Friday 22 December 2023

Westman Atelier: Brand Overview

В последните месеци направих нещо, което смятах за немислимо - събрах си живота в куфар, малка чанта за под седалка и раница. За справка, малката чанта беше наблъскана с 6 килограма козметика. Този пост няма да описва downsize-инга и приключението ми на китен остров насред Атлантическия океан, а ще се фокусира върху марката, която открих малко преди да замина, и единствената, за която съм правила поръчка, откакто съм тук. Westman Atelier, дами (и няколко господа)!


Westman Atelier е марка от луксозния клас, основана от Гучи Уестман, която е celebrity MUA, както и бивш творчески директор на Lancome и Revlon. Кога и защо точно е решила да основе собствената си марка не ми е интересно, а и дълго време я игнорирах, защото линията ми се струваше постна. Какво доведе до интереса ми към нея и до ден днешен не знам. Но е факт, че една трета от козметиката, която имам със себе си в момента е нейна. В този пост ще се фокусирам върху една част от продуктите, живот и здраве - някой ден и върху другата. :)

Westman Atelier Baby Cheeks Blush Stick

Първият продукт e култовият им руж. Бях го гледала на безброй места - от клипове и снимки във всички социалки до сума блогове и списания, и след доста чудене избрах цветът Minette за проба.


Формулата е много мека и кремообразна, плъзга се много леко и равномерно по кожата (за разлика от Nudestix, които на фона на WA са направо груби) и се прелива изключително лесно. Наистина ми е трудно да предам лекотата, с която формулата се споява с кожата. Усещането е сякаш работите с мек балсам, но финишът не е мазен или лепкав. Бих го описала като сатенен. Откъм издръжливост е ок, не бих казала вечен. Хубавото е, че дори и в края на деня не изглежда зле, просто избледнява. Стикът е подходящ и за устни.

В момента имам отворени два нюанса - пълноразмерния Minette и миниатюра на Petal. Minette е разкошна "озарена праскова" (по описание от сайта) и придава много свежо сияние на кожата без да е прекалено блестящ. Petal e естествено изглеждаща руменина без блясък. И двата нюанса са чудесни за светли кожи.

Westman Atelier Lit Up Highlighter

На второ място е още един стик - хайлатър този път. За да съм напълно откровена, това е продукт, с който имам love-hate relationship. Очевидно любовта е по-силна обаче! 


Стикът има мазничка формула, която оставя върху кожата воал, подобен на вазелин, допълнен с избрания нюанс и блестящи частички. За човек с мазна кожа това адът, но имайки предвид промяната в кожата ми с годините, I'm all in. Ефектът от този хайлайтър е нежен, свеж и естествен (това е запазената марка на Гучи Уестман), без натрапчив блясък, а по-скоро сякаш самата кожа е здрава и много добре обгрижена. Недостатък е, че кожата ми попива продукта и трябва да го нанасям отново, а и понякога върху него се хващат косъмчета от косата ми. Плюс е, че стикът става и за устни като балсам.

Имам отворени на снимката нюансите Petal и Biscuit - и двата са лимитирани. Petal е допълнение към описания по-горе руж, а Biscuit пък отговаря на най-популярния им стик бронзър. Бих казала, че много няма нужда от нюанси, тъй като след разнасяне стоят сходно, но... Да има.

Westman Atelier Super Loaded Tinted Highlight

Това е другият хайлайтър на марката и продуктът, за който бях най-развълнувана. Просто на снимки изглежда разкошно и нямах търпение да го пробвам. Оказа се, че и на живо е разкошен! 


Формулата е много интересна, като твърд крем. При загряване с пръст омеква и се разнася много лесно върху кожата (отново онова спояване, което е типично за марката). За разлика от другия тип хайлайтъри, този не е с мазен финиш - по-скоро е сатенен. 

На снимката виждате Peau de Rosé, който е нежен розов нюанс със студен подтон и силен блясък. Като казвам силен, наистина си е наблъскан с блестящи частички, и то не особено фини. Сега за празниците е просто разкош. Тук имаме повече пигмент, така че бих го нарекла хибрид между руж и хайлайтър. 

Westman Atelier Lip Suede: Les Rouges

С тази палитра за устни имах доста кофти преживяване, тъй като получих очевидно не в час продукт от Cult Beauty, а те се опитваха в продължение на близо два месеца да ме убедят, че смрадта на гранясало е нещо нормално. Върнаха ми парите и поръчах от друго място - естествено, нямаше нищо общо... След като преглътнах борбата, се радвам, че не се отказах. 


Палитрата включва три разновидности на червеното + фуксия, които могат и да се смесват помежду си. Формулата е матова, с много силен пигмент и забележителна издръжливост. Самите цветове са разкошно наситени и красиви. Сега, че трябва да си бръкна с пръст в милион-доларовата палитричка понякога ме вади извън нерви, но какво да се прави. И преди да сте казали "ама има четки" - тези за устни не ги признавам. Не обичам палитри за устни и все пак тази открадна сърцето ми! 

Westman Atelier Beauty Butter Powder Bronzer


Трябваше да стигна и до продукт, който не ме впечатли, за съжаление. Съвсем "обикновен" бронзър, може би една идея по-фино смлян от други в този клас и с много хубав нюанс за хора с моята комбинация от болезнено бяла кожа с розов подтон (на снимката е Soleil Riche), но дотам. Даже съжалявам, че поръчах и нюанса Coup de Soleil в суматохата. За разлика от останалите продукти, които нямат почти никакъв, този има лек странен аромат. Наистина се затруднявам да кажа нещо кой знае колко полезно за него, затова ще замълча...

Westman Atelier Squeaky Clean Lip Balm


Бих казала, че формулата на този балсам е подобна на масло за устни и е с доста гланцов финиш, като цветът е едва забележим (на снимките е лимитираният Nectar). Издържа доста върху устните за такъв тип продукт, но след хапване си иска подновяване. Ако търсите комфортен балсам във високия клас, този е добро попадение. Но не е нещо нечувано и може би по-наситените нюанси биха си заслужавали повече.

Опаковките

Цяло ревю мисля как ще стигна до тази част! Опаковките на Westman Atelie са произведение на изкуството. Не съм срещала на пазара по-тежки, стабилни и луксозно усещащи се продукти. Микс от стъкло, метал и супер качествена пластмаса ги кара да си тежат на мястото, а магнитното затваряне на стиковете си е highly satisfying момент. 

Уникалният - използвам пестеливо тази дума, но за тук е перфектна - дизайн пък ги прави звездата в козметичната ми чантичка. В момента е кутия, де. Чак ме е яд, че нямам хубава тоалетка върху която да ги наредя, толкова са красиви. Самото тактилно преживяване е забележително, тъй като опаковките са издържани в различни финиши (лак, мат, огледални повърхности, метал с интересно покритие, което така и не мога да разбера), а минималистичният подход към формите и цветовете е пиршество за очите. Абсолютно удоволствие.


И в този аспект марката наистина е нацелила усещането за лукс и ексклузивитет. Дали само това би оправдало цената? Не мисля, но комбинацията от страхотен дизайн и страхотни формули е винаги работещ и Westman Atelier определено ще останат с мен още доста дълго. Сигурно някой ден и swatch-ове ще направя, но нека караме нещата полека!

Вие пробвали ли сте ги?

No comments:

Post a Comment

Thank you for your comment!