Thursday 23 October 2014

Geeky Beauty Gadgets & Lumea Update

Машинки. Странни устройства. Бъззз, пссс, хсссс. И една летяща чиния за разкош. Don't panic, дръжте се за хавлиената си кърпа!


Шегувам се, няма да пиша научнофантастичен роман или да ви говоря за Пътеводителя на галактическия стопаджия (който много ми е влязъл под кожата за пореден път!), а ще ви покажа няколко интересни устройства за домашна грижа, които сякаш са излезли от нещо на sci-fi тематика! Вече хич не е трудно да получиш салонно третиране на даден проблем в собствения си хол, при това с машинка, която прилича на извънземен уред за масово унищожение...

Ето и какво си харесах аз!


1. Tanda Zap - "зззз" и пъпките да ги няма! Комбинира ултразвукова терапия, синя светлина и лека топлина, за да ви отърве от пъпки. Прилага се няколко пъти дневно локално и бих го пробвала със сигурност! 

2. Bliss 'Pore'-Fector - това е познатата ултразвукова шпатула/пила, както я наричат по нашите салони. Наистина е страшно да видиш какво чудо остава по шпатулата, работи в дълбочина и ако черните точици са повърхностни - е напълно достатъчна! Определено бих си взела за вкъщи :) 

3. Zeno Line Rewind Kit - за борба с бръчките :) Включва серум и устройство с LED светлина и вибрация за по-добро проникване на продукта. И изглежда ужасно добре! 

4. Baby Quasar - домашно лечение със светлина. Третира акне и действа противостареещо, като този метод допълва доста салонни терапии. На мен ми се струва пунта мара, обаче... Ако някой го е пробвал, да сподели! 

5. NuFace Trinity Facial Toning Device. Това е уред, който използва микроток, за да стимулира кожата - мисля, че е подобно на Д'Арсонвала, който се ползва в салоните. Аз лично съм се възползвала от този метод за третиране на акне, а знам, че действа и при други проблеми (включително косопад). Ток и жици! 

6. Foreo Luna Mini - красотата в ежедневното почистване! Наистина красив уред, който се грижи за нежното премахване на мръсотиите в дълбочина, и спомага последващото абсорбиране на продуктите. Бих пробвала! 

7. Talica Cream Booster пък е уред, който подобрява абсорбирането на козметични продукти от кожата. Използва отново микроток, фототерапия и вибрация :)

8. За десерт - любимото и най-желано! Temptu е система за air-brushing у дома, с която гримът става буквално като ретуширан с фотошоп. Използва се от доста професионалисти и определено си заслужава да го видите как работи!

Преминавам и към собствените си домашните бойци за хубост :)

Започвам с "анихилатора" - симпатичният ми уред за домашна фотоепилация! Първото ми впечатление беше, че прилича точно на извънземно оръжие :)



Вече минах и четвъртата процедура и мога да дам горе-долу обективно мнение за ефекта досега - имайки предвид, че според производителя за постигане на задоволителни резултати трябват именно толкова. Позволете ми да не се съглася съвсем :) На места действието му е доста ясно изразено - бикини линията и подмишниците ми вече са на 80% чисти в сравнение с преди (няма да ви казвам колко е яко е да мислиш за две места по-малко). Но краката... Запъват се и това е, не знам защо. Явно там косъмчетата и кожата ми са по-неподатливи и не се повлияват почти, но няма да спра да ги мъча. Хубавото е, че вече свикнах и с всеки следващ път ставам все по-добра и все по-бърза!

Philips Lumea не е най-евтиното решение, но определено е по-евтин в дългосрочен план от салонна фотоепилация. Да не говорим, че преживяването е далеч по-приятно и хигиенично... Не знам колко още процедури ще са ми необходими, но продължавам, защото ефект има, и то повече от очевиден - нищо, че не е на всички зони. Така че очаквайте и нов ъпдейт скоро :) Повече за уреда и метода можете да прочетете в предните ми статии, клик тук.



