Saturday 11 May 2019

Nuxe Huile Prodigieuse

Привет!

Преди вече доооста време бях започнала една поредица ревюта за масла за тяло. Ето, че дойде време да я довърша. Наистина си взех доста дълга почивка от блога, но май зимата ми беше изсмукала всички креативни силички... Няма обаче да се спирам на мрачното зимно минало, а на светлото лятно бъдеще. То започва сега с ревю на Nuxe Huile Prodigieuse!


Вероятно това масло ви е познато до болка. Бих казала, че е най-популярното по нашите ширини - има го в почти всяка аптека, в много блогове, в много козметични чантички за път... За мен лично, то не беше любов от пръв поглед, но може би кожата ми не беше "дорасла" за него, когато го пробвах за първи път. Ако не сте чели предишните ми ревюта, тук е моментът да вметна, че кожата  на лицето ми е много мазна (но понякога дехидратирана), а тази на тялото с годините става все по-суха. През последните две се стигна до толкова опъваща и сърбяща сухота, че чак се видях в чудо.


За щастие, маслата за тяло донякъде оправят положението, а маслото на Nuxe е едно от наистина добрите в тази насока. Комбинацията от 7 растителни масла и мастни киселини се справя чудесно със сухотата, а същевременно е истинско удоволствие за употреба. Продуктът се разнася лесно и равномерно, не изисква силно втриване, а сякаш се плъзга по кожата. Въпреки че се води сухо, това масло оставя фин филм, който за хората със суха кожа едва ли ще е нещо неприятно (поне за мен беше цяла благословия). Подхранването е осезаемо, сухите участъци се заглаждат и с времето цялостното им състояние се подобрява. 

Ароматът на серията Prodigiuese е толкова популярен, че дори има и парфюм (както и допълващи продукти за тяло). Самото масло е доста силно ароматизирано и оставя ароматна аура с часове, а ако го допълните с парфюма - се получава 24-часов коктейл от екзотично ухание. Може да ви дойде малко тежко в началото, но е пристрастяващо!


Маслото се предлага в няколко разфасовки - 100мл, 50мл, 30мл (в комплекти), както и минита от 10мл (като мостри или в комплекти). По аптеките има и сашета, така че можете да пробвате, за да сте сигурни, че ще се разберете с уханието.

Преди няколко месеца на пазара се появи и по-силно подхранваща формула - Huile Prodigieuse Riche. Разбира се, взех и нея в опит да успокоя силно сърбящата кожа на краката ми след една много неприятна алергична реакция и гадно лечение за нея. Справи се повече от добре! Ако се чудите каква е разликата, Riche формулата е малко по-плътна, малко по-трудна за разнасяне, усеща се малко по-мазничко върху кожата. Но ако сте с дрехи след нанасяне, няма проблем и не се усеща неприятно. За лятото обаче едва ли бих го взела. Имаше и лека разлика в аромата, като този на Riche версията ми хареса дори повече (както и бутилката от матово стъкло, любов е!). Отново, в аптеките има сашета за проба, за да видите разликата преди да купите. Това масло се предлага само в 100мл опаковка и е малко по-скъпо от нормалната версия.


Huile Prodigieuse Or пък е блестящото допълнение към серията, за което също бих искала да кажа две думи. Ако харесвате малки блясъчета по тялото - това е чудесен начин да добавите екстра wow към летния тен. Концентрацията на частички не е прекалено голяма, така че няма да изглеждате като диско топка. Лошото е, че маслената формула не ги фиксира върху кожата и те остават по дрехи, чанти, ръце при всеки допир. 

Сега виждам, че на официалния сайт на марката се е появила и флорална версия, която се надявам също да стигне до нашите ширини :)

И така, това беше последното масло от по-високия клас, за което исках да ви поговоря. Обмислям и пост със сравнение на всички, които съм тествала, в което да споделя плюсове и минуси на всяко (може би в Instagram обаче). Ако трябва да съм честна, трудно ми да избера фаворит!


Ще се радвам да ми споделите какво е вашето мнение за Nuxe Huile Prodigieuse и продуктите от серията!

1 comment:

  1. Nice post! Thank you for the product reviews on these body oils.

    ReplyDelete

Thank you for your comment!