Tuesday 27 December 2016

Bits & Bobs: Travel Size

Днешният пост ще е събирателно ревю на няколко travel-sized продукта, които тествам напоследък. Не са съвсем мостри, защото са солидно количество за проба и си заслужават ревюто. Някой от нещата са от пътуването ми до Дъблин, а други изрових от кутията със запасите (направих ѝ основна ревизия и горе-долу я опразних, най-сетне). Enjoy!


Soap & Glory Flake Away Body Polish

Ексфолиант с уникален парфюмно-плодов аромат, който бих взела в пълен размер при първа възможност! За разлика от другия ексфолиант на марката, който съм пробвала, този е доста по-ефективен, а и ароматът е някак по-благосклонен към нослето ми. Масла от ший/шеа (както там се произнася) и бадем, прах от прасковени костилки, захар и морска сол се обединяват в един наистина богат продукт, с който да омекотите кожата и да я парфюмирате нежно за доооста дълго време след душ. Пълен разкош!

Soap & Glory Clean On Me Shower Gel

Силно ароматен душ-гел, който оставя кожата мега мека. Пише, че съдържа лосион за тяло, но в никакъв случай не бих пропуснала тази стъпка от грижата си. Уханието тук също е доста парфюместо и също се задържа доста време върху кожата. Сега ме е яд, че не взех един коледен сет, който съдържаше 12 душ продукта на марката в подобен размер (75мл) - перфектно, да не ми омръзва. :) :) :)

Champneys Citrus Blush Enlivening Shower Mousse

Честно казано, тук очаквах повече. Марката Champneys ми е позната от няколко години, но така и не бях пробвала нищо тяхно. Взех муса за душ, който ми се стори най-освежаващ като решение за след полета от Дъблин. Уханието е наистина хубаво (портокал, лимон и нотка кардамон), но самата формула е супер неикономична и не оставя нито помен от аромат върху кожата. Флакончето от 50мл си замина буквално за три душа и остави само горчив спомен.


Clinique Dramatically Different Moisturizing Lotion+ (very dry to combination skin)

Този "светия" в бялата козметика стоя неизползван доста време, защото беше направо забравен. Все пак го изрових и мога да кажа, че 15мл са си доста сериозно количество за тестване на такъв продукт - така че имам достатъчни наблюдения за цяло ревю. Но не ми се занимава точно с него! Ще кажа само, че тази разновидност не е много подходяща нито за суха кожа, нито за комбинирана кожа (за каквито типове го рекламират). Веднага след нанасяне се усеща леко опъване (като от недостатъчна хидратация), а няколко часа по-късно заприличвам на мазен тиган. Неприятно... Но пък за времето, в което го ползвах, определено нямах проблеми с кожата. Може би с гела щях да се разбера по-добре откъм лъсване, но пък хидратацията сигурно щеше съвсем да ми куца...


Clinique Moisture Surge Extended Thirst Relief

Тук обаче имаше сериозна изненада. С този продукт се разбрах сууупер добре, направо бих обмислила пълноразмерна покупка в слънчевото бъдеще. Консистенцията е много свеж крем-гел, който се разнася лесно и попива доста бързо, оставяйки кожата естествено "напомпана". Няма допълнително омазняване (даже май го понамали), няма усещане за сухота, просто комфорт. Ползвах го за дневен и нощен и мога да кажа, че кожата ми се чувстваше абсолютно нормална. Нещо, което не ѝ е привично... Да, със сигурност бих се закотвила за по-дълго време с този крем-гел. :)

Moana Cream

Този крем бе от кутия My Little Box и беше омирисал самата кутия дори преди да бъде отворен. А беше запечатан с фолио. :) Силният му аромат на цветето тиаре буквално омагьосва, а и се задържа доста време върху кожата. Самият крем е с плътна консистенция, която омекотява разкошно без да оставя осезаем филм. По-скоро бих казала, че действа като масло и е подходящ и за много суха кожа. Тук няма как да не споменем и страхотната опаковка с мотиви на листа - моята малка мания от 2016-та. :D

С това приключвам днешния пост и оставям коментарите на вас!

2 comments:

  1. Откъде са нещата на Soap and Glory? :) От много време искам да пробвам нещо на марката,но не мога да ги намеря нито в България,нито онлайн.

    ReplyDelete
    Replies
    1. От Дъблинското летище са - Boots. Те имат и онлайн магазин: http://www.boots.com/en/Soap-Glory/ :)

      Delete

Thank you for your comment!