Също така, в графата gadgets влиза и един стар познайник - Scholl Velvet Smooth :) Така и не написах отделно ревю за него, но положителните ми впечатления от първата седмица са си все същите - ефективен, нежен и удобен е :)

Отскоро в банята си сътруднича и с MI6 - комплекта Braun Silk-épil 7 SkinSpa. Джаджата на Braun с лекота влиза под прикритие, сменяйки ролята си от епилатор на четка и обратно, а се ползва и под душа при спец мисии! Четката за лице от комплекта пък може би почти изцяло ще замени ексфолиантите в арсенала ми, защото осигурява три неща в едно - чудесен масаж, почистване и ефективна ексфолиация. И то с всеки почистващ гел/крем/пяна, който ви е под ръка :) Скоро очаквайте и по-подробно ревю на четките!

Избрахте ли си нещо? Споделете и какви са вашите джаджи за поддържане на външния вид :) И ако имахте възможност да създадете "извънземен" уред със свръх-възможности, кой проблем бихте решили с него?

PS. Няма как да не вмъкна тези мъже в черно :D

http://www.imdb.com/media/rm3711093760/tt0119654?ref_=ttmi_mi_all_sf_21
http://www.imdb.com/media/rm3275076608/tt1409024?ref_=ttmd_md_nxt

Снимките за колажа са взети от следните статии (collage pic sources): Cosmo Beauty Lab tests new beauty gadgets, 15 Beauty Gadgets That Actually Work, Best Beauty Gadgets - Tool Time.

15 comments:

  1. Oх, аз така се бях объркала за "извънземния" фотоуред, че тук е по-евтин, ама го видях онзи ден - 400Е :(((( Не мога да дам толкова :(
    А иначе и на това Форео му гледам ревюта във всеки втори чужд блог, ама не искам да знам и то колко струва :D
    Много сладко написан пост :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Тенкс! ^^

      А ако си гледала точно този модел, тук е 600лв, така че ще излезе по-евтино :)

      Delete
    2. Имаше в amazon.de и едни по 270 евро, но не мога да преценя каква е разликата, защото тези модели, които струват по 400 евро са добавени през 2013 и 2014, тоест не са непременно по-нови. Ели, можеш ли да пуснеш най-точното име на модела, с всичките му цифрички там?

      Delete
    3. Да, ето го: Lumea Essential, модел SC1991/00 :) Онзи ден гледах и най-компактния модел - който е и най-евтин, но го няма тук (http://www.philips.co.uk/c-p/SC1981_00/-).

      Delete
  2. Много готини пост и колажи :) чакам ревю на четката за лице. Отдавна искам да се снабдя с такава:)

    ReplyDelete
  3. Накара ме да се почуствам old и не в крак с времето :D Много полезен пост, за първи път чух за някой "инструментчета"... От утре ровенето за тях започва! :D <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. И на мен ми бяха малко странни, но така е - като сме толкова назад и почти нищо не достига до нас в БГ... Сега е моментът някой наш си гении от БАН да създаде уред, който прави всичко изброено горе като ефект, че и ти носи закуската сутрин :D

      Delete
  4. Аз пък съм съвсем old, щото нямам никакво уредче (чак ме е срам да го кажа), иначе ги искам всички показани, щото ми звучат наистина като научна фантастика. Ама пусти финанси не стигат и до там. Ще взема да пиша на дядо Коледа, той може да се смили над мен и да пусне едно кабелче през комина :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Определено са скъпички, за съжаление... А и нито едно от тях не бих казала, че е задължително (само епилатора, може би) - другите са си просто хубава глезотийка :)

      Delete
  5. Аз си имам само Виза Пюр и пак й се кефя, като на извънземна чиния! Искам да имам всички чувани и нечувани джаджи! Казах! точка

    ReplyDelete
    Replies
    1. Хах, че тя и Виза Пюр си е стабилно geek-и :D Прилича ми на някакво растение :)

      Delete
  6. Оооо умирам за airbrush-а на Temptu :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Определено трябва да се пробва - виж, дали всекидневното му ползване е нещо реалистично е друг въпрос. Много малко продукти имат в линията си, според мен...

      Delete
  7. Много ми харесват.Ще ги пробвам.

    ReplyDelete

Thank you for your comment!