Friday 11 September 2015

Mixa Soapless Purifyng Cleansing Gel

Търсенето на перфектния измиващ гел за лице сигурно ще продължи вечно... Дори и да мисля, че съм го открила, с времето откривам необходимостта да намеря нещо още по-добро - може би проблемът е в мен :) В крайна сметка обаче, когато открия нещо хубаво в тази категория, си го къткам и дори купувам по още една опаковка. Засега нещата с Mixa Soapless Purifyng Cleansing Gel вървят натам!


По принцип не заглеждам много марката, но поради липса на по-атрактивна опция в Lilly се завъртях покрай стелажа им. Точно този гел ми грабна окото като единствен подходящ за мазна кожа :) Накратко - за мазна и проблемна кожа, която е и чувствителна. Моята не е особено чувствителна, но се пресушава лесно и затова понякога взимам продукти за чувствителна, не изсушават толкова силно. Оказа се точно така - въпреки че е предназначен за мазна кожа, този гел е доста нежен и не ми изпъва лицето до скъсване. 

Това настрана, измивните свойства на продукта също са чудесни. С ежедневен грим се справя без никакви усилия, а при водоустойчив грим е трудно, но не и невъзможно. Една помпичка от гела е напълно достатъчна, защото формулата се разпенва доста силно. Единственото неприятно в цялата схема е ароматът - някак химичен ми е и не ми допада. Хубавото е, че не е прекалено силен.


Mixa Soapless Purifyng Cleansing Gel определено се оказа добро попадение на ниска цена (около 7лв). Удобна опаковка, лесно разпенваща се формула, добри измивни свойства и меко действие без пресушаване :) За свойствата да пречиства кожата не мога да доложа, тъй като в момента моята е сравнително спокойна. Чудесно допълнение според мен, ако ползвате друг вид козметика против пъпчици!

5 comments:

  1. И аз му писах ревю - доста ми хареса и на мен!

    ReplyDelete
  2. Аз също го използвам и съм много доволна, че не ми опъва кожата и почиства доста добре. Ползвам го вече втори месец, което никога не ми се е случвало досега с измиващ гел. Не съм обърнала внимание на аромата; единственото, което не ми харесва, е че щипе, когато влезе в очите :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Аха, ето нещо, което съм пропуснала в ревюто! На мен изобщо не ми щипе, а по принцип съм доста чувствителна на тази тема... Странно. Но в крайна сметка, може би съм чувствителна само към някоя съставка, която липсва тук :)

      Delete

Thank you for your comment!