блъди Мери с маслинки, изпито на бара! Или мастиката с таратор на плажа...

Стават и грешки :D
Не обичам тълпите, а предизборните кампании и политиката ми докарват стомашни смущения.

Въпреки, че съм бюти блогър, гримът ми в повечето време е лек и умерен. Докато не полудея и не сложа синьо червило или цикламени сенки, колегите ми са ме виждали във всякакъв вид. А през уикенда дори не слагам грим, освен ако не излизам за парти. Тогава става ярко и блестящо. :)

Зарибявам се по kawaii нещица напоследък. Нещо като грим-пауза за портфейла ми (не че на него му пука, той пак страда).

Не обичам да чопля миналото и си казвам наум "стига глупости", ако започна да драматизирам. Шегувам се, че съм кифла, но всъщност съм си голям пич - и на това ме научи именно една мъжка компания. :)

Пътувам с по две-три нещица за гримиране в чантата, а понякога без хич - почивам си. :) В дамската ми чанта обикновено има само дневното червило, балсам и пудра. Четката е разкош, който не се побира във всяка моя чанта...

Мога да се разплача, ако някой отмъкне пред мен последната баничка.

Без абсолютно никакъв грим и с много любов :)
Не съм фотогенична, ама изобщо. Подбрала съм що-годе свестни снимки, за да не плаша (излизам като идиот, което понякога ме навежда на мисълта, че съм такъв...). Затова и в повечето пъти, в които искам да ви покажа някой грим, не се харесвам и той така и не стига до блога. За сметка на това пък не отказвам да ме снимат, даже ми е приятно. Повечето снимки горе са правени от един колега, който издебва и тормози, нямаш избор. :)

Влюбих се в Лондон.

Тепърва предстои да се местя с приятеля ми, който е заклет геймър и гийк. Покрай него научих доста за този начин на живот и бях изненадана колко яки неща има в него. :) Стереотипите са, за да се разбиват!

По повода - отказах цигарите от раз и без проблеми. И преди бях, но толкова категорично и за дълго не, та съм оптимистично настроена за бъдещето си без цигарен дим.


Трябва да съм близо до вода. Може би защото съм водолей. А може и да е свързано с някой мой предишен живот, когато съм живяла в морето. Просто си търся водата и това е.

И малко любопитки за мен и блога - в началото не исках да се показвам, беше ми странно. В последствие обаче реших, че няма как, защото зад един блог стои човек, а този човек има лице. Това беше доста сериозна стъпка за мен, защото не влизам в графата конвенционална красота на повечето бюти блогърки (да не си помислите, че нямам самочувствие - имам и още как!). :) В началото не знаех и как да се "кръстя" като автор тук, затова си "поукрасих" малко името... Като заговорих за това, на други места можете да ме откриете като Hellinger или Hella (на любимата вещица от "Майстора и Маргарита"). :)

Май се получи доста разпокъсано, а... Наистина не знам как се правят тези чудеса човек да пише сам за себе си и имам нужда от помощ. :D Така че слушам какво би било интересно на вас - споделете в коментарите! Отговарям на въпроси всякакви, включително и за Живота, Вселената и Всичко Останало. :)

 А ако ви се чете още от мен за мен - ето един от любимите ми постове :)

52 comments:

  1. Много хубав пост. :) Беше ми интересно да прочета всичко и установих, че всъщност имаме доста общи неща. :D
    И един въпрос от мен, тъй като и аз се занимавам с езици и в момента си търся работа в сферата. Та, какво всъщност представлява работата на копирайтър? В обявите и в интернет чета разни клишета и заучени фрази, които не ми говорят кой знае колко много, така че би ми било любопитно да разбера от някой, който всъщност върши тази работа. :)
    Благодаря предварително и продължавай с интересните постове в блога! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Здрасти!

      Аз честно казано съм малко повече попълвач на поленца в последно време, отколкото същински копирайтър. Просто обемът на работата нарасна и все по-малко остава време за креативност... Но, иначе се занимавам с всичко, което излиза текстово по сайта - от текстчетата и заглавията, които трябва да грабнат клиентите, до баналните оформяния на условности по продажбата.

      Работата на копирайтър в агенция е доста по-различна и динамична, тъй като там не работят с 15 клиента на ден (както аз), а се занимават по-обстойно върху един-два проекта по-дълго време и изсмукват всичко креативно от себе си по темата в зависимост от вида на рекламата, координират се с още куп хора... :) Това ми е и мечтата, някой ден да се озова на такова място. Сериалчето Mad Men е много готино за образоване по темата, нищо, че действието се развива през 50-те, 60-те.

      Надявам се да съм била полезна :)

      Delete
    2. Благодаря за отговора. Определено звучи интересно. :) Аз също си падам креативна натура, но повече в сферата на графичния дизайн, но докато успея да се реализирам така както искам и да изкарвам достатъчно, за да си плащам сметките (тъй като искам да съм freelancer, а не да работя за агенции), си търся някаква друга креативна алтернатива и това звучи много добре. Ще обръщам повече внимание на такъв тип обяви от сега нататък. :)

      Delete
    3. Успех и стискам палци! :)

      Delete
  2. Е, много ме кефиш! И по едно блъди мери във фабриката като се домъкна някак магически до пловдив!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Айде да я правим тази магия по-скоро! :) Бтв, онзи ден бях в едно заведение, където избиха рибата по правене на Блъди Мери - там ще е :)

      Delete
  3. Mного много много як пост :)
    Любовта ти отива ;)

    ReplyDelete
  4. Хей, сложи и счукан чесън на картофките, стават магически :) :) :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Не съм много фен на чесъна, но пък на сотето отива много... Ще пробвам, тенкс за идеята!

      Delete
  5. Многооо хубав пост, благодаря ти, че го сподели :)) Напоследък и аз се замислям над въпроса колко лично е личното ти пространство в блога и колко трябва да споделиш с тези, които те четат/следят. :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Наистина е малко спорен въпрос колко лично ти е личното пространство... Аз съм на мнение, че човек си прави блог и пише, за да бъде четен - не вярвам на хора, които ми казват - ама аз само за себе си го правя (тогава защо не го пише в тетрадка вкъщи?) :) Така че малко или много сам избираш с тази стъпка да "забравиш" за част от личното си пространство... Хубавото е, че всеки има сам контрол да избере къде да постави границите :)

      Delete
  6. Изчетох всичко и те поздравявам за поста. :)

    ReplyDelete
  7. И аз никога не заспивам с грим...освен в петък вечер :Д Беше много неочаквано, но в същото време и много забавно.. Нахлуха хиляди спомени от един безобиден грим :) Много приятен пост. Thanks :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. :) :) :) Важното е хубави спомени да има :D

      Delete
  8. Ели, страхотен пост :) много ми допадна да опозная човека зад Maquilab :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Беше ми време :) Ще се радвам и ти да направиш такъв пост!

      Delete
  9. Много хубав пост. И аз много обичам Блъди мери лютиво и с много маслини задължително! Още от началото ми замириса на водолейче ти, сега всичко си идва на мястото :) Повече такива постове! Поздрави

    ReplyDelete
    Replies
    1. Хах, обещавам - само да ми дойде музата! Много ми е трудно :)

      Поздрави и от мен, и наздраве с едно Блъди Мери!

      Delete
  10. Ели, наистина страхотен пост! :)

    ReplyDelete
  11. И аз си изчетох всичко с усмивка на уста! Много многооо хубав пост, Ели! Радвам се, че се осмели да направиш нещо по-лично в блога, интересно ми бе да прочета :) Черпя те едно Блъди Мери и много усмивки :)))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ооо, мерси и да се връща! :) :) :)

      Delete
  12. Ели, с огромно удоволствие изчетох поста ти... Наистина е прекрасен! <3
    Най ми хареса това, че имаме еднакви странни хранителни навици, макар да открих още доста общи неща... :D :)
    Ще ми е изкключитлено приятно някой ден да се запозная с човек като теб (особено пък ако си ти :D). Може да се мернем някъде из Лондон, кой знае - ако чуеш някой да ти вика като луд там , аз съм хаха :D :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Няма значение къде е - и аз с удоволствие бих се запознала с теб на живо :) Но виж, ако е Лондон - още по-добре!

      Delete
  13. Ели и преди те харесвах, сега обаче те харесвам още повече! <3 Страхотен пост, супер идея!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Снежи, много си мила! ^^ Надявам се да съм те вдъхновила и ти да направиш такъв пост!

      Delete
  14. Страхотен пост :) Аз искам втора част!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Хах, надявам се да ми дойде музата :) По-скоро ще направя някой по-интересен таг, само да намеря подходящ - много ми е трудно аз да си мисля въпросите :D

      Delete
  15. Страхотен пост! Накара ме да се усмихна в този мрачен пловдивски ден.:) Винаги се кефя на интелигентно написани лични "работи". Благодаря ти, чудесна си. И...се показвай по- често, отива ти.
    Илияна

    ReplyDelete
    Replies
    1. Благодаря ти! И дано скоро ни светне малко слънце, че вече полудявам :D

      Delete
  16. Харесва ми искреността и когато хората имат достатъчно чувство за самоирония в себе си!:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ох, самоиронията я имам в излишък... Но определено ми се струва по-здравословна от прекалената самокритика :D

      Delete
  17. Replies
    1. Thank you! ^^ I'm really sorry I didn't have the time to translate this post, but I surely will when I get the chance :)

      Delete
  18. Прекрасен пост!Нищо досадно или прекалено и лъха любов и позитивизъм.По принцип от всичките ти постове си личи позитивния човек, който стои зад тях :))
    Виж, само картофките с оцета не мога да преглътна, но това си е мой проблем хихихих :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Толкова се радвам, че успявам да предам част от себе си чрез постовете - благодаря ти, че го сподели! Винаги съм се притеснявала да не започна да звуча сухарски, защото всъщност съм си едно малко идиотче (както си се наричам на галено) и обичам да се смея :) А за картофките - напълно те разбирам, много малко хора ги понасят по този начин :D

      Delete
  19. Чудесен пост!!Много ми беше приятно да го прочета и да открия доста сходни черти с мен ;д
    *Щях да пиша няколко работи и докато го прочета до края ги забравих ;д... *
    Ще кажа,че и на мен ми беше(и все още ми е ) малко трудно да се показвам ,защото и аз не съм типичната "Бюти красавица". Но виждам,че няма как блога да бъде "пълен" ,ако крия нещо от себе си.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Да си нетипична бюти красавица е много по-яко от това да си типична :) Преди време попаднах на един пост, в който ставаше дума именно за това дали трябва да си красива, за да си бюти блогърка. Ами, от моя опит и размишления, всъщност блоговете на конвенционалните красавици са ми най-малко полезни, защото те наблягат на себе си като че ли. А аз търся информация и именно специфичните типажи (ако мога така да се изразя) ми я дават най-добре... Всички обичаме да гледаме "холивудска" красота, но има и още нещо :) Красотата е прекалено относителна, за й се връзваме, затова - смело напред!

      Delete
  20. Страхотен пост, Ели! Много е вдъхновяващ :)
    А и поздравление за цигарите :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Мерси! Честно казано и аз не знам как ги отказах, беше толкова спонтанно и мога само да пожелая на повече хора да ги отказват така (почти) безболезнено :)

      Delete
  21. :)))) Много забавен пост! Радваш ме изключително много. Това, че си водолей мааалко обяснява нещата, защото явно че аз се възхищавам на всяка водолейка, която зърна.. :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Някой ми беше казал, че съм имала и много от асцендента си (който тотално забравих кой е), но определено съм си доста типичен отнесен в облаците водолей :D

      Delete
  22. Много си сладка и естествена! Според мен с тази стъпки си спечелила още повече последователи. Определено ме вдъхнови :) снимките ти са супер !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Благодаря ти и се радвам много, че съм те вдъхновила! :)

      Delete
  23. Пишеш страхотно! Вкусно, хрупкаво и пикантно :) ха-ха :) Пишеш, че сте се местите в Англия, браво :) Аз от 3г. съм във Великобритания (до скоро в Шотландия заради студентсво), а от преди няколко месеца в Англия...Шотландия за сега повече ми харесва (имат си Неси, мъжки полички и...дъжд ) :) Ако се местите насам, задължително трябва да посетите местата на север, ха-ха някой лох* и глен*, та може да се покатерите и по някой бен* :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ооо, за съжаление (колкото и много да ми се иска) - си се местим тук, в БГ :) Но някой ден Шотландия ще бъде покорена! Определено там Северът има някаква странна магия...

      Delete
  24. Много хубав пост, браво за смелостта. напълно разбирам задръжките ти по отношение на анонимността, аз самата до скоро публикувах под псевдоним, камо ли да се покажа. Но страхотно представяне, ще чакаме още :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Благодаря! Една от свободите на интернет е да бъдеш който си поискаш с каквото име искаш - но да си себе си е май най-хубаво :)

      Delete
  25. Ето затова си ми любимата блогърка от самото начало. Благодаря за естествеността, деликатното чувство за хумор, креативността и усърдието, с които развиваш блога си.
    И да знаеш - след поста със синьото червило бях убедена, че си водолей. :) Всичко най!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Благодаря ти за хубавите думи! ^^ А за синьото червило - наистина по описанията на зодиите май само ние се връзваме :D

      Delete

Thank you for your comment